Bästa kreditkortet för shopping

När man letar efter ett det bästa kreditkortet för shopping finns det flera saker att ha i åtanke. Har kortet cashback i utvalda butiker, får man bonus poäng för köp online och får man rabatter på olika varor med kortet? Alla dessa aspekter är viktiga när man vill ha ett kreditkort för shopping men det kan vara svårt att hitta ett kort som uppfyller dessa krav. Därför ska vi idag guida dig till det absolut bästa shoppingkortet på marknaden så du slipper den tidskrävande processen med att själv leta upp ett kreditkort.

De bästa kreditkorten för shopping

re:member flex

 • Ingen årsavgift
 • Upp till 8 veckor räntefritt
 • Många rabatter
Årsavgift 0 kr
Max kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

Resurs Gold

 • Poäng ges på alla inköp
 • Resor och produkter kan fås med poängen
 • Reseförsäkring för hela familjen
Årsavgift 245 kr
Max kredit 150 000 kr
Räntefritt 60 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett bonuskort

Resurs World

 • Concierge Service
 • Poäng på alla köp
 • Lounge access
Årsavgift 1 068 kr
Max kredit 200 000 kr
Räntefritt 60 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort

Vilket är det bästa kreditkortet för shopping?

Topplistan för det bästa kreditkortet för shopping har många likheter med topplistan för bonuskort. Här cirkulerar allt kring hur mycket man kan få ut av sitt shoppande med kreditkortet men mer i form av cashback och rabatter än bara ett fokus på bra bonussystem.

De kreditkort som vi listar här på denna sidan och som har rabattprogram gäller inte bara vid ett begränsat antal köp. Står det att det exempelvis är 10% rabatt på apoteket med ett av korten så gäller det för varje köp, oavsett hur många köp det handlar om. Så var inte rädd för att utnyttja dina rabatter rejält när du skaffar ett shoppingkort.

1. re:member flex

Re:member flex är den självklara vinnaren som det bästa kreditkortet för shopping. Detta tack vare deras rabattprogram som kallas Meniga Reward. Programmet innebär att man får rabatter i över 300 butiker i dagsläget. Bland dessa butiker ingår bland annat giganter så som CDON och Apoteket och det är inte heller några små rabatter vi talar om. Vissa av rabatterna är så höga som 15% och handlar man regelbundet online är det här det bästa kreditkortet för shopping idag.

Kreditkortet från re:member är dessutom alltid helt gratis! Det har alltså ingen årsavgift och använder man E-faktura blir det ingen aviavgift. Räntan på re:member flex kreditkort sätts alltid individuellt och kan bli riktigt låg beroende på hur din ekonomi ser ut.

2. Bank Norwegian

Kreditkortet från Bank Norwegian kommer in på en andra plats med sitt ypperliga bonussystem och sitt rabattprogram. Deras rabattprogram kallas Reward eShop som ger rabatter i 200 butiker i dagsläget och betalas ut som Cash Points. Tyvärr går dessa Cash Points endast spendera på flygresor hos Norwegian vilket gör att detta kreditkort inte tog första plats.

Även kreditkortet från Norwegian är utan års- och aviavgifter. Så vet man med sig att man även vill använda sitt kreditkort på resande fot så är detta ett bra val tack vare deras bonussystem och det faktum att man alltid har fria uttag.

3. Resurs Gold

Resurs Gold är ett utmärkt shoppingkort som ger bonuspoäng på allt du shoppar. All köp som genomförs med kortet ger 0,5% i bonuspoäng. Du får även bonus när du betalar räkningar och genomför kontantuttag. Bonusen kan sedan användas i Resurs Banks webbshop.

I webbshoppen hittar du ett enormt utbud av hundratals olika resor, upplevelser, presenter och produkter. Du kan bland annat handla allt från hemelektronik till inredning och smycken.

4. Marginalen korten

Marginalen Bank erbjuder i dagsläget två olika kreditkort som du ser ovan i listan. Dessa är Marginalen Traveller och Marginalen Gold. Likheterna mellan dessa kort är stora men det finns vissa aspekter som skiljer dem åt. Namnet ”Marginalen Traveller” avslöjar att det är ett kort som är mer inriktat på resor medans Marginalen Gold är mer av ett renodlat shopping och förmånskort.

Marginalen Gold

Med ett Marginalen Gold får man alltid cashback i utvalda butiker som dem väljer att kalla ”Handla Smart” bland annat gäller rabatten på Ellos och Björn Borg. Totalt är det över 200 butiker som är en del av deras program Handla Smart. Den Rabatt man får dras inte av direkt vid köpet utan på kreditkortsfakturan.

Tyvärr har Marginalen Gold en årsavgift på 195 kr (första året är gratis) och både uttagsavgift och valutapåslag. Detta är inte ett kort vi rekommenderar att ta med på resan men har man inget emot årsavgiften är det ett riktigt bra kreditkort för shopping.

Marginalen Traveller

Som vi nämnde så är detta mer av ett resekort än Marginalen Gold men kommer ändå med många förmåner för dig som vill använda kreditkortet till shopping. Marginalen Traveller har samma rabattprogram, Handla smart och alla kostnader och avgifter för kortet är de samma som Marginalen Gold.

Den enda egentliga skillnaden är att detta kortet har många fler reseförsäkringar. Det ingår hela 9 reseförsäkringar med kortet kontra Marginalen Gold som endast har fyra. Det gör detta till ett bättre resekort men kort som Bank Norwegian är fortfarande ett mycket bättre val om man ska ta med sitt kreditkort på resan.

Försäkringar kan göra shoppandet tryggare

När du väljer bland alla shoppingkort på marknaden kan det vara en bra idé att kasta ett extra öga på de försäkringar korten har. Det finns flera försäkringar som kan göra ditt näthandlande lite säkrare och som finns på några av de bättre shoppingkorten.

 • ID-Stöld försäkring
 • Förlängd garanti
 • Köpskydd

Dessa tre är de mest vanligt förekommande försäkringarna på shopping-inriktade kreditkort. ID-stöld försäkringen ersätter kostnader då man råkat ut för identitetsstöld. Förlängd garanti är precis vad det låter som, förlängd garanti då man beställ exempelvis vitvaror eller hemelektronik.

Sist men inte minst är köpskyddet. Denna försäkring täcker stöld och skador som sker under leverans av din vara/varor upp till 25 000 kronor. På så sätt behöver du inte längre oroa dig för att du skall motta en trasig produkt och sedan behöva bekosta en ny ur egen ficka.

Handla i rätt butiker

För att kunna utnyttja dessa korts fulla potential gäller det att man har koll på vilka butiker respektive korts rabatter gäller i. Eftersom rabattprogrammen inte sträcker sig över alla butiker är det bra att kolla upp i förhand vilket kreditkort som har flest intressanta rabatter för just dig. På så sätt sparar du så mycket pengar som möjligt samtidigt som du får ut mer av ditt kreditkort för shopping.

Läs mer om det bästa kreditkortet för kontantuttag!