Santander Mitt Kort Plus

Santander Mitt Kort Plus

 • Inget valutapåslag
 • Reseförsäkring
 • Betala räkningar med kortet via Betalo utan extra avgifter
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 60 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort
 • Återbäringsprogram för Online Shopping
 • Ingen avgift vid valutaväxling
 • Reseförsäkring
 • Betala räkningar med kortet via Betalo, utan extra avgifter
 • Årsavgift 195kr
 • Måste vara inloggad för att få Återbäring
 • Dyra avgifter vid kontantuttag. 3% minst 35kr i både Sverige och utomlands
Typ av kortMastercard
Årsavgift0 kr
Ränta14.95 %
Effektiv Ränta17.55 %
Räntefritt60 dagar
Kreditnivå100000 kr
Sparränta0 %
BankIDJa
Mobilt BankIDNej
E-FakturaJa
AutogiroNej
AviavgiftIngen avgift för pappersfaktura
Välj din egen pinkodNej
BlippaNej
Krav
Minst 110 000 i årsinkomst
Inga betalningsanmärkningar
Minst 20 år
Rabatt drivmedelNej
Lägsta belopp att betala
1/24-del av utnyttjad kredit (4,17%), minst 150 kr.

* Den effektiva räntan är baserat på 10,000 kr i utnyttjad kredit betald över 12 månader, inklusive 30 dagars räntefrihet.

Vad vi tycker om Santander Mitt Kort Plus

Santander Mitt Kort Plus är ett mer specialiserat kreditkort, det finns några fina förmåner, dock ingen allmän bonus eller cashback. Vi kollar in deras förmåner, nånting kanske passar dig.

Fördelar

Santander och deras Mitt Kort Plus skakade om sina rabatter och förmåner ganska rejält i början av 2018. De la ned sin egen ”Min Shop” och samarbetet med Jade Hotell för att istället satsa på Online Shopping istället.

Förmånsprogrammet, som liknar de program som Bank Norwegian och re:member flex har, ger återbäring från några procent ända upp till 25% i återbäring hos mer än 200 butiker på nätet. Bonusen/återbäringen krediteras till kortet i efterhand.

Precis som deras konkurrenter som nämns ovan så är det alltså rabatt varje gång man handlar (och inte enbart några så kallade nykunds-erbjudanden). Exempel på rabatter är: 7% på Apoteket, 6% på CDON, 7% på Lensway och 7,5% på Hotels.com

Det enda ”krångliga” är att du måste vara inloggad via Santanders sida för att kunna få återbäringen. Visst det tar bara 1 minut att logga in men det hade varit skönt att slippa helt och hållet.

Det är också väldigt enkelt att ansöka om kortet. Du behöver bara fylla i deras webbformulär som går i fyra olika steg. Ditt kort dimper sedan ner i din brevlåda efter endast några dagar. Självklart kan du signera din ansökan med BankID. Dem har även rätt schyssta grundkrav som dem flesta av oss borde kunna uppfylla.

Reseförsäkring inklusive avbeställningsskydd

När man betalar minst 75 % av resan med kortet ingår en kompletterande reseförsäkring inklusive avbeställningsskydd via Folksam. Överlag är det bra försäkringar att ha för dig som reser ofta och mycket.

Kortet har heller inga avgifter för valutaväxling, vilket är trevligt. Dock kostar det en slant om du tar ut kontanter, både i Sverige och utomlands. Man klarar sig ganska så långt med ”bara ett” kreditkort men ofta kan du behöva kontanter även i Sverige och utomlands kan du räkna med att det behövs cash i någon lokal valuta, inga problem, se bara till att även ha ett kort med låga eller inga avgifter vid kontantuttag.

Betala räkningar med kreditkortet

Möjligheten att använda kreditkortet för att betala räkningar via Betalo, utan avgifter. Skulle det vara halvtomt i den egna kassan någon månad så är detta ett enkelt sätt att korttidslåna lite grann pengar. Betalo är överlag ett väldigt smidigt sätt att betala sina räkningar på och det är skönt att kunna använda sitt kreditkort till det.

Nackdelar

Ta inte ut kontanter med kortet, alldeles för höga avgifter. Kortet har även en årsavgift på 195 kr (första året gratis), det känns ändå helt ok, den är inte alls så hög.

Avsaknaden av ett riktigt lojalitetsprogram eller cashback måste ändå ses som en nackdel. Visst, det är möjligt att få rabatter och liknande men det ersätter inte ett gediget bonusprogram. Kreditkort med bra bonus kommer alltid leda till mer sparande och billigare shopping i slutändan.

Sammanfattning

Sedan Santander Mitt Kort Plus har lagt till sitt Återbäringsprogram så är det ett klart godkänt kreditkort om du ska shoppa på nätet. En fördel till som bör nämnas är att man kan betala räkningar med kreditkortet utan avgifter, en bra reservlösning om kassan skulle vara tom någon månad.