Vilket kreditkort är lättast att få?

Att leta efter kreditkort som är lätt att få kan vara frustrerande, kreditkortsföretagen skriver ju inte exakt vad som gäller. Vi på Bästa Kreditkortet ska dela med oss av våra erfarenheter, vad vi har sett så är Bank Norwegians kreditkort bland det enklaste kreditkortet att få.

Grundkraven för Bank Norwegians kreditkort är:

  • Folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Minst 23 år

Det är inte så att Bank Norwegian och deras kreditkort är helt utan krav, utan de är bara lite lägre krav än de flesta andra som ger ut kreditkort. Och de har väldigt bra villkor för sitt kreditkort, inga konstigheter utan Bank Norwegian har ett riktigt bra kreditkort!

En sak som vi gillar skarp är att de kan ge en låg kredit, den nedre gränsen är bara 2,500kr. Om man ex får en kredit på 10,000kr och sedan så sedan sköter man sina betalningar, inte så att hela krediten måste betalas varje månad utan se till att inte göra några försenade betalningar eller övertrasseringar.

Då kan man efter en tid (hur länge vet vi inte med säkerhet, ett år?) få erbjudande om höjd kredit, exempelvis 5,000kr mer i kredit. Ett väldigt just sätt, har man låg inkomst så blir det låg kredit, sköter man sig så kan man få lite mer i kredit.

Vi kanske ska påpeka att vi på Bästa Kreditkortet inte exakt vet hur och vilka alla regler som kreditkortsföretagen använder sig av, vi har sett vilka kort som är populära och vilka som ofta blir godkända.

Vi har även mailat flera företag och fått bra info från dem, dock inte all information, det är egentligen inte så underligt, de som ger ut kreditkort vill inte avslöja alla interna små regler och ”hemligheter”, det är ju affärshemligheter som man inte vill visa varken konkurrenter eller eventuella kunder.

Mängder-av-kreditkort

Det brukar nästan alltid stå vilka minikrav som gäller, och klarar du inte dem så blir det nog väldigt svårt att få just det kortet. Men kortföretagen brukar även ”titta på helheten” som det ofta heter, och då blir det svårare att veta vad som gäller.

Medan de flesta kreditkorten man kan ansöka om har en mini inkomstgräns på 100,000kr till 120,000 per år. En del räknar per månad istället, exempelvis 8,333kr per månad. Det senare alternativet kan öppna för att få ett kreditkort om du har någon typ av inkomst de sista månaderna (men inte hade det förra året).

Att få ett kreditkort fast man har låg inkomst eller så ung att man inte hunnit få någon inkomst att tala om registrerad hos skatteverket kan alltså fungera ändå.

Att få ett kreditkort trots betalningsanmärkning är inte lätt alls, kreditkort utan inkomst, utan att de tar UC och fast man har betalningsanmärkning är nära nog omöjligt (vad vi vet).

Vi på Bästa Kreditkortet skulle faktiskt helt avråda från att ansöka om den privata ekonomin är så pass dålig som i stycket ovan, har man många kreditansökningar så blir det svårare att få någon kredit överhuvudtaget. Det kan då vara bättre att prata med någon som kan hjälpa med ett så kallat ihopbakningslån eller omstartslån. Känner man att man har dålig koll på ekonomi överlag och vill lära sig mer kan man klicka här.

Kreditkort med låga krav finns och det verkar som att just Bank Norwegian är lättare att få än de flesta andra kreditkort, sen har kortet många andra fördelar, läs mer på Bästa Kreditkortets recension på Bank Norwegian Kreditkort.

Bästa kreditkortet för resan
Bästa kreditkortet för att ta ut kontanter