BRA Kreditkort

*Den effektiva räntan på 20,8% baseras på att en kredit om 15 000 kronor har utnyttjats och beloppet har återbetalats under 12 mån. Inga räntefria dagar har i detta exempel använts.

Recension av BRA Kreditkort

BRA kreditkort är ett mycket bra val av kreditkort för dig som gillar att resa. Du får bland annat ett riktigt trevligt välkomsterbjudande som ger dig en helt gratis resa med inrikesflyg. Lägg sedan till ett väl tilltaget poängsystem och otroligt bra försäkringar. BRA Kreditkort gör resan både enklare, roligare och tryggare. Dessutom är avgiften 0 kr det första året, däremot tillkommer en årsavgift på 150 kr efter första året.

Fördelar

Fördelarna med BRA Kreditkort är många och här kommer vi att ta upp några av dem.

Säkra betalningar

Med ditt kort följer en app där du hanterar dina korttransaktioner och följer din ekonomi. Förutom ditt fysiska kreditkort så får du även ett digitalt kort. Det digitala kortet genererar en ny CVV-kod varje gång du använder det. Därmed är det ett mycket säkert alternativ för köp online.

Bonusfördelar

Du tjänar 10 bonuspoäng för varje 100 kr som du handlar för med ditt kort. Bonuspoäng kan du sedan använda för att köpa resor, hotell och andra tjänster hos BRA. Kontantuttag, fakturabetalningar och överföringar genererar inte några bonuspoäng. I appen kan du också hålla koll på dina kvitton genom att ladda upp dem och knyta dem till specifika korttransaktioner. Du kan också enkelt kategorisera och sortera dina olika köp. Vidare har du möjlighet att göra noteringar vid dem och enkelt göra sökningar i din historik. Appen har även en funktion som kalla Taxameter där du kan skapa en budget och få notiser för att enkelt hålla koll och se till att du följer den.

Försäkringsfördelar

En annan stor fördel med BRA Kreditkort är det omfattande försäkringsskyddet. I försäkringsskyddet ingår reseförsäkring och avbeställningsskydd, självriskskydd när du hyr bil utomlands samt internet- och allriskförsäkring.

Mer om försäkringar

Om du betalar minst 75% av en resa med ditt BRA Kreditkort så ingår automatiskt en reseförsäkring. Med denna har du bland annat både avbeställningsskydd och skydd för försenat bagage. Vidare får du en internetförsäkring om du köper en vara för mellan 1000 kr – 20 000 kr online. Den här försäkringen ger dig skydd om varan skulle vara försenad eller skadad vid ankomst. Slutligen har du även en allriskförsäkring för vitvaror och hemelektronik som gäller i 5 år från köptillfället. Kostnaden för varan måste vara minst 2 000 kr. En allriskförsäkring kallas ofta för “drulleförsäkring” och gäller till exempel om du skulle tappa mobilen i toalettstolen.

Nackdelar

BRA Kreditkort har ganska höga valutapåslag vid köp utomlands. Även avgifterna för kontantuttag är höga. Vi rekommenderar därför inte att detta är det enda kortet du tar med dig på resan. Ett utmärkt komplement är till exempel ett Revolut Standard kort.

En annan nackdel är att BRA Kreditkort inte erbjuder några betalningsfria månader alls.

Vem kan ansöka om ett BRA Kreditkort

För att kunna ansöka om ett Kreditkort från BRA som måste du vara minst 20 år, vara fri från betalningsanmärkningar och ha ett svenskt personnummer samt vara folkbokförd i Sverige. Du måste dessutom ha en inkomst på minst 150 000 kr om året.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så är BRA Kreditkort ett mycket bra alternativ för dig som gillar att resa. Välkomsterbjudandet som ger dig en gratis flygresa och dessutom 0 kr i avgift det första året är enligt vår mening mycket attraktivt. Vidare har BRA ett trevligt poängsystem och ett mycket förmånligt försäkringspaket som gäller när du handlar med kortet. De har dessutom en modern app som gör din privatekonomi  enkel och riktigt rolig att hålla kolla på. Nackdelarna är kostnaderna för valutapåslag och kontantuttag. Så länge man är medveten om detta och ser till att ha ett annat kort med sig på resan så tycker vi absolut att fördelarna överväger nackdelarna.