ICA Bankkort Plus

** ICA Bankens kreditkort ICA Bankkort Plus innehåller två stycken konton, ICA Direkt och ICA Faktura.

  • Med ICA Direkt dras pengar direkt från kortet för alla köp som genomförs i en ICA butik, i en Apoteket Hjärta samt alla kontantuttag. Detta konto har den lägre räntan och har 2% i årlig avgift på beviljad kredit vilket dras månatligt. T.ex 10 000kr i kontokredit ger 17kr i avgift varje månad, totalt 204kr/år. 
  • Övriga köp som genomförs debiteras genom ICA Faktura. Detta konto har en något högre ränta men erbjuder räntefritt upp till 60 dagar.

Den effektiv ränta beräknat på en kortkredit om 10,000 kronor och att krediten är återbetald på 12 månader och att 30 räntefria dagar har utnyttjats.

Vad vi tycker om ICA Bankkort Plus

Fördelar

Det finns flera fördelar med ICA Bankkort Plus, speciellt för dig som vanligtvis handlar på ICA. Du har möjlighet att samla bonuspoäng som sedan kan användas för att betala dina köp på både ICA och Apoteket Hjärta. Bonuspoängen kan samlas in på flera olika sätt. Bland annat kan du samla poäng genom att sätta över lön, pension, och/eller CSN på kortet, genom att spara minst 500 kr i månaden på kortet samt att ta ett bolån eller privatlån hos ICA Banken.

Kortet erbjuder fria uttagsavgifter utomlands och utökad reseförsäkring och allmän försäkring. Du kan även betala kontaktfritt genom Samsung Pay samt koppla kortet till både Bank ID och Swish. På så vis blir det mycket enkelt och smidigt att betala och använda kortet. Med ICA Bankkort Plus har du 60 dagars räntefri kredit samt låga ansökningskrav.

Nackdelar

En nackdel är att det kan uppfattas som krångligt att kortet innehåller två separata konton. Ytterligare nackdel är att bonuspoängen som samlas in endast kan användas på ICA och Apoteket Hjärta. Kortet har även en årsavgift som är relativt hög .

Sammanfattnings

Det finns både fördelar och nackdelar med ICA Bankkort Plus. En fördel är att kortet erbjuder fria uttagsavgifter utomlands vilket är mycket fördelaktigt för dig som reser då kontanter används i större utsträckning utomlands. Dock så har kortet valutapåslag på 1,25%. Det är mycket förmånligt att kortet erbjuder bonuspoäng som kortinnehavaren kan ta del utav. En nackdel är dock att dessa bonuspoäng är begränsade och kan endast utnyttjas på ICAs och Apoteket Hjärta.s fysiska butiker. Därmed lämpar sig detta kortet bäst för dig som faktiskt brukar handla på just ICA.