Bästa Kreditkortet med Bonus

När vi tänker på Bästa Kreditkortet för bonus eller återbäring så tänker vi i banor av pengar tillbaka (cash back och återbäring) eller ibland rabatter direkt vid köp. Förmåner kanske en del tycker är något annat, men det kan verkligen vara svårt med gränsdragningen så vi har valt att ”blanda ihop” bonus, återbäring och förmåner.

De bästa kreditkorten med bonus

re:member flex

 • Helt gratis
 • 8 veckor räntefritt
 • Reseförsäkringar
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

Bank Norwegian Kreditkort

 • Ett grymt kort
 • Få poäng på varje köp
 • Köp flygresor för dina poäng
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 45 dagar
 • Ett Visakort
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort

Komplett Bank kreditkort

 • 1-4% cashback
 • Avgiftsfria kontantuttag
 • Välj egen PIN-kod
 • Överför pengar till eget konto
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 50 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett bonuskort

Bästa Shopping kreditkortet online:

– re:member flex har efter re:members uppdatering av kortet blivit – med sitt kalas rabattprogram reward – ett klar vinnare för Shopping kreditkort online.

I juli 2018 hade de över 300 online butiker anslutna till reward, och det är inga smårabatter vi pratar om, exempel på rabattnivåer är: 10% på Apoteket, 8% på CDON, 10% på Lensway och hela 12% på Hotels.com

Pengar tillbaka

Gillar du att shoppa på nätet så är det en självklarhet att skaffa re:member flex, kortet har inga årsavgifter och fakturaavgiften försvinner när du betalar med E-faktura. Blir bara rena förtjänster 🙂

Det ”enda” du inte ska göra med flex är att ta ut kontanter via Bankomaten, kortet har dyra avgifter för kontantuttag. Titta in på Bästa kreditkortet för kontantuttag om du plockar ut cash ofta.

Bästa bonuskortet för resor:

– Bank Norwegian och deras kreditkort har en vana att ligga i toppen i flera olika kategorier!

Med 0,5% på varuinköp (inte finansiella tjänster) så kan du spara ihop ganska bra med rabatt på flygningar med Norwegian Air, sedan får du 4% eller 10% ytterligare rabatt när du köper flygbiljetter hos dem.

Men det tar inte stopp där, Bank Norwegians kreditkort funkar även som ett Shopping kort online via deras rabattprogram Reward eShop som ger bonus på runt 200 online butiker (bonusen betalas ut i Cash Points). Helt ärligt så har re:member flex ett snäpp bättre rabatter, men du kan inte använda det kortet för att få billigare flygresor – Välj helt enkelt det kort som passar dig bäst!

Så vill du spara till semesterresan eller flyger du ofta? Använd Bank Norwegians kreditkort så klart!

Med tanke på att Norwegian Air är ett lågprisbolag med redan riktigt bra priser så är det ganska imponerade att kunna få så mycket bonus! Att Bank Norwegians kreditkort sedan är helt utan års och aviavgifter (och fakturaavgiften slipper du undan när du betalar med E-faktura) gör det till ett klart favorit kreditkort för oss på Bästa Kreditkortet.

Behöver du ta ut kontanter här i Sverige eller på utlandssemestern så är även där Bank Norwegians kreditkort ett perfekt val, ska du resa utomlands så läs gärna mer på de Tänk på detta vid utlandsresor.

Bästa bonuskortet för Mat:

– Everydaycard har 1% bonus på alla matvarubutiker och även 1% rabatt på bensin och diesel på alla bensinmackar ger bra återbäring.

På övriga inköp ger kortet 0,5% i bonus, kan även där bli 1% om du shoppar tillräckligt mycket. Om du under varje bonusperiod (ca nov-april och maj-okt) handlar för över 20,000 kronor så får du 1% bonus på allt som överstiger den summan, självklart så räknas inte köp på matvarubutiker eller bensinstationer in där, där har du ju redan 1%.

Lite krångligt bonus system? Ja, men så är det ibland.

Läs gärna på lite mer om Everydaycard, det finns några nackdelar så som avgifter vid delbetalning av kredit och du måste använda kortet så du inte tappar bonus. Everydaycard är ett bra bonus kreditkort, men ska du ha bonusen eller återbäringen så ska du använda kortet, inte bara ha det i nödfall.

Special rabatt:

Om man vill lägga ned lite grann energi i planeringen sina inköp så har Ikano Kort även riktigt bra rabatter, varje månad så får man minst 5-10%, ofta mer och ibland ända upp till 25% återbäring inom utvald bransch.

Exempelvis är det under 2018 bland annat rabatt på: 10% på flygbolag i mars. 15% hos alla florister under juni månad och 10% på alla leksaksbutiker i december – Här går det att spara riktigt bra med pengar med lite planering – Men det krävs ju att du verkligen planerar större inköp, och att du faktiskt behöver göra sådana 🙂

En nackdel som finns är att det finns en Aviavgift på 25kr per räkning, och den går inte att slippa undan. Gör ju inget om du fått 500kr i bonus på ett byggvaruhus en månad men det är någonting att ha i åtanke.

Finns lite restriktion på hur mycket total bonus man kan få via rabatter på Ikano Kort, det går inte att betala lunchen för alla grannar varje dag hela året och få ut full rabatt, läs mer om detaljerna här.

Funderar någon på vart Ikano Korts restaurang-rabatt tagit vägen? De har faktiskt lagt ned den rabatten i början av 2018.

Gränsdragningen mellan bonus och förmåner kan vara lite krånglig ibland, några av de kreditkort som vi tagit upp på vår topplista kan klassas både som bonuskort eller kreditkort med förmåner.

Bank Norwegians kreditkort är ett bra exempel, deras bonus på 0,5% kan bara utnyttjas på resor med flygbolaget Norwegian så det är inte riktigt till 100% en bonus i cash back räknat, men när man betalar flygresan med deras kreditkort (så klart på flygbolaget Norwegian) så dundrar det in en riktigt fin cash back rabatt på mellan 4-10%, den måste ju bara vara med på bonuslistan!

Bästa kreditkortet för resan