Northmill Bank Mastercard

*Den effektiva räntan baseras på en utnyttjad kredit om 10 000 kr med en rörlig ränta på 14,95% som återbetalas under 12 månader. Femtio räntefria dagar har nyttjats.

Northmill Bank kreditkort

Det här är kreditkortet för dig som vill ha hög cashback, men inte behöver så hög kredit. Med en kreditgräns på 15 000 kr – 50 000 kr tillhör Northmill Bank en av de kreditgivarna med lägst kreditgräns. Fördelar är emellertid många. Kreditkortet kommer helt utan avgifter. Dessutom ingår ett av branschens bästa cashbacksystem med en cashback på 2%.

Fördelar med kortet

Inga avgifter

Den kanske största fördelen med Northmill-kortet är att det är helt avgiftsfritt. Dels slipper du en årlig avgift. Du betalar inte heller någon aviavgift, något valutapåslag eller någon avgift för uttag i automat. Det tillkommer dessutom inte någon valutaväxlingsavgift. Alltså är det ett perfekt kreditkort att ta med på resan. Kortet är sammanfattnings helt gratis att skaffa, och att använda.

2% i Cashback

Vidare får du med Northmill Bank Mastercard 2% cashback på alla dina köp. Det gäller upp till 50 000 kr per år. Du kan alltså som mest få 1 000 kr i cashback per år. En fördel med cashbacken, till skillnad ifrån många andra kreditkort, är att den betalas ut varje månad.

7 veckor kreditfri period

Med kreditkortet får du hela 7 veckor räntefri period. Hur stor kredit du får beror på din kreditbedömning. Du kommer inte själv att välja din kreditnivå i ansökan, utan du blir istället tilldelad en kredit. Krediten kommer att ligga emellan 15 000 kr – 50 000 kr. Om du får en högre kredit än vad du önskar ha kan du ansöka om att sänka den genom att kontakta din kundtjänst. I nuläget finns inte möjlighet att ansöka om en högre kreditgräns än den som du blivit tilldelad.

Skaffa Northmill Bank kreditkort

Ansökan

Det finns två alternativ för dig som vill ansöka om ett Northmill-kort. Du kan antingen gå till hemsidan och där göra en ansökan. Ett annat alternativ är att du laddar ner appen och ansöker om kortet direkt i den. Du signerar din ansökan med BankID så hela ansökningsprocessen sker digitalt oavsett vilken metod du väljer. Du kan emellertid inte välja att göra din ansökan via telefon, epost eller chatt.

Att göra ansökan är självklart, precis som allting annat, helt gratis. Du kan räkna med att besked kommer inom några timmar. Skulle något behöva kompletteras till din ansökan kommer du att få ett sms med information om detta.

Kort och PIN-kod

Så snart din ansökan blivit beviljad kommer Northmill Bank att skicka ut ett kreditkort till dig. Du kan räkna med att det tar ungefär 4 dagar att få kortet hemskickat. Även din PIN-kod kommer att skickas hem till din folkbokföringsadress. Den skickas dock i ett separat brev för din säkerhet.

Nackdelar med Northmill Bank Mastercard

Northmill bank Mastercard är som vi tidigare nämnt ett kostnadsfritt kreditkort. Det innebär såklart att det saknar många förmåner som vissa andra kreditkort kommer med.

Inga försäkringar ingår

Till skillnad ifrån de flesta andra kreditkort ingår det med detta kreditkort inga försäkringar alls. Ska du resa utomlands är det därför bättre att välja ett annat kreditkort när du boka din resa. De flesta kreditkort ger dig en reseförsäkring som innefattar åtminstone avbeställningsskydd och ersättning för försenat bagage. Men de får du alltså inte med kreditkortet från Northmill Bank. Inte heller någon allriskförsäkring eller shoppingförsäkring ingår.

Begränsad cashback

Även om du får en mycket trevlig cashback på 2% på alla dina köp gäller den endast upp till 50 000 kr om året. Du kan alltså som mest få en bonus på 1 000 kr per år. Efter det finns inte längre några bonusar alls att tillgå.

Inga premium-förmåner

Eftersom kreditkortet är helt gratis kan man knappast förvänta sig några premium-förmåner. Men det kan ändå nämnas att du inte får tillgång till varken lounger på flygplatser eller concierge service med det här kreditkortet.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Northmill Bank Mastercard ett perfekt kreditkort med cashback och resefördelar. Kortets stora styrka ligger dels i cashbacken som ger dig 2% tillbaka på alla dina köp. Dels ligger det även i alla kostnadsfria tjänster som det erbjuder. När du åker utomlands slipper du valutapåslag. Dessutom slipper du valutaväxlingsavgift och kostnader för kontantuttag. Det ingår dock inga försäkringar när du är ute och reser. Inte eller tillgång till lounger på flygplatser eller concierge service finns att tillgå via kreditkortet. Med tanke på att det är kostnadsfritt är det emellertid ett bra kort som ger dig allt du kan förvänta dig.