Revolut Standard

Revolut Standard

  • Ingen valutaväxlingsavgift
  • Inga avgifter
  • Inget valutapåslag
Årsavgift 0 kr
Max kredit kr
Räntefritt dagar
  • Ett Mastercard
  • Ett resekort
  • Inga avgifter
  • Gratis kontantuttag
  • Inget valutapåslag
  • Ingen reseförsäkring ingår
  • Begränad gratis valutaväxling
Typ av kortMastercard
Årsavgift0 kr
Ränta0 %
Effektiv Ränta0 %
Räntefritt0 dagar
Kreditnivå0 kr
Sparränta0 %
BankIDNej
Mobilt BankIDNej
E-FakturaNej
AutogiroNej
Aviavgift
Välj din egen pinkodJa
BlippaJa
Krav
18 år
Rabatt drivmedelNej
Lägsta belopp att betala

Recension av Revolut Standard

Revolut Standard är ett gratis kort. Även om detta egentligen inte är något kreditkort kommer det med många kreditkorts-fördelar. Framförallt passar Revolut Standard dig som gillar att resa. Du får nämligen såväl gratis valutaväxling som gratis kontantuttag.

Skaffa konto hos Revolut

Att skaffa ett konto hos Revolut är enkelt. Revolut är nämligen en helt digital bank. Allt sker via deras hemsida, eller direkt i deras app. Således behöver du inte krångla med att gå till ett bankkontor eller skriva ut massor med papper om du vill bli kund. Du går helt enkelt till Revoluts hemsida. Där kan du ladda ner appen. I appen ansöker du sedan om att öppna ett bankkonto.

När du öppnar ditt bankkonto hos Revolut får du en del saker gratis. Bland annat ingår ett brittisk bankonto, men du får mer därtill. Automatiskt tilldelas du även ett IBAN nummer för euro, helt gratis. Du kan sedan med hjälp av appen och din konton växla över pengar till olika valutor. I appen kan du även beställa ett kort som är kopplat till ditt konto hos Revolut. Du kan få tillgång till såväl ett fysiskt kort som ett digitalt kort. Digitala kort är helt gratis och ett säkert alternativ för dig som ska handla på internet. Vill du ha ett fysiskt kort hemskickat kommer detta till en mindre engångskostnad. Leveransen av kortet tar ungefär 2-4 dagar. Kortet kan sedan användas överallt där VISA är accepterat.

Revolut Standard utomlands

Revolut är ett bra alternativ att använda om du ska åka utomlands. Med ditt revolutkort slipper du valutapåslag. Valutapåslag är en avgift som många banker tar ut på alla köp du gör utomlands. Vanligtvis ligger avgifter på ca 2-4% av beloppet som du handlar. Med Revolut är det emellertid alltså helt gratis. Även kontantuttag på upp till 2000 kr i månaden är avgiftsfria.

Med Revolut Standard ingår inte någon reseförsäkring. Du kan emellertid köpa till en reseförsäkring för en mindre summa om du skulle vilja. Reseförsäkringar inkluderar i så fall bland annat akutvård och akut tandvård.

Nackdelar med Revolut Standard

Än så länge har vi främst fokuserat på fördelarna med Revolut Standard. Det finns emellertid, såklart, även flera nackdelar med det här kortet. Först och främst måste påpekas att det inte finns möjlighet till någon kredit alls. Du kan alltså inte välja att betala med kortet och sedan få en faktura hemskickad. Således ingår inga kreditfria dagar eller delbetalnings-alternativ.

En annan nackdel med Revolut Standard är att kortet inte erbjuder något bonussystem. Inte heller något cashback eller andra rabatter finns att tillgå. De flesta kreditkort idag, även de som är gratis, inkluderar någon form av rabatt eller bonus. Detta kan därför ses som en stor nackdel.

Revolut är som tidigare nämnts ett helt gratis kort. Det kan därför inte ses som någon överraskning att kortet inte har några premium-fördelar. Förmåner såsom concierge service eller lounge access finns inte. Söker du ett premium-kort ska du därför istället titta närmare på något av Revoluts andra kort: Revolut Premium eller Revolut Metal.

Avslutningsvis ska även nämnas något om begränsningarna som kortet har. Även om du har gratis valutaväxling och kontaktuttag är detta begränsat. Vad gäller valutaväxling kan du växla upp till 50 000 kr i månaden. När det sedan kommer till kontantuttag är gränsen 4000 kr i månaden. Om du behöver ett kort med högre gränser ska du istället titta på premium-korten ifrån Revolut.

Sammanfattning

Revolut Standard är utan tvekan ett kort med många fördelar. Med tanke på att kortet faktiskt är helt gratis så uppfyller det tveklöst allt du kan tänkas förvänta dig. Visst har kortet många begränsningar. Du kan inte växla hur mycket pengar du vill, och vill ha en reseförsäkring måste du köpa till det. Vi anser emellertid inte att man kan förväntas sig mer än vad man får av det här kortet.

Så vem passar kortet för? Vi rekommenderar Revolut Standard till dig som reser någon gång ibland. För en enstaka lång weekend varje månad är kortet perfekt att ta med sig utomlands.

Vem passar inte kortet för? Du som vill ha ett kreditkort kommer inte bli nöjd med något av Revoluts olika kortalternativ. Inte heller något av korten erbjuder bonussystem, så ett bonus kort är det inte heller. Söker du ett resekort med med högre gränser finns det två andra alternativ hos Revolut som kan passa. Både Revolut Premium och Revolut Metal kommer med samma fina förmåner och mycket mer därtill.