Bästa kreditkortet med betalningsanmärkning

Att hitta ett kreditkort då man har en eller flera betalningsanmärkningar är i princip omöjligt. Kortutgivarna vill i dagsläget inte ge ut kreditkort till dig som har en anmärkning då detta anses vara en allt för stor risk. Med det sagt så finns det flera väldigt bra alternativ som exempelvis debitkort. Debitkort går att få trots betalningsanmärkning och har många av de förmåner som många av de bättre kreditkorten idag har.

Kreditkort med låga ansökningskrav

Collector Easycard

 • Välj PIN-kod
 • Reseförsäkringspaket
 • Lätt att få
Årsavgift 290 kr
Max kredit 30 000 kr
Räntefritt 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

re:member flex

 • Ingen årsavgift
 • 8 veckor räntefritt
 • kompletterande reseförsäkring
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

Bank Norwegian Kreditkort

 • Ett grymt kort
 • Få poäng på varje köp
 • Köp flygresor för dina poäng
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 45 dagar
 • Ett Visakort
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort

Collector Easyliving

 • 0% valutapåslag
 • Välj PIN-kod
 • Låg kreditränta
 • Ange vår exklusiva kod för gratis årsavgift: COLLEASY
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

Kreditkort trots anmärkning

Som det ser ut på den svenska kreditkortsmarknaden i dagsläget är det inte möjligt att få ett kreditkort med betalningsanmärkning. Kortutgivarna är inte villiga att den risken och bevilja kort till personer i denna sits. Detta kan verka hårt då det finns goda möjligheter att låna pengar även då man har betalningsanmärkning.

Det enda man egentligen kan göra är att vänta tills dess att betalningsanmärkningen försvinner. En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år och tas sedan bort ur registret automatiskt. Skulle man i värsta fall precis fått en anmärkning så får man alltså vänta i tre år innan man kan ansöka om ett kreditkort.

I vissa fall kan man också försöka få till ett personligt möte med kortutgivaren. Dessa kan vara svåra att få till och är inte en garanti för att man får ett kreditkort trots betalningsanmärkning. Skulle man lyckas schemalägga ett sådant möte bör man dock komma väl förberedd med exempelvis anställningsavtal och löneutdrag. Allt som kan visa på att man har en ekonomi för ett kreditkort kan vara till hjälp.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en indikation på att man har misskött sin ekonomi. Detta försvårar i sin tur exempelvis dina möjligheter med att få ett lån, eller som i detta fall ett kreditkort. Det är Kronofogden som utfärdar betalningsanmärkningar vilket sker först då man inte betalat sin skuld trots påminnelser.

Så här undviker du betalningsanmärkning

Att undvika betalningsanmärkningar handlar i grunden om att sköta sin ekonomi. Betalar man räkningar i tid och inte konsumerar mer än man har råd med så brukar man slippa anmärkningar. Men, oväntade situationer kan uppstå och nedan finner du några råd på hur du kan skydda dig själv mot att få en anmärkning.

 1. Se alltid till att ha en ekonomisk buffert då ekonomin kör ihop sig. På så sätt hamnar du aldrig efter med exempelvis din hyra.
 2. Ha en tydlig budget där pengarna prioriteras på rätt saker.
 3. Sätt fakturor och räkningar på autogiro för att minimera risken att en betalning glöms bort.
 4. Låna inte pengar för exempelvis konsumtion eller resande. Ett lån är för många starten på en skuldspiral.
 5. Spela inte bort dina pengar på nätcasinon, att skuldsätta sig själv leder nästan alltid till ytterligare ekonomiska svårigheter som exempelvis anmärkningar.

Vilka alternativ finns det?

Så hur gör man då man vill ha ett kreditkort men har en betalningsanmärkning? Förutom att vänta på att anmärkningen skall försvinna så finns det bra alternativ som delar många likheter med kreditkort. Framför allt så är debitkort ett bra alternativ för dig som vill ha ett kreditkort men inte kan få ett.

Debitkort, även kallat betalkort, är ett kort utan kredit där man själv får föra över pengar till kortet. Det går alltså inte att handla på kredit med ett debitkort.

Hur mycket förmåner man får tillgång till med ett debitkort beror helt på hur mycket man är villig att betala för kortet. Till stor del är debitkort helt gratis, det vill säga utan en årsavgift. Men det finns även kort så som Revolut Metal som har en årsavgift om 1300. För denna årsavgift får man bland annat tillgång till Concierge Service, cashback och lounge access.

Det som är bra att ha i åtanke är att de kostnadsfria debitkorten sällan har förmåner så som kreditkort har. Vill man exempelvis få cashback, reseförsäkringar eller lounge access så får man också betala för det. Debitkort kan alltså vara ett dyrare alternativ än ett kreditkort beroende på vad man söker.

Bästa debitkorten med betalningsanmärkning

Med debitkort fastställt som det bästa alternativet till kreditkort då man har en betalningsanmärkning, vilket är då det bästa kortet för just dig? Det är framför allt Revolut och N26 som idag erbjuder några av de bästa debitkorten på marknaden. Just Revolut har blivit väldigt populärt i Sverige på senare tid och erbjuder flera kort i olika prisklasser.

1. Revolut Metal

Revolut Metal är premiumkortet från Revolut som är debitkortens motsvarighet på ett kreditkort från Amex. Metal-kortet kommer med både rese-förmåner såväl som cashback och fria kontantuttag. Kortet är ett utmärkt alternativ för dig som klarar av årskostnaden på 1300 kronor och som gärna reser regelbundet och med extra bekvämligheter så som lounge access och Concierge Service. Ett av de bästa debitkorten idag som delar många likheter med ett typiskt resekort i toppklass.

2. Revolut Premium

Revolut tar även andra platsen med sitt Revolut Premium. Premium-kortet är Revoluts ”medelklass” kort och som erbjuder färre förmåner än Metal-kortet men då också till en lägre årskostnad. Kostnaden för kortet ligger på 924 kr per år och har inget valutapåslag, fria kontantuttag och det ingår även en reseförsäkring. Cashback är dock inget man får med kortet utan gäller endast för Revolut Metal.

3. N26 Metal

N26 Metal är likt Revolut Metal, ett debitkort i premium klassen. I kortet ingår bland annat lounge access, försäkringspaket och fria uttag. Det som gör att kortet endast hamnar på en tredje plats är den höga årskostnaden om 2344 kr vilket vi anser är i högsta laget. Men, har man råd och känner att de fördelar som N26 Metal har passar det man söker så är detta ett bra premium- samt resekort.

Avslutningsvis

Oavsett vilket av debitkorten man väljer ovan så är alla tre bra kort med schyssta förmåner. Om man bestämt vill ha just ett kreditkort så får man som vi nämnde vänta på att betalningsanmärkningen försvinner alternativt försöka boka ett personligt möte med kortutgivaren. I Kortlistan längst upp på sidan finner du några av de kreditkort som har riktigt låga grundkrav och som kan vara något snällare mot ansökande kunder.