Vilket kreditkort är lättast att få?

Att leta efter kreditkort som är lätt att få kan vara frustrerande, kortutgivare skriver inte alltid exakta villkor som gäller. Vi vill göra det enkelt för dig som att hitta kreditkort med lägre krav som därmed är smidigare att ansöka om och att få. Därför listar vi kreditkort som vanligtvis är lättare att få nedan.

1. Bank Norwegian

Grundkraven för Bank Norwegians kreditkort är:

  • Folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Minst 23 år

Bank Norwegian ställer grundläggande krav på kortinnehavare, dock är dessa krav lägre än kraven som de flesta andra kortutgivares ställer. Dessutom har Bank Norwegian mycket förmånliga villkor för sitt kreditkort, trots lägre krav.

En sak som vi gillar skarpt är att kortet erbjuder en låg kredit, den nedre gränsen är bara 2 500 kr. Om man t.ex får en kredit på 10 000 kr och sedan sköter sina betalningar så kan man efter en tid få en höjd kreditgräns. Ett väldigt rättvist sätt att gå tillväga, har man låg inkomst så får man en låg kredit, sköter man sig så kan man få lite mer i kredit.

2. Collector Easycard

Ytterligare ett kort på marknaden som är lätt att få är Easycard från Collector Bank. Kortet är specifikt utformat för dig som inte kan få de kreditkort som har lite tuffare ansökningskrav.

Grundkraven för Collector Easycard är:

  • Minst 20 år
  • Inga betalningsanmärkningar

Det man går miste om dock med lägre krav är en hög kreditgräns. Easycard har en kreditgräns på 30 000 kronor och kommer inte heller med jättemånga förmåner. Med det sagt så är det ett bra kort för dig som inte har möjligheten att få andra kort och som vill kunna handla på kredit.

Vi kanske ska påpeka att vi på Bästa Kreditkortet inte exakt vet hur och vilka alla regler som kreditkortsföretagen använder sig av, vi har sett vilka kort som är populära och vilka som ofta blir godkända.

Vi har även mejlat flera företag och fått bra info från dem, dock inte all information, det är egentligen inte så underligt, de som ger ut kreditkort vill inte avslöja alla interna små regler och ”hemligheter”, det är ju affärshemligheter som man inte vill visa varken konkurrenter eller eventuella kunder.

Mängder-av-kreditkort

Det brukar nästan alltid stå vilka minikrav som gäller, och klarar du inte dem så blir det nog väldigt svårt att få just det kortet. Men kortföretagen brukar även ”titta på helheten” som det ofta heter, och då blir det svårare att veta vad som gäller.

Medan de flesta kreditkorten man kan ansöka om har en lägsta inkomstgräns på 100 000 kr till 120 000 per år. En del räknar per månad istället, exempelvis 8 333 kr per månad. Det senare alternativet kan öppna för att få ett kreditkort om du har någon typ av inkomst de sista månaderna (men inte hade det förra året).

Att få ett kreditkort fast man har låg inkomst eller så ung att man inte hunnit få någon inkomst att tala om registrerad hos skatteverket kan alltså fungera ändå.

Att få ett kreditkort trots betalningsanmärkning är inte lätt alls, kreditkort utan inkomst, utan att de tar UC och fast man har betalningsanmärkning är nära nog omöjligt (vad vi vet).

Vi på Bästa Kreditkortet skulle faktiskt helt avråda från att ansöka om den privata ekonomin är så pass dålig som i stycket ovan, har man många kreditansökningar så blir det svårare att få någon kredit överhuvudtaget. Det kan då vara bättre att prata med någon som kan hjälpa med ett så kallat samlingslån eller omstartslån. Känner man att man har dålig koll på ekonomi överlag och vill lära sig mer kan man klicka här.

Kreditkort med låga krav finns och det verkar som att just Bank Norwegian är av de lättare kreditkorten att få beviljat. Men med sagt så är inte kortet från Norwegian det enda kortet som är lätt att få. Som vi nämnde ovan så finns det flera olika alternativ, bara det att man kan få räkna med lite färre förmåner eller lägre kredit i vissa fall då man behöver ett kort som är lätt att få.

Läs mer om det bästa kreditkortet för dig som gillar att resa!