Bästa kreditkortet med betalningsanmärkning

Att hitta ett kreditkort då man har en eller flera betalningsanmärkningar är i princip omöjligt. Kortutgivarna vill i dagsläget inte ge ut kreditkort till dig som har en anmärkning då detta anses vara en allt för stor risk. Med det sagt så finns det flera väldigt bra alternativ som exempelvis debitkort. Debitkort går att få trots betalningsanmärkning och har många av de förmåner som många av de bättre kreditkorten idag har.

Kreditkort med låga ansökningskrav

re:member flex

 • Ingen årsavgift
 • Upp till 8 veckor räntefritt
 • Många rabatter
Årsavgift 0 kr
Max kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

Bank Norwegian Kreditkort

 • Ingen årsavgift
 • Få bonus på varje köp
 • Få flygresor för dina poäng
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 45 dagar
 • Ett Visakort
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort

Kreditkort trots anmärkning

Som det ser ut på den svenska kreditkortsmarknaden i dagsläget är det inte möjligt att få ett kreditkort med betalningsanmärkning. Kortutgivarna är inte villiga att riskera att bevilja kort till personer i denna sits. Detta kan verka hårt, men det finns fortfarande goda möjligheter till att låna pengar även om du har betalningsanmärkning. Det finns även andra kort att få, istället för det bästa kreditkortet med betalningsanmärkning kan du erbjudas debitkort trots anmärkning.

Det enda du egentligen kan göra för att få ett kreditkort, är att vänta tills dess att betalningsanmärkningen försvinner. En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år och försvinner sedan från registret automatiskt. Skulle du därmed precis ha fått en anmärkning, behöver du alltså vänta i tre år innan du kan beviljas ett kreditkort.

Du kan dock alltid försöka träffa kortutgivaren på ett personligt möte och diskutera möjligheten till att beviljas ett kreditkort trots anmärkning. Däremot kan ett sådant möte vara svårt att få till. Det skulle heller inte garantera att du beviljas kreditkortet med betalningsanmärkning. Skulle du mot förmodan lyckas schemalägga en personlig trätt med en kortutgivare, bör du komma väl förberedd och ha med exempelvis anställningsavtal och löneutdrag. Allt underlag som kan intyga att du har en tillräckligt god ekonomi för att äga ett kreditkort, kan vara till hjälp.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en indikation på att du har misskött din ekonomi. Anmärkningen försvårar ens möjligheter att få exempelvis ett lån eller ett kreditkort. Det är Kronofogden som utfärdar betalningsanmärkningar vilket sker ifall du inte har betalat din skuld trots påminnelser.

Så här undviker du betalningsanmärkning

Att undvika betalningsanmärkningar handlar i grunden om att sköta din ekonomi. Konsumerar du inte mer än vad du har råd med samtidigt som du betalar dina räkningar i tid, riskerar du inte att få en anmärkning. Däremot kan oväntade situationer uppstå som kan påverka din ekonomi och förmåga att betala dina räkningar. Nedan finner du tips och råd på hur du kan skydda dig själv mot att få en anmärkning.

 1. Se alltid till att ha en ekonomisk buffert ifall din ekonomi kör ihop sig. På så vis hamnar du aldrig efter med exempelvis att betala din hyra.
 2. Ha en tydlig budget där dina pengar prioriteras på rätt saker.
 3. Sätt fakturor och räkningar på autogiro för att minimera risken att en betalning glöms bort.
 4. Låna inte pengar för exempelvis konsumtion eller resande. Ett lån är för många starten på en skuldspiral.
 5. Spela inte bort dina pengar på nätcasinon. Att skuldsätta sig själv leder nästan alltid till ytterligare ekonomiska svårigheter som exempelvis anmärkningar.

Vilka alternativ finns det till det bästa kreditkortet med betalningsanmärkning?

Så vad ska du göra om du vill ha kreditkortet med betalningsanmärkning som hindrar dig? Förutom att vänta på att anmärkningen skall försvinna så finns det andra bra alternativ som delar många likheter med kreditkort. Framför allt så är debitkort ett bra alternativ för dig som vill ha ett kreditkort men inte kan få ett.

Debitkort, även kallat betalkort, är ett kort utan kredit där du själv för över pengar till kortet. Det går alltså inte att handla på kredit med ett debitkort.

Hur mycket förmåner du får tillgång till med ett debitkort beror helt på hur mycket du är villig att betala för kortet. Till stor del är debitkort helt gratis, det vill säga utan en årsavgift. Men det finns även kort så som Revolut Metal som har en årsavgift om 1300kr. För denna årsavgift får du bland annat tillgång till Concierge Service, cashback och lounge access.

Det som är bra att ha i åtanke är att kostnadsfria debitkort sällan erbjuder lika fördelaktiga förmåner som kreditkort gör. Vill du exempelvis få cashback, reseförsäkringar eller lounge access, måste du betala för det. Debitkort kan därigenom bli ett dyrare alternativ än ett kreditkort, beroende på vad du söker.

Bästa debitkorten med betalningsanmärkning

Debitkort är det bästa alternativet till kreditkort då du har en betalningsanmärkning. Vilket är det bästa debitkortet för just dig? Revolut och N26 erbjuder några av de bästa debitkorten på marknaden. Just Revolut har blivit väldigt populärt i Sverige på senare tid och erbjuder flera kort i olika prisklasser.

1. Revolut Metal

Revolut Metal är premiumkortet från Revolut som är debitkortens motsvarighet på ett kreditkort från Amex. Metal-kortet kommer med både reseförmåner såväl som cashback och fria kontantuttag. Kortet är ett utmärkt alternativ för dig som klarar av årskostnaden på 1300 kronor och samtidigt reser regelbundet med extra bekvämligheter så som lounge access och Concierge Service. Revolut Metal är ett av de bästa debitkorten på marknaden och delar många likheter med ett typiskt resekort i toppklass.

2. Revolut Premium

Revolut tar även andra platsen med sitt Revolut Premium. Premium-kortet är Revoluts ”medelklass” kort som erbjuder färre förmåner än Metal-kortet. Istället har kortet en lägre årskostnad på 924 kr/år. Revolution Premium har inget valutapåslag och erbjuder fria kontantuttag samt en omfattande reseförsäkring.

3. N26 Metal

N26 Metal är likt Revolut Metal, ett debitkort i premium klassen. I kortet ingår bland annat lounge access, försäkringspaket och fria uttag. Det som gör att kortet endast hamnar på en tredje plats är den höga årskostnaden om 2344 kr vilket vi anser är i högsta laget. Men, har du råd och känner att de fördelar som N26 Metal erbjuder stämmer överens om det du söker, är detta ett bra premium- samt resekort.

Avslutningsvis

Oavsett vilket av debitkorten du väljer ovan så är alla tre bra kort med schyssta förmåner. Om du bestämt vill ha just kreditkortet med betalningsanmärkning, behöver du tyvärr vänta på att anmärkningen försvinner alternativt försöka boka ett personligt möte med kortutgivaren. I kortlistan längst upp på sidan finner du några av de kreditkort som har riktigt låga grundkrav och som kan vara något snällare mot ansökande kunder.