re:member flex

re:member flex

 • Ingen årsavgift
 • Upp till 8 veckor räntefritt
 • Många rabatter
Årsavgift 0 kr
Max kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort
 • Extremt bra bonusprogram (re:member reward)
 • Ingen årsavgift
 • Ingen aviavgift (med E-faktura)
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Måste logga in på "reward" sidan för att få bonus
 • Dyra avgifter vid kontantuttag. 3% minst 35kr i både Sverige och utomlands
 • Växlingsavgift på 1,75% vid köp och kontantuttag utomlands
Typ av kortMastercard
Årsavgift0 kr
Ränta9.74 - 28.74 %
Effektiv Ränta14.67 %
RäntefrittUpp till 56 dagar
Kreditnivå120000 kr
Sparränta0 %
BankIDJa
Mobilt BankIDJa
E-FakturaJa
AutogiroNej
Aviavgift0kr med E-faktura (39kr vid pappersfaktura)
Välj din egen pinkodJa
BlippaNej
Krav
Minst 100 000 i årsinkomst
Inga betalningsanmärkningar
Minst 20 år
Ej arbetslös eller student
Rabatt drivmedelNej
Lägsta belopp att betala
3% av nyttjad kredit, minst 200 kr.

* Årsräntan sätts individuellt och är 9,74% – 28,74%. Den effektiva räntan baseras på en årsränta om 14,67% och 20,000 kr i utnyttjad kredit betald över 12 månader (med E-faktura). 39 räntefria dagar har utnyttjats samt att krediten nyttjats utan avgift för pappersfaktura och kontantuttag.
** Efter 6 månader kan Kreditnivån höjas, maximalt till 120,000 kr.
*** Man kan välja en ny pinkod, då kommer ett nytt kreditkort att präglas och skickas till dig, att prägla (tillverka) ett nytt kort kostar 75 kronor.

Vad vi tycker om re:member flex kreditkort

Det här ett bra kreditkort för såväl resor som vardagligt bruk och har ett av de bättre bonusprogrammen i dagsläget.

Fördelar 

Över 300 online butiker är anslutna till reward, och det är inga smårabatter vi pratar om, exempel på rabattnivåer är: 10% på Apoteket, 8% på CDON, 10% på Lensway och hela 10% på Hotels.com

Vi är faktiskt lite imponerade övar att detta kreditkort kan erbjuda så pass bra rabatter på så många butiker och dessutom inom många olika kategorier.

Observera att dessa rabatter inte är några engångsföreteelser, du får ex 10% på Lensway varje gång du handlar där (via rewards online shop), den här dealen gör att re:member flex hur lätt som helst tar hand om första platsen för bonuskort.

re:member flex erbjuder även drivmedelsrabatt på Preem. Du får 15 öre per liter i rabatt på alla Preems bemannade stationer.

Lägg sedan till att kortet är gratis! Med det menar vi ingen årsavgift och om du betalar med E-faktura blir det heller ingen avgift.

Ränta då? Den kan bli låg, räntan är individuellt från person till person och ligger mellan 9,74% och 28,74% Vi skulle gissa att om du får den allra lägsta räntan så har du en riktigt bra ekonomi att visa upp.

En trevlig fördel till som re:member flex är att man inte måste välja hur mycket kredit man ska ha på kortet. Detta kan vara förmånligt för en ovan kreditkorts användare som inte är helt säker på hur mycket kredit som behövs. Man ansöker om kreditkortet och blir man godkänd så blir det med en kredit på mellan 10 och 50 tusen kronor. Från början är max kreditnivån 50 000 kr, efter 6 månader finns det möjlighet att höja kreditnivån till 120 000 kronor.

Försäkringar

Sedan mars 2018 medföljer det kompletterande reseförsäkring med re:member flex Mastercard helt utan extra kostnad. Det ingår hela 12 försäkringar, bland annat avbeställningsskydd.

Det är en stor fördel att ha en reseförsäkring om man planerar att använda detta kreditkort på resande fot och ger en stor trygghet om något skulle gå fel.

Det går även köpa till något som kallas ”Trygghetspaketet” som innehåller ytterligare tilläggsförsäkringar. I detta paket ingår Evenemangsavbeställning, allrisk – hemelektronik och hushållsmaskiner 2 år och prisgaranti 90 dagar.

Betalningsskydd Plus är ytterligare en försäkrings om går att teckna, antingen i samband med kortansökan eller vid senare tillfälle. Denna försäkring ingår alltså inte i kortet och har en kostnad om 0,6%/månad av din totala kreditskuld på kortet.

Försäkringen fungerar på så sätt att den går in och betalar upp till 12,5% av den utomstående skulden i samband med inkomstbortfall. Det är 12,5% av den utomstående skulden på skadedagen som gäller. Försäkringen fortsätter att betala fram tills dess att man är arbetsför ingen eller skulden är helt återbetald.

Nackdelar

En nackdel är att du själv måste logga in på reward sidan för att ta del utav rabatterna i de olika butikerna. En annan nackdel är att räntan kan bli hög. Eftersom räntan sätta individuellt, mellan 9,74% – 28,74%, finns en risk att räntan blir väldigt hög.

Ytterligare en nackdel med flex är uttagsavgiften för kontakter. Avgiften är 3% eller minst 35 kronor vid varje kontantuttag i Bankomat. Om du är utomlands och tar ut kontanter i en ATM behöver du, förutom att betala uttagningsavgiften, även betala en valutaväxlingsavgift på 1,75%.