Bästa Kreditkortet med Bonus

När vi tänker på Bästa Kreditkortet för bonus eller återbäring så tänker vi i banor av pengar tillbaka (cash back och återbäring) eller ibland rabatter direkt vid köp. Förmåner är en annan sak, fast det kan verkligen vara svårt med gränsdragningen mellan dessa två kategorier ibland.

Vi har valt att ha två stycken topp listor för Bästa Kreditkortet med Bonus, den första är kreditkort med bonus på många eller alla sorters butiker och företag.

KortutgivareBonusRänta, avgifter
KortutgivareBonusRänta, avgifter
Re:member More

Remember-More 200x125

cirkle Bonus: 1% på allt du handlar.
cirkle Bonus: 1% rabatt på drivmedel (gäller alla kedjor).
cirkle Bonusen, Cash Back, kvittas mot utnyttjad kredit på kortet.

Mer fakta & recension

cirkle Årsavgift: 295 kr, år 1 gratis.
cirkle Ränta: 16,24%
cirkle Räntefritt: 56 dagar.
cirkle Kredit: 10 000 - 50/100 000 kr.

Mer om Re:member More
Ikano Kort

IKANO Bank Kreditkort 160x100

cirkle Bonus: 3% på restauranger.
cirkle Bonus: 1% på drivmedel (gäller alla kedjor).
cirkle Bonus: 5-25% i utvalda branscher varje månad.
cirkle Bonusen kvittas automatiskt mot utnyttjad kredit på kortet.

Mer fakta & recension

cirkle Årsavgift: 0 kr.
cirkle Ränta: 13,20%
cirkle Räntefritt: 55 dagar.
cirkle Kredit: 1 000 - 60 000 kr.

Mer om Ikano Kort
Everydaycard

Everydaycard

cirkle Bonus: 1% på alla matvarubutiker.
cirkle Bonus: 1% på drivmedel (gäller alla kedjor).
cirkle Bonus: 0,5-1% på övriga inköp.
cirkle Bonusen betalas ut 2ggr per år (maj & nov) om du gjort 5 köp under perioden.

Mer fakta & recension

cirkle Årsavgift: 195 kr, år 1 gratis.
cirkle Ränta: 9,55%
cirkle Räntefritt: 45 dagar.
cirkle Kredit: 10 000 - 100 000 kr.

Mer om Everydaycard Kreditkort

Pengar tillbaka

1 – Vill du ha det enkelt och inte fundera på när, var eller hur du får bonus så är Re:member More det självklara valet. Re:members Mores kreditkort är ju så pass bra att den ligger i topp 3 i flera olika kategorier, och så även på Bästa Kreditkortet med Bonus, det är inte så underligt.

Med 1% i bonus (cash back till kortet) på alla shopping du gör, alla matbutiker, alla bensinkedjor, kläder, tjaa, allt förutom spel och kontantuttag (och några småsaker till).

Re:members Mores kreditkort har kanske ett litet missvisande lågt betyg här på Bästa kreditkortet men det beror på att du inte ska använda det för kontantuttag eller utomlands (dsv utländsk valuta, tänk på det om du handlar på nätet). Som bonus kort för att få återbäring här i Sverige så är det ett riktigt bra kreditkort.

2 – Tvåa i kategorin Bästa Kreditkortet med Bonus är Ikano Kort! Ett kreditkort med hela 3% rabatt på alla restauranger och 1% på drivmedel, och det spelar ingen roll vart du tankar.

Så har du bil och gillar att äta ute ofta så passar kortet perfekt, men det är inte alls den enda anledningen Ikano Kort ligger i topp bland bonus kreditkorten!

Om man vill lägga ned lite grann energi i planeringen sina inköp så har Ikano Kort även riktigt riktigt bra rabatter, varje månad så får man minst 5-10%, ofta mer och ibland ända upp till 25% återbäring inom utvald bransch.

Exempelvis är det under 2017 bland annat rabatt på: 25% hos bokhandlare i februari. 10% på alla byggvaruhus i juni. 15% på alla hotell i oktober och 10% på alla leksaksbutiker i december – Här går det att spara riktigt bra med pengar med lite planering – Därför har vi valt Ikano Kort till Bästa Kreditkortet med Bonus!

En nackdel som finns är att det finns en Aviavgift på 25kr per räkning, och den går inte att slippa undan. Gör ju inget om du fått 500kr i bonus på ett byggvaruhus en månad, men mindre kul om det bara en liten bonus från 4-5 restaurangbesök.

Finns lite restriktion på hur mycket total bonus man kan få via rabatter på Ikano Kort, det går inte att betala lunchen för alla grannar varje dag hela året och få ut full rabatt, läs mer om detaljerna här.

3 – Det tredje kreditkortet som klarar sig upp på topplistan över bästa bonuskort är Everydaycard. 1% bonus på alla matvarubutiker och 1% rabatt på bensin och diesel på alla bensinmackar ger bra återbäring.

På övriga inköp ger kortet 0,5% i bonus, kan även där bli 1% om du shoppar tillräckligt mycket. Om du under varje bonusperiod (ca nov-april och maj-okt) handlar för över 20,000 kronor så får du 1% bonus på allt som överstiger den summan, självklart så räknas inte köp på matvarubutiker eller bensinstationer in där, där har du ju redan 1%.

Lite krångligt bonus system? Ja, men så är det ibland.

Läs gärna på lite mer om Everydaycard, det finns några nackdelar så som avgifter vid delbetalning av kredit och du måste använda kortet så du inte tappar bonus. Everydaycard är ett ok kreditkort, njaa, det är tom ett bra kreditkort men klarar inte att slåss med de två korten i toppen.

Den andra topplistan för Bästa Kreditkortet Bonus är för kreditkort med riktigt bra bonus helt eller till största delen hos en större butikskedja.
KortutgivareBonusRänta, avgifter
KortutgivareBonusRänta, avgifter
Bank Norwegian

Bank Norwegian Kreditkort VISA

cirkle Bonus: 1% på alla köp (ej drivmedel).
cirkle Bonus: 5% av biljettpriset hos Norwegian Air på LowFare biljetter.
cirkle Bonus: 20% av biljettpriset hos Norwegian Air på Flex biljetter.

Mer fakta & recension

cirkle Årsavgift: 0 kr
cirkle Ränta: 19,99%
cirkle Räntefritt: 45 dagar.
cirkle Kredit: 10 000 - 100 000 kr.

Mer om Bank Norwegian Kreditkort
OKQ8 Kreditkort

OKQ8 Kreditkort VISA

cirkle Bonus: 2% på OKQ8 mackar.
cirkle Bonus: 20 öre per liter drivmedel på OKQ8 mackar.
cirkle Bonus: 0,3-0,6% utanför OKQ8 (ej hos konkurrerande bensinkedjor).

cirkle Årsavgift: 0 kr.
cirkle Ränta: 13,25%
cirkle Räntefritt: 45 dagar.
cirkle Kredit: 500 - 50 000 kr.

Mer om OKQ8 Kreditkort
COOP Mer

cirkle Bonus: 1 poäng/krona i COOP butiker.
cirkle Bonus: 0,5 poäng/krona utanför COOP.
cirkle Bonusen kan användas i COOP butiker eller deras partners.

Mer fakta

cirkle Årsavgift: 348 kr, år 1 gratis.
cirkle Ränta: 15,45%
cirkle Räntefritt: 54 dagar.
cirkle Kredit: 5 000 - 100 000 kr.

Mer om COOP MedMera Mer Kreditkort

1 – Vill du spara till semesterresan eller flyger du ofta? Bank Norwegians kreditkort så klart!

Med 1% på varuinköp (inte drivmedel eller finansiella tjänster) så kan du spara ihop ganska bra med rabatt på flygningar med Norwegian Air, sedan får du 5% eller 20% ytterligare rabatt när du köper flygbiljetter hos dem.

Med tanke på att Norwegian Air är ett lågprisbolag med redan riktigt bra priser så är det ganska imponerade att kunna få så mycket bonus! Att Bank Norwegians kreditkort sedan är helt utan års och aviavgifter gör det till ett klart favorit kreditkort för oss på Bästa Kreditkortet.

2 – Andra platsen (i del två) av Bästa Kreditkortet Bonus kniper ett Bensinkort: OKQ8! Hela 2% i återbäring från butiken och 20 öre litern på bensin och diesel, passar ju finfint om macken ligger runt hörnet.

Handlar du någon annanstans så blir det 0,3-0,6% i återbäring (dock inte hos konkurrerande bensinbolag). Och 2% på villaoljan eller i Gör-det-själv verkstan är riktigt fina rabatter! Rabatter på biltvätt är också standard. Tänk dock på att de har en 25kr avgift om du inte betalar hela krediten på kortet, ett bra bonus kort om det passar dig, men inget kreditkort du ska ”låna pengar” med.

3 – Matkort från COOP och deras Coop Mer kreditkort. 1 poäng per handlad krona är ju superbra om COOP butiken passar dig. Finns även bra förmåner och rabatter att få via deras partners. Även Coop Mer (som OKQ8) har en avgift om man delbetalar, 30 kronor kostar det hos COOP, samma här, bra bonuskort men inget kort du ”lånar pengar” på.

 

Gränsdragningen mellan bonus och förmåner kan vara lite krånglig ibland, några av de kreditkort som toppar våra listor finns med både på vår bonus lista och även på förmåner.

Bank Norwegians kreditkort är ett bra exempel, deras bonus på 1% kan bara utnyttjas på resor med flygbolaget Norwegian så det är inte riktigt till 100% en bonus i cash back räknat, men när man betalar flygresan med deras kreditkort (så klart på flygbolaget Norwegian) så dundrar det in en riktigt fin cash back rabatt på mellan 5-20%, den måste ju bara vara med på bonuslistan!

Bästa kreditkortet för resan