Bästa Gratis kreditkort

Vad räknar med när vi säger ”Gratis” kreditkort? Självklart ska kortet inte ha någon årsavgift. Aviavgifter är svårare att komma undan, men betalar du räkningen med du E-faktura så kan den bli 0kr i aviavgift. Här kommer de några kreditkort som Bästa Kreditkortet rankar som Bästa Gratis kort.

KortutgivareFördelarRänta, avgifter
KortutgivareFördelarRänta, avgifter
re:member flex

Re:member Flex Kreditkort

cirkle Ingen årsavgift.
cirkle Ingen aviavgift (med E-faktura).
cirkle Rabattprogramet reward med mycket bra rabatter hos mer än 300 online butiker.

Mer fakta & recension

cirkle Årsavgift: 0 kr.
cirkle Ränta: 9,74% - 24,74% (individuell ränta)
cirkle Räntefritt: 56 dagar.
cirkle Kredit: 10 000 - 50/100 000 kr.

Mer om re:member flex
Bank Norwegian

Bank Norwegian Kreditkort VISA

cirkle Ingen årsavgift.
cirkle Ingen aviavgift (med E-faktura).
cirkle Ingen avgift vid kontantuttag.
cirkle Räntefria dagar vid kontantuttag.
cirkle Cashpoints (billigare flygresor).

Mer fakta & recension

cirkle Årsavgift: 0 kr.
cirkle Ränta: 19,99%
cirkle Räntefritt: 45 dagar.
cirkle Kredit: 2 500 - 100 000 kr.

Mer om Bank Norwegian Kreditkort

1 – Vinnaren i Bästa Gratis kreditkortet blir: re:member flex! Ingen årsavgift och ingen aviavgift med E-faktura. Kreditgränsen och räntan sätts individuellt så det är svårt att i förväg veta exakt vad det blir. Men å andra sidan så är kortet gratis så du slösar inte bort några pengar vid en ansökan om kortet 🙂

re:member flex har ju blivit uppdaterat kraftigt i början av 2018 och har nu ett riktigt fint bonussystem kallat ”reward” kopplat till kortet, så bra att kortet gått upp i toppen på kategorin Bästa Kreditkortet med Bonus.

Aviavgift 0kr med E-faktura, 29 kronor vid pappersfaktura.

2 – Ännu en topp placering av Bank Norwegian, imponerade att kunna finnas med i toppen på så många olika kategorier. Självklart ingen årsavgift, och lika självklart försvinner aviavgiften när du betalar med E-faktura.

Även fast Bank Norwegian är ett gratiskort så har de en riktig fin bonus. 0,5% av allt du handlar med på kortet kan du flyga billigare med, och ytterligare 4-10% i rabatt om du betalar flygresan med kortet hos Norwegian Air.

Även Bank Norwegian har släppt ett rewardprogram kallat ”Reward eShop” som ger bonusar på ca 200 online butiker, riktigt fint!

Aviavgift 0kr med E-faktura, 45 kronor vid pappersfaktura.

Ska du ibland ta ut kontanter eller resa utomlands så ska du välja Bank Norwegian, flex har häftiga uttagsavgifter både i Sverige och utomlands.

Vad skiljde:

Det var lite svårt att skilja korten åt på Bästa Gratis kreditkort, nu har ju både flex och Bank Norwegians kort väldigt bra bonusar … men det handlade inte om bonus på den här listan utan avgifter. Så vi räknande helt enkelt med den avgift som man måste betala om man inte använder E-faktura när man betalar räkningen (dvs använder pappersfaktura). Lägst (eventuell) avgift hamnande överst 🙂

Extra avgifter:

Kreditkort med extra avgifter som ”Administrationsavgifter” eller ”Avgift vid delbetalning” kommer absolut inte med på denna topplista. Sånna avgifter är ju bara ett småfult sätt att försöka dölja den riktiga, dvs den effektiva räntan på kortet. Enkelt förklarat: ”Kom till oss, vi har jättelåg ränta” och sedan ”Jaha, ska du utnyttja räntan, det kostar 50 spänn extra”. Fulavgift brukar vi ofta kalla det …

Ränta:

Räntefritt? Ja, självklart har korten räntefria dagar, men lika självklart så kommer det till räntekostnader om du inte betalar hela fakturan vid förfallodagen. Tar du ut kontanter i Bankomat så brukar räntan börja ticka redan från dag 1 – Undantag, med Bank Norwegians kort så får du faktiskt räntefria dagar även vid kontantuttag!

För den som ska ut och resa kan det vara intressant att slippa betala den räntan, och det går faktiskt. På de flesta kreditkort kan man ”betala in extra” så att man ligger plus på kortkontot och då blir det så klart ingen ränta så länge som krediten inte används 🙂

Bästa kreditkortet för resan