Bästa Kreditkortet med Bonus

Bästa Kreditkortet för bonus ger bonuspoäng, återbäring eller rabatt när du handlar. Det finns mycket pengar att spara genom att använda ett kreditkort med bonus. I vår lista hittar du kreditkort med bonus som passar alla intressen, allt från shopping till resor. Jämför korten mot varandra och hitta det bästa kreditkortet för bonus som passar just dig.

De bästa kreditkorten med bonus

Bank Norwegian Kreditkort

 • Ingen årsavgift
 • Få bonus på varje köp
 • Få flygresor för dina poäng
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 45 dagar
 • Ett Visakort
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort

re:member flex

 • Ingen årsavgift
 • Upp till 8 veckor räntefritt
 • Många rabatter
Årsavgift 0 kr
Max kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

Resurs Gold

 • Poäng ges på alla inköp
 • Resor och produkter kan fås med poängen
 • Reseförsäkring för hela familjen
Årsavgift 245 kr
Max kredit 150 000 kr
Räntefritt 60 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett bonuskort

Det bästa kreditkortet med bonus kan komma att variera beroende kortets villkor samt dina preferenser. Exempelvis så finns det bonuskort som erbjuder poäng där poängen endast går att spendera hos ett utvalt resebolag. Brukar du inte resa mycket kanske ett sådant bonuskort inte är det bästa kreditkortet med bonus för dig. Kreditkort med bonus kan vara nischade och passa i olika kategorier. Därmed lämpar sig olika bonuskort för olika personer. 

Nedan kan du ta del utav olika kreditkort med bonus inom flera olika kategorier. På så vis hoppas vi att du skall kunna hitta det bästa kreditkortet med bonus för dig. 

Bästa bonuskortet för shopping online

re:member flex är utrustade med Reward, ett mycket förmånliga rabattprogram som gör re:member flex till en klar vinnare för Shopping kreditkort online.

Rabattprogrammet erbjuder mycket generösa rabatter och har över 300 online butiker anslutna till sig.  Exempel på rabattnivåer är: 10% på Apoteket, 8% på CDON, 10% på Lensway och hela 12% på Hotels.com. 

Gillar du att shoppa på nätet så är det en självklarhet att skaffa re:member flex. Kortet har inga årsavgifter och heller ingen fakturaavgift om du väljer att betala med E-faktura.

Däremot har re:member flex höga avgifter för kontantuttag. Brukar du regelbundet ta ut kontanter rekommenderar vi att du istället överväger ett kreditkort utan uttagsavgift

Resurs Gold klassas också som ett av de bästa kreditkorten med bonus. Med Resurs Gold får du bonuspoäng på samtliga köp som genomförs med kortet. Du får även bonuspoäng på när du använder ditt kort för att betala räkningar och abonnemangstjänster samt för kontantuttag.

Bonuspoängen kan sedan användas i Resurs Banks webbshop. Där kan du byta in dina poäng mot allt från resor och upplevelser till presenter, hemelektronik och många andra produkter. 

Bästa bonuskortet för Mat

Resurs Gold har 0,5% bonus på alla matvarubutiker och även 0,5% rabatt på alla övriga köp. 

Men kortet får du även 0,5% i bonus när du betalar räkningar samt för kontantuttag. Ytterligare ges 0,5% bonuspoäng vid betalning av abonnemangstjänster såsom olika streaming tjänster. Bonuspoängen kan sedan spenderas i Resurs Banks webbshop där du finner ett enormt utbud av produkter, resor och upplevelser.

Fördelen md att använda Resurs Gold som matkort är att du inte är bunden till en specifik matvarukedja. Det är vanligt att matvarukedjor ger ut sina egna kreditkort. Dessa matkort är kopplade till den specifika matvarukedjan och ger rabatter och bonus för köp i deras matvarubutiker. Genom att välja Resurs Gold som matkort har du möjlighet att samla bonus på samtliga köp, oavsett vilken matvarubutik eller vilken matvarukedja du väljer att handla. 

Bonus eller bara en förmån?

Gränsdragningen mellan bonus och förmåner kan vara ibland vara otydlig. Några av de kreditkort som vi nämnt på vår topplista kan klassas både som bonuskort eller kreditkort med förmåner.

Bank Norwegians kreditkort är ett bra exempel. Deras bonus på 0,5% kan bara utnyttjas på resor med flygbolaget Norwegian. Därmed erbjuder inte kortet en bonus i form av cashback, iallafall inte helt och hållet.  Men när man betalar flygresan med deras kreditkort (så klart på flygbolaget Norwegian) så erbjuds en riktigt förmånlig cashback rabatt på mellan 4-10%. 

Vad bör man tänka på inför valet av det bästa kreditkortet med bonus?

Det finns flera saker du bör ha i åtanke då du skall välja det rätta kreditkortet med bonus för dig. Framför allt så bör du välja ett kreditkort som ger bonus för sådant som du brukar köpa eller göra.

Om du exempelvis aldrig är ute och reser så är förmodligen Bank Norwegians kreditkort, eller ett kort med Eurobonus, inte det rätta kreditkortet med bonus för dig. Oavsett hur bra dessa kreditkort må vara så kommer bonusen du tjänar ihop aldrig kunna spenderas på något som intresserar dig. Se därför till att välja ett kreditkort med bonus där bonusen faktiskt kan spenderas på saker och upplevelser som gynnar dig. 

Vidare är det också viktigt att kolla på kortets kreditränta, eventuell årsavgift samt andra avgifter. Med det sagt så är exempel valutapåslag en mindre viktig avgift för dig om du aldrig kommer använda kortet i annan valuta. Även sett till avgifter gäller det att välja ett kreditkort med bonus utifrån det som är viktigt för dig. Listan ovan bör därför ses som en rekommendation över populära bonuskort. Det är alltså inte en garanti att korten i listan passar just dig.

Läs mer om det bästa kreditkortet för dig som gillar att resa