Revolut Premium

Revolut Premium

 • Gratis kontantuttag
 • Lounge Access
 • Reseförsäkring
Årsavgift 924 kr
Max kredit kr
Räntefritt dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort
 • Gratis kontantuttag
 • Lounge Access
 • Reseförsäkring
 • Obgränsad valutaväxling
 • Ingen bonus
 • Ingen kredit
Typ av kortMastercard
Årsavgift924 kr
Ränta0 %
Effektiv Ränta0 %
Räntefritt0 dagar
Kreditnivå0 kr
Sparränta0 %
BankIDNej
Mobilt BankIDNej
E-FakturaNej
AutogiroNej
Aviavgift
Välj din egen pinkodJa
BlippaJa
Krav
18 år
Rabatt drivmedelNej
Lägsta belopp att betala

Recension av Revolut Premium

Revolut Premium är kortet för dig som vill resa billigare. Med Revolut Premium får du alla fördelar som kommer med det klassiska Revolut-kortet och mycket mer därtill. Precis som övriga Revolut-kort är inte Revolut Premium något kreditkort. Revolut Premium kommer till en kostnad av 76,99 kr i månaden, men du får många premium-fördelar som du inte annars har. Exempelvis ingår lounge access och högre gränser för kontantuttag. Dessutom ingår en reseförsäkring som täcker bland annat akutvård och akut tandvård.

Skaffa Revolut Premium

Om du inte har ett Revolut Standard-kort sedan innan står du inför en ny digital bankupplevelser. Med Revolut finns inga vanliga, fysiska bankkontor. Allt sköts ifrån appen. För att ladda ner appen har du två alternativ. Antingen kan du gå till Revoluts hemsida där du fyller i ditt telefonnummer. Efter det skickas en länk till dig som tar dig till ett ställe där appen kan laddas ned. Alternativt kan du gå direkt till din App Store och ladda ner appen där.

Revolut-appen

När du väl har appen så får du tillgång till en brittisk bankkonto helt gratis. Du får även ett IBAN Euro-nummer som självklart också är gratis. I appen kan du följa alla din konton. Du kan även växla pengar och föra över pengar till ett konto som inte är ett Revolut-konto. Du kan alltid följa växlingskurserna live i appen. Det går även bra att skicka pengar till någon annan som har ett Revolut-konto. Med Revolut Premium kan du utan kostnad växla obegränsat med pengar. Det är en fördel du har med Revolut Premium som du inte får med Revolut Standard.

Revolut Premium Bankkort

Med Revolut Premium får du även ett bankkort hemskickat. Ditt bankkort skickas till den adressen som du angivet när du skapade ditt Revolut-konto. Du kan räkna med att det tar ungefär 2-4 bankdagar att få kortet hem i brevlådan. Vill du hellre handla med digitalt bankkort när du är online går det också bra. Du skapar enkelt ett sådant direkt i appen. Ett digitalt bankkort är ett säkert alternativ på nätet, då du alltid kan generera ett nytt kortnummer så ingen kan stjäla dina kortuppgifter.

Fördelar med Revolut Premium

Många av de saker som än så länge nämnts gäller för såväl Revolut Standard som Revolut Premium. Det finns emellertid många fördelar som du bara får med Revolut Premium, och Revolut Metal.

Lounge Access

Med Revolut Premium får du tillgång till Lounge Key. Lounge Key ger dig inträde till över 1000 lounger på flygplatser världen över. Det är dessutom väldigt smidigt att använda. När du vill ha tillgång till lounge så köper du din biljett direkt i Revolut-appen. Sedan får du en QR-kod som du använder för att komma in i loungen.

Högre kontantuttag och obegränad valutaväxling

En annan fördel som du har med Premium-kortet är att du får tillgång till obegränsad valutaväxling. Det innebär att du i appen kan växla hur mycket pengar du vill. Dessutom till en mycket förmånlig växelkurs. Du har aldrig något valutapåslag när du handlar med kortet eftersom du kan växla pengar direkt i appen.

Utöver detta får du med även en högre maxgräns för kontantuttag. Istället för 2000 kr i månaden kan du ta ut 4000 kr i månaden.

Reseförsäkring

Med Revolut Premium ingår även en reseförsäkring. Den hade du annars behövt betala extra för. Din reseförsäkring täcker dig för kostnader som skulle uppstå i samband med akutvård eller akut tandvård. Du får även ersättning för försenat bagage och för försenat flyg.

Nackdelar med Revolut Premium

Även om Revolut Premium kommer med betydligt mer förmåner än Revolut Standard saknas endel saker. Precis som med alla andra Revolut-kort kan du inte handla på kredit. Inte heller med Revolut Premium finns det något bonussystem eller någon cashback.

Sedan skulle man även kunna förvänta sig mer vad gäller försäkringar. Det ingår inte något typ av shoppingförsäkring eller allriskförsäkring med det här kortet. Visserligen finns en reseförsäkring, men det får du med de flesta kreditkort numera.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Revolut Premium ett resekort som passar dig som reser relativt mycket. Du kan växla större summor pengar utan kostnad och har dessutom högre maxgräns för kontantuttag. Även om det här Revolut-kortet har en fast kostnad får du mycket för pengarna. Det är absolut ett resekort att rekommendera.

Om du söker ett bonuskort eller ett kreditkort passar emellertid inte Revolut dig.