Bästa kreditkortet för bensin

Ett kreditkort för bensin kan antingen vara ett dedikerat bensinkort som exempelvis Shell eller OKQ8 ger ut eller ett vanligt kreditkort som ändå ger viss rabatt på drivmedel. För att hitta dessa mer allmänna kreditkort som erbjuder rabatt på drivmedel krävs lite jobb. Vissa kortutgivare är väldigt otydliga med om det finns drivmedelsrabatt eller inte och därför hjälper vi dig! Nedan hittar du de bästa kreditkorten för bensin och vi går igenom deras för- och nackdelar så att du kan bestämma vilket kreditkort för bensin som passar dig.

De bästa kreditkorten för bensin

re:member flex

 • Ingen årsavgift
 • Upp till 8 veckor räntefritt
 • Många rabatter
Årsavgift 0 kr
Max kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

Bank Norwegian Kreditkort

 • Ingen årsavgift
 • Få bonus på varje köp
 • Få flygresor för dina poäng
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 45 dagar
 • Ett Visakort
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort

Vilket är det bästa kreditkortet för bensin?

Något som många idag faktiskt missar är att en del ”vanliga” kreditkort har rabatt på drivmedel. Det är alltså inte endast bensinkort som kan ge rabatt på drivmedel. Vill du inte ha ett bensinkort men ändå få rabatt när du tankar så har du kommit helt rätt. Nedan utser vi det bästa kreditkortet för bensin!

1. Shell Mastercard

Shell Mastercard är det bästa kreditkortet för bensin. Detta eftersom kortet erbjuder drivmedelsrabatt varje gång du tankar på Shells bemannade bensinstation i Sverige.

Kreditkortet från Shell Mastercard har många fördelar och erbjuder flera förmåner. Dessa förmåner främjar främst dig som vill använda kreditkortet för bensin. Rabatten som kortet erbjuder är 15 öre/liter i rabatt. Nya kunder får dessutom dubbel drivmedelsrabatt de 3 första månaderna.

Shell Mastercard erbjuder även bonus på alla köp, förutom köp hos konkurrerande bensinstationer. 0,5% bonus ges på allt du handlar och bonusen betalas ut genom avdrag på din kreditkortsfaktura 4 gånger om året. Dessutom ges förmånliga försäkringar för dig och din bil. Med Shell Mastercard ingår tanka-fel försäkring, som ger ersättning ifall du skulle råka tanka din bil med fel drivmedel, samt nyckelförsäkring, vilket ger ersättning om du blir av med din bilnyckel.

2. re:member flex

På andra plats kommer re:member flex. Rabatten som kortet erbjuder är 15 öre/liter i rabatt på Preem.

Kreditkortet har ingen årsavgift och erbjuder även upp till 25% rabatt i över 300 butiker. Rabatten betalas ut som cashback, alltså att du får avdrag på din faktura vid betalning. Därtill erbjuder kortet även flera olika försäkringar.

Stirra dig inte blind på drivmedelsrabatten

Det inte bara rabatten på drivmedel som avgör om ett kreditkort är bra för att tanka eller ej. Skulle kreditkortet ha 4% i drivmedelsrabatt men inga ytterligare fördelar samt höga avgifter, är det inte ett bra kreditkort. Det gäller att tänka logiskt och hur många fördelar man är villig att offra för att få rabatt på bensin.

Det kan låta ologiskt att använda ett ”vanligt” kreditkort för att tanka. Dock så har bensinkor vanligtvis inte lika många fördelar som ett mindre nischat kreditkort har. Vi anser att man bör välja det kort där kortinnehavaren får fler förmåner till så låg avgift som möjligt.

Det är inget fel med att ha flera kreditkort, i många fall kan det vara fördelaktigt. Däremot finns en risk att det kan bli dyrt att ha ett kreditkort om kortet bara används när du ska tanka. Därmed kan det vara bättre att välja något av korten ovan som funkar bra för fler tillfällen.

Bensinkorten har inte tillräckligt att erbjuda

Det kanske verkar konstigt med en lista för bästa kreditkortet för bensin utan några ”riktiga” bensinkort. Det grundar sig helt enkelt i att bensinkort i regel inte är lika förmånliga. Det är ofta höga avgifter för att göra uttag och bonusprogram riktar sig nästan alltid enbart till bensinmackar.

Anpassa ditt val av kort utifrån dina preferenser och förutsättningar. Vi rekommenderar att överväga korten från listan ovan vid val av det bästa kreditkortet för bensin.

Läs mer om det bästa kreditkortet som ger bonus på dina köp!