Marginalen Gold

*Den effektiva räntan är baserad på 20 000 kr i utnyttjad kredit över en period på 12 månader.

Vad vi tycker om Marginalen Gold

Marginalen Gold är ett av två kreditkort som Marginalen bank ger ut i dags läget och deras andra kort är Marginalen Traveller. Korten har många likheter men det finns även vissa saker som skiljer dessa två kort åt.

Med Marginalen Gold Visa får man rabatt på över 200 butiker som är kopplade till deras rabattprogram!

Fördelar

Marginalen Gold kreditkort är ett riktigt bra kort för dig som shoppar en hel del och som prioriterar försäkringar. Tack vare deras stora rabattsystem får man rabatter i över 200 E-butiker vilket gör att man kan spara en hel del pengar om man handlar i dessa butiker med sitt Marginalen Gold.

Återbärings program – Handla Smart

Som vi nämnde har Marginalen Bank ett samarbete med ca 200 E-butiker där alla med ett kreditkort från Marginalen kan få rabatter. Dem kallar detta program ”Handla Smart”.

För att kunna ta del av rabatterna behöver man ansluta sig till deras program via hemsidan vilket är helt gratis. Man kan även ladda ned en widget (en app för webbläsare) som säger till om man är på en sajt där rabatten gäller.

Mängden rabatt man får varierar beroende vilken E-butik man handlar i och kan kollas upp på Marginalens hemsida. Rabatten dras inte av direkt vid köpet utan på din kreditkortsfaktura.

Exempel på rabatter är bland annat 6% hos Ellos, 4% hos GYMgrossisten och 7% hos Björn Borg.

Försäkringar

Det ingår ett antal olika försäkringar med Marginalen Bank kreditkort som ger extra trygghet när man handlar, både i butik och online. Ytterligare så ingår det även ett paket av reseförsäkringar om man betalar minst 75% av resan med kreditkortet.

Allriskförsäkring: Om hushållsmaskiner och hemelektronik införskaffas för minst 1000 kr ingår en allriskförsäkring. Denna gäller i 3 år från och med inköpsdatumet. På alla andra produkter gäller försäkringen i 90 dagar och ersätter skador som uppkommit av exempelvis olycka eller brand.

Prisgaranti: Vid alla produktköp över 1000 kr ingår prisgaranti. Det innebär att man kan få tillbaka mellanskillnaden om man hittar samma vara till ett lägre ordinarie pris i en annan affär.

Leveransförsäkring: Uteblir en betald leverans eller om varan är skadad kan man få ersättning på upp till 20 000 kronor.

Garanti: Ett års garanti ges på alla hushållsmaskiner och hemelektronik ut över butiksgarantin som ges vid köp. Garantitiden får dock inte överstiga 3 år totalt.

Försäkringarna ovan gäller endast om varan är köpt till minst 75% av varans värde med kreditkortet.

Betala räkningar hos Billhop

Betalar man sina räkningar med sitt kreditkort genom Billhop får man rabatt. Vanligtvis tar tjänsten 2,5% av beloppet som betalas men med Marginalen Gold tas endast 2% av beloppet.

Nackdelar

Tar man en snabb koll på kreditkortet så är det väl främst två saker som sticker ut som nackdelar. Dels det faktum att kortet har ett valutapåslag på 1.65% och en uttagsavgift på 3% som gäller både i Sverige och utomlands. Även om detta inte är ett resekort i sig så hade det absolut kunna vara en utmanare för ett av de bättre resekorten på marknaden om det inte hade haft dessa avgifter.

Det faktum att det även tas en årsavgift efter första året, även om den är relativt låg gör att detta kort kommer men en hel del avgifter. Går det undvika bör man inte göra uttag med detta kreditkort för att undvika extra kostnader.

Sammanfattning

Överlag kan vi rekommendera detta kort starkt till dig som regelbundet handlar på nätet. Med alla rabatter som ges i över 200 butiker kan man i längden spara en hel del pengar, att få en viss summa tillbaka på varje köp är för många en stor bonus. Många väljer därför Marginalen Gold Visa för vardagligt bruk och har sedan ett andra kort som exempelvis Bank Norwegian på resande fot.