Santander Mitt Kort Plus

Santander Mitt Kort Plus

7.7

Årsagift

8.0/10

Avi & Administrationsavgift

10.0/10

Bonus

8.0/10

Kontantuttag Bankomat i Sverige

6.0/10

Kontantuttag Bankomat/ATM utomlands

6.0/10

Övriga förmåner

7.0/10

Betala räkningar

10.0/10

Nackdelar (minus 10 poäng per punkt)

7.0/10

Vårt omdöme

7.0/10

Fördelar:

  • Återbäringsprogram för Online Shopping.
  • Ingen avgift vid valutaväxling.
  • Reseförsäkring.
  • Betala räkningar med kortet via Betalo, utan extra avgifter.

Nackdelar:

  • Årsavgift, dock inte så hög.
  • Måste vara inloggad för att få Återbäring.
  • Dyra avgifter vid kontantuttag. 3% minst 35kr i både Sverige och utomlands.
Typ av kort: MasterCard
Årsavgift: 195 kr, första året gratis.
Ränta: 14,95%
Effektiv Ränta: 17,55%*
Räntefritt: 60 dagar.
Kreditnivå: 10,000 – 100,000 kr.
Sparränta: 0,00%
BankID: Ja
Mobilt BankID: Nej
E-faktura: Ja
Autogiro: Nej
Aviavgift: 0kr
Välja din egen pinkod: Nej
Blippa: Nej
Minst 110k i årsinkomst
Inga betalningsanmärkningar
Minst 20 år
Rabatt Drivmedel: Nej
Lägsta belopp att betala:
1/24-del av utnyttjad kredit (4,17%), minst 150kr.

* Den effektiva räntan är baserat på 10,000 kr i utnyttjad kredit betald över 12 månader, inkl 30 dagars räntefrihet.

Vad vi tycker om Santander Mitt Kort Plus

Santander Mitt Kort Plus är ett mer specialiserat kreditkort, det finns några fina förmåner, dock ingen allmän bonus eller cash back. Vi kollar in deras förmåner, nånting kanske passar dig.

Fördelar:

Santander och deras Mitt Kort Plus skakade om sina rabatter och förmåner ganska rejält i början av 2018. De la ned sin egen ”Min Shop” och samarbetet med Jade Hotell för att istället satsa på Online Shopping istället.

Förmånsprogrammet, som liknar de program som Bank Norwegian och re:member flex har, ger återbäring från några procent ända upp till 25% i återbäring hos mer än 200 butiker på nätet. Bonusen/återbäringen krediteras till kortet i efterhand.

Precis som deras konkurrenter som nämns ovan så är det alltså rabatt varje gång man handlar (och inte enbart några så kallade nykunds-erbjudanden). Exempel på rabatter är: 7% på Apoteket, 6% på CDON, 7% på Lensway och 7,5% på Hotels.com

Det enda ”krångliga” är att du måste vara inloggad via Santanders sida för att kunna få återbäringen.

Reseförsäkring inkl avbeställningsskydd: När man betalar minst 75 % av resan med kortet ingår en kompletterande reseförsäkring inklusive avbeställningsskydd via Folksam.

Kortet har heller inga avgifter för valutaväxling, vilket är trevligt. Dock kostar det en slant om du tar ut kontanter, både i Sverige och utomlands. Man klarar sig ganska så långt med ”bara ett” kreditkort men ofta kan du behöva kontanter även i Sverige och utomlands kan du räkna med att det behövs cash i någon lokal valuta, inga problem, se bara till att även ha ett kort med låga eller inga avgifter vid kontantuttag.

Betala räkningar med kreditkortet: Möjligheten att använda kreditkortet för att betala räkningar via Betalo, utan avgifter. Skulle det vara halvtomt i den egna kassan någon månad så är detta ett enkelt sätt att korttidslåna lite grann pengar.

Nackdelar: Ta inte ut kontanter med kortet, alldeles för höga avgifter. Kortet har även en årsavgift på 195kr (första året gratis), det känns helt ok, den är inte alls så hög.

Sammanfattning: Sedan Santander Mitt Kort Plus har lagt till sitt Återbäringsprogram så är det ett klart godkänt kreditkort om du ska shoppa på nätet. En fördel till som bör nämnas är att man kan betala räkningar med kreditkortet utan avgifter, en bra reservlösning om kassan skulle vara tom nån månad.