Marginalen Gold

*Den effektiva räntan är baserad på 20 000 kr i utnyttjad kredit över en period på 12 månader.

Vad vi tycker om Marginalen Gold

Marginalen Gold är ett av två kreditkort som Marginalen bank ger ut i dags läget och deras andra kort är Marginalen Traveller.

Fördelar

Marginalen Gold kreditkort är ett riktigt bra kort för dig som vill ha flexibla betalningar och som prioriterar försäkringar. Kortet erbjuder 9 olika försäkringar, två betalningsfria månader per år samt möjlighet för dig att betala dina räkningar med kortet. Marginalen Gold kan kopplas till både Google Pay och Samsung Pay.

Försäkringar

Det ingår ett antal olika försäkringar med Marginalen Bank kreditkort som ger extra trygghet när man handlar, både i butik och online. Ytterligare så ingår det även ett paket av reseförsäkringar om man betalar minst 75% av resan med kreditkortet.

Allriskförsäkring: Om hushållsmaskiner och hemelektronik införskaffas för minst 1000 kr ingår en allriskförsäkring. Denna gäller i 3 år från och med inköpsdatumet. På alla andra produkter gäller försäkringen i 90 dagar och ersätter skador som uppkommit av exempelvis olycka eller brand.

Prisgaranti: Vid alla produktköp över 1000 kr ingår prisgaranti. Det innebär att man kan få tillbaka mellanskillnaden om man hittar samma vara till ett lägre ordinarie pris i en annan affär.

Leveransförsäkring: Uteblir en betald leverans eller om varan är skadad kan man få ersättning på upp till 20 000 kronor.

Garanti: Ett års garanti ges på alla hushållsmaskiner och hemelektronik ut över butiksgarantin som ges vid köp. Garantitiden får dock inte överstiga 3 år totalt.

Försäkringarna ovan gäller endast om varan är köpt till minst 75% av varans värde med kreditkortet.

Betala räkningar hos Billhop

Betalar man sina räkningar med sitt kreditkort genom Billhop får man rabatt. Vanligtvis tar tjänsten 2,5% av beloppet som betalas men med Marginalen Gold tas endast 2% av beloppet.

Nackdelar

Tar man en snabb koll på kreditkortet så är det väl främst två saker som sticker ut som nackdelar. Dels det faktum att kortet har ett valutapåslag på 1.65% och en uttagsavgift på 3% som gäller både i Sverige och utomlands. Även om detta inte är ett resekort i sig så hade det absolut kunna vara en utmanare för ett av de bättre resekorten på marknaden om det inte hade haft dessa avgifter.

Det faktum att det även tas en årsavgift efter första året, även om den är relativt låg gör att detta kort kommer men en hel del avgifter. Går det undvika bör man inte göra uttag med detta kreditkort för att undvika extra kostnader.

Sammanfattning

Överlag kan vi rekommendera detta kort starkt till dig som främst är ute efter ett kort med många försäkringar. Många väljer att skaffa just Marginalen Gold för vardagligt bruk för att kunna handla tryggt. Det kan vara förmånligt att kombinera kortet med exempelvis Bank Norwegian på resande fot.