Bästa Gratis kreditkort

När det talas om gratis kreditkort syftar man vanligtvis på kreditkort utan avgifter såsom årsavgifter och aviavgifter. Med andra ord, kreditkort som är gratis att äga. Det finns många förmånliga kreditkort utan avgift som är erbjuder allt från bonusprogram till generösa rabatter. Nedan jämför vi olika kreditkort utan avgift, så du kan hittar det bästa kortet för dig.

De bästa gratis kreditkorten

re:member flex

 • Ingen årsavgift
 • Upp till 8 veckor räntefritt
 • Många rabatter
Årsavgift 0 kr
Max kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

Resurs Classic

 • Sms-kvitto
 • Avgiftsfritt
 • Kontaktlöst samt Apple Pay och Google Pay
Årsavgift 0 kr
Max kredit 30 000 kr
Räntefritt 60 dagar
 • Ett Mastercard

Bank Norwegian Kreditkort

 • Ingen årsavgift
 • Få bonus på varje köp
 • Få flygresor för dina poäng
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 45 dagar
 • Ett Visakort
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort

1. re:member flex

Vinnaren i Bästa Gratis kreditkortet: re:member flex! Ingen årsavgift och ingen aviavgift med E-faktura. Kreditgränsen och räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar, därför går det inte att i förväg veta exakt vad räntan blir. Men samtidigt så är det ett gratis kreditkort. Därmed slösar du inte bort några pengar vid en ansökan om kortet. Har du dessutom en god ekonomi är möjligheterna goda för att du får en låg kreditränta!

Kortet är kopplat till ett förmånligt bonussystem kallat Reward. Bonussystemet är så bra att kortet även hamnat i toppen av kategorin bäst kreditkort med bonus. Med re:member reward har du möjlighet att få rabatter och cashback i över 300 nätbutiker.

Aviavgift 0 kr med E-faktura, 29 kronor vid pappersfaktura.

2. Shell Mastercard

Shell Mastercard hamnar på en stark andraplats. Detta är ett bensinkort utan årsavgift och även utan avi-avgift om kortinnehavaren väljer e-faktura. Kortet erbjuder rabatt på alla typer av drivmedel då du tankar hos Shell. Du får även cashback på alla köp som görs med kreditkortet.

Vidare har kortet en hög sparränta och du får unika erbjudanden varje månad. Shell Mastercard är ett passande tankkort för dig som vill nyttja cashbacks, försäkringar och drivmedelsrabatt.

Vad skiljer olika gratis kreditkort åt:

Det kan vara svårt mellan de bästa gratis kreditkorten eftersom samtliga kreditkort är utan årsavgift. Därmed utgår vid ifrån avgiften som kortinnehavaren behöver betala vid valet av pappersfaktura istället för E-faktura. Där kunde vi konstatera att re:membler flex har längre fakturaavgifter.

Extra avgifter:

Kreditkort med extra avgifter som exempelvis ”Administrationsavgifter” eller ”Avgift vid delbetalning” kommer inte med på denna topplista. Enligt vår bedömning är dessa typer av extra avgifter sätt att försöka dölja den effektiva räntan på kortet. Se alltid över alla avgifter för ditt kreditkort innan du väljer vilket kreditkort som passar dig bäst. Fördelaktigt är även att räkna på vad dessa avgifter kan komma att kosta dig under en längre tid. Därefter kan du ta ett beslut om vilket kreditkort som är billigast och bäst för dig.

Ränta:

Nästan alla kreditkort har räntefria dagar. Däremot tillkommer alltid räntekostnader om du inte betalar hela fakturan vid förfallodagen. Tar du ut kontanter i Bankomat så brukar räntan börja ticka redan från dag 1. Med Bank Norwegians kort får du dock även räntefria dagar vid kontantuttag!

För den som ska ut och resa kan det vara gynnsamt att slippa betala den räntan, och det går faktiskt. På de flesta kreditkort kan man ”betala in extra” så att man ligger plus på kortkontot. På så vis använder du inte kortets kredit, och behöver därmed inte betala ränta.

Läs mer om det bästa kreditkortet att använda på resan!