Marginalen Traveller

* Den effektiva räntan är baserad på 20 000 kr i utnyttjad kredit betald över 12 månader.

Vad vi tycker om Marginalen Traveller

Marginalen Traveller Mastercard är ett resekort med ett stort fokus på reseförsäkringar. Detta är alltså ett bra kort att med när man är på resande fot och kan utnyttja kortets alla fördelar fullt ut.

Fördelar

Marginalen Traveller är en blandning av ett bra resekort och shoppingkort. Första året är det helt gratis att äga kreditkortet och man får även en hel del pengar tillbaka när man handlar i utvalda butiker.

Reseförsäkringar medföljer

Nio olika försäkringar ingår i Marginalen Traveller kortet. Dessa försäkringar täcker det mesta när man reser och ger en extra trygghet om det skulle uppstå problem eller skador utomlands. Bland annat ingår:

  • Avbeställningsskydd som ersätter förbetalda utgifter upp till 90 000 kr per kort
  • Bagageförsening och personförsening – Ersättning förekommer efter sex respektive fyra timmar försening
  • Olycksfallsförsäkring – Skyddar vid invaliditet och dödsfall
  • Självriskskydd – Skulle något exempelvis hända med en hyrbil under en resa ersätter Marginalen självrisken upp till ett max belopp på 10 000 kronor.

Listan är bara ett urval av alla de försäkringar som Marginalen Traveller kortet kommer med.

Marginalen Flex – För över pengar till ditt bankkonto

Marginalen erbjuder något som dem själva kallar för ”Marginalen Flex”. Denna funktion gör det möjligt för dig som har ett Traveller kreditkort att föra över pengar från sin kort-kredit till sitt vanliga bankkonto. Det tas inga transaktionsavgifter för belopp på över 5 000 kronor, tyvärr gäller inte räntefria dagar här.

Detta är en smidig lösning om man exempelvis är i ett akut behov av pengar för att kunna betala en räkning eller liknande och inte vill behöva låna pengar av familj eller ta ett lån.

Betalningsfri månad

Det ingår hela två betalningsfria månader med Marginalen Traveller. Man väljer själv när man vill aktivera dessa, det måste dock gå minst 1 månad mellan användandet av sina betalningsfria månader. En betalningsfri månad innebär inte att du slipper undan månadens ränta och avgifter helt. Dessa skjuts istället upp och läggs på den nästkommande månadsfakturan.

Bra hjälpmedel om ekonomin kör ihop sig totalt en månad och man vet med sig att man kommer kunna betala ”dubbel” månadsfaktura nästkommande månad.

Nackdelar

Två av de största nackdelarna som tyvärr sänker Marginalen Traveller’s betyg är det faktum att det alltid tas en avgift för uttag och valutapåslaget. Med så många reseförsäkringar som ingår hade detta kunnat vara ett av de absolut bästa resekorten på marknaden idag.

Även om valutapåslaget är relativt lågt (1,65%) är uttagsavgiften 3% (lägst 35 kr) vilket gör att uttag utomlands kan bli kostsamma i längden. Detta gör tyvärr att resande med detta kortet blir dyrare än det hade behövt vara.

Sammanfattning

Marginalen Traveller kreditkort är absolut ett bra kort för dig som reser regelbundet och inte anser att uttagsavgiften är för hög. Det funkar också bra om du handlar regelbundet i de butiker som är anslutna till deras återbäringsprogram.