Bästa kreditkortet på resan

När man ska använda ett kreditkort utomlands, speciellt vid uttag i ATMs, så ska man i första hand titta efter och undvika, så långt det är möjligt, att inte betala onödigt för eventuella uttagsavgifter och extra påslag på valutakursen (valutapåslag). Även eventuell årsavgift för själva kreditkortet bör så klart vägas in. Dessa ”regler” gäller även inom Sverige, det finns flera kort på marknaden som har uttagsavgift även vid uttag på Bankomater i Sverige.

De bästa kreditkorten på resan

Bank Norwegian Kreditkort

 • Ingen årsavgift
 • Få bonus på varje köp
 • Få flygresor för dina poäng
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 45 dagar
 • Ett Visakort
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort

re:member flex

 • Ingen årsavgift
 • Upp till 8 veckor räntefritt
 • Många rabatter
Årsavgift 0 kr
Max kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

Resurs Gold

 • Poäng ges på alla inköp
 • Resor och produkter kan fås med poängen
 • Reseförsäkring för hela familjen
Årsavgift 245 kr
Max kredit 150 000 kr
Räntefritt 60 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett bonuskort

Vilket är det bästa kreditkortet på resan?

Topplistan för kategorin bästa kreditkortet på resan utomlands är lik listan som finns för kreditkort utan kontantuttagsavgift. Vi val av det bästa kreditkortet för resan bör man även ta i beaktning hur mycket pengar man gör av med för resor varje år (och då räknar vi inte med ev flyg). Mer om det längre ned.

1. Bank Norwegian

– På första platsen för det bästa kreditkortet för resor hamnar Bank Norwegian. Med Bank Norwegian tjänar du cashpoints på alla dina köp. Flygbonusen kan sedan användas för att få billigare resor hos Norwegian. Du kan dessutom byta din bonus mot andra reseprodukter såsom platsreservation och extra baggage. Kortet erbjuder även fria kontantuttag så att du kan ta ut pengar helt kostnadsfritt både i Sverige och utomlands.

Betalas minst 50% av en resa med kreditkort så tillkommer en heltäckande reseförsäkring med avbeställningsskydd som bland annat täcker bagageförsening, självriskskydd och olycksfallsförsäkring.

2. Marginalen Traveller 

Marginalen Traveller hamnar på tredjeplats för bästa kreditkortet på resan. Kortet har dessvärre både uttagsavgifter och valutapåslag men sett till de kort som finns på marknaden förtjänar Marginalen Traveller en plats i denna lista. Valutapåslaget ligger på relativt låga 1.65% och uttagsavgift kommer man sällan undan (se Easyliving).

Båda kreditkorten ovan är självfallet bättre tack vare deras lägre kostnader. Dels kostnader när man är ute och reser men också årskostnaderna. Marginalen Traveller har tyvärr en årskostnad på 395kr (gratis första året) vilket är relativt högt.

Marginalen Traveller har flera medföljande försäkringar som tillkommer och kan gynna dig på resan. Detta är fördelaktig och gör kortet till ett bra alternativ för de som vill ha ett bra resekort.

Måste jag betala ränta på kontantuttag från första dagen?

En fråga som dyker upp med jämna mellanrum är om även kontantuttag bidrar till att räntan börjar ticka (ett kreditkort har ju räntefria dagar). Svaret är ja, räntan börjar räknas direkt även vid kontantuttag i Bankomat eller ATM. Däremot är Bank Norwegians kort ett undantag. Deras kort har räntefria dagar även vid kontantuttag vilket är mycket ovanligt.

Det kan kännas surt att de flesta långivare tar avgifter och kostnader för olika saker på sina kreditkort men i slutändan skall även dem tjäna pengar. Dock finns det aldrig någon anledning att betala för mycket. Ränta är något som de flesta skyr som pesten och är oftast det som leder till dem största kostnaderna.

Men med de tre korten ovan är det möjligt att slippa räntekostnaderna. På alla tre kreditkort så kan du nämligen sätta in extra pengar på kortkontot i förväg. Flytta över X tusen kronor någon dag innan du far på semestertrippen och så länge du bara utnyttjar ”överskottet” på kortet så slipper du så klart att betala kreditränta.

Kreditkort som med fördel användas före resan.

När man letar och ska välja det bästa kreditkortet för resan så tänker man vanligtvis på att resekortet ska gynna kortinnehavaren under resans gång. Men vi anser att det är minst lika viktigt att kortet även tillåter dig att spara pengar inför resan genom att låta dig att resa billigare.

Med Bank Norwegian Kreditkort kan priset på flygresan sänkas, det ganska rejält om man skulle använda Norwegians kreditkort för alla inköp eftersom man får cirka 1% i bonus (1 så kallad CashPoint, som är samma som 1 Norsk krona) som då kan användas för billigare flygresor hos flygbolaget Norwegian.

När man sedan använder Norwegians Kreditkort vid betalning för själva flygresan så får man 4% i CashPoints på LowFare-biljetter och 10 % på Flex-biljetter.

Som vi tidigare nämt under de Bästa kreditkortet 2024 så är det vanligtvis mycket enklare och mer givande att få billigare flygresor som en bonus än vardagligare saker. Att sedan Bank Norwegian kreditkortet är helt utan årsavgift och har inga uttagsavgifter vid uttag via Bankomat / ATM gör det, nästan, till ett perfekt kort, de har dock ett valutapåslag på 1,75% vid utlandsköp och uttag.

Sammantaget så är Bank Norwegians kreditkort ett väldigt bra kreditkort, perfekt för att spara in pengar vid flygresor och ett toppkort för utlandsresan.

Förmåner som gynnar dig under resan

Mycket om det vi talat om fram tills nu är sådant som gynnar dig då du skall boka själva resan. Fördelarna med att äga ett resekort slutar dock inte där och många av de bättre korten har också förmåner som gynnar dig när du väl är på plats.

Concierge Service

Concierge Service är en förmån som främst återspeglas på de lite mer exklusiva resekorten. Via denna service får man bland annat hjälp med att boka taxi, hotellrum eller flyg. Vidare kan man också få tips på stadens bästa restaurang eller sevärdheter man inte får missa.

Lounge access

En hel del kreditkort ger idag tillgång till flygplatslounger. Antingen obegränsat tillgång eller exempelvis 10 lounge besök per år. Ju dyrare kortet är desto större utbud av lounger brukar man ha. Att förvänta sig obegränsad lounge access världen över på ett gratis kreditkort händer alltså inte.

Läs mer om det bästa kreditkortet för kontantuttag!