Bästa kreditkortet på resan

Bästa kreditkortet på resan utomlands.

När man ska använda ett kreditkort utomlands, speciellt vid uttag i ATMs, så ska man i första hand titta efter och undvika, så långt det är möjligt, att inte betala onödigt för eventuella uttagsavgifter och extra påslag på valutakursen (valutapåslag). Även eventuell årsavgift för själva kreditkortet bör så klart vägas in. Dessa ”regler” gäller även inom Sverige, det finns flera kort på marknaden som har uttagsavgift även vid uttag på Bankomater i Sverige.

Kontrollerad och uppdaterad mars 2017

KortutgivareFördelarRänta, avgifter
KortutgivareFördelarRänta, avgifter
Santander Mitt Kort

Santander Mitt Kort

cirkle Ingen årsavgift.
cirkle Ingen avgift vid kontantuttag.
cirkle Ingen avgift vid valutaväxling.
cirkle Reseförsäkring.

Mer fakta & recension

cirkle Årsavgift: 0 kr.
cirkle Ränta: 14,95%
cirkle Räntefritt: 60 dagar.
cirkle Kredit: 10 000 - 100 000 kr.

Mer om Santander Mitt Kort Kreditkort
Bank Norwegian

Bank Norwegian Kreditkort VISA

cirkle Ingen årsavgift.
cirkle Ingen avgift vid kontantuttag.
cirkle Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
cirkle Cashpoints (billigare flygresor).

Mer fakta & recension

cirkle Årsavgift: 0 kr.
cirkle Ränta: 19,99%
cirkle Räntefritt: 45 dagar.
cirkle Kredit: 10 000 - 100 000 kr.

Mer om Bank Norwegian Kreditkort
COOP MedMera Mer

COOP MedMera Mer

cirkle Ingen avgift vid kontantuttag.
cirkle Ingen avgift vid valutaväxling.
cirkle Reseförsäkring Plus.
cirkle Bonus: 2 poäng/krona i COOP butiker, 0,5 poäng utanför COOP.

Mer fakta

cirkle Årsavgift: 348 kr, år 1 gratis.
cirkle Ränta: 15,45%
cirkle Räntefritt: 54 dagar.
cirkle Kredit: 5 000 - 100 000 kr.

Mer om COOP MedMera Mer Kreditkort

Resa med vänner - Bästa KreditkortInom kategorien Bästa kreditkortet på resan utomlands så finns det bara ett kreditkort som står ut när man jämför det med de andra kreditkorten.

Det är Santander Consumer Bank och deras Santander Mitt Kort – Ingen växlingsavgift, ingen uttagsavgift (utom då lokala avgifter som exempelvis i Thailand) och ingen årsavgift – Det är en klar vinnare!

Bank Norwegian Kreditkort står sig även bra i konkurrensen, ingen uttagsavgift eller årsavgift. Läs mer om dem nedan.

Ett tredje kort som, trots en årsavgift, står sig bra gentemot de flesta andra kreditkort är Coop MedMera Mer, kortet har inga avgifter vid uttag eller några extra påslag på växlingskurser. En årsavgift på 348 kronor per år finns dock, därför rekommenderar vi detta kort om du samtidigt, i din vardag, gör många inköp vid någon av Coops många butiker, i så fall passar kortet även riktigt bra vid utlandsvistelser.

Kreditkort som med fördel användas före resan.

När man letar och ska välja det bästa kreditkortet för resor så finns det några saker man bör tänkta på, och då tänker vi inte på de vanliga punkterna i planeringen som pass, ansöka om Visa, vaccinationer med mera utan spara pengar genom att flyga billigare.

Med Bank Norwegian Kreditkort kan priset på flygresan sänkas, det ganska rejält om man skulle använda Norwegians kreditkort för alla inköp eftersom man får cirka 1% i bonus (1 så kallad Cash Point, som är samma som 1 Norsk krona) som då kan användas för billigare flygresor hos flygbolaget Norwegian.

När man sedan använder Norwegians Kreditkort vid betalning för själva flygresan så får man 5% i CashPoints på LowFare-biljetter och 20 % på Flex-biljetter.

Precis som vi tar upp på förstasidan så är det för de flesta mycket enklare och mer givande att få billigare flygresor som en bonus än vardagligare saker. Att sedan Bank Norwegian kreditkortet är helt utan årsavgifter och har inga uttagsavgifter vid uttag via Bankomat / ATM gör det, nästan, till ett perfekt kort, de har dock ett valutapåslag på 1,75% vid utlandsköp och uttag.

Sammantaget så är Bank Norwegians kreditkort ett väldigt bra kreditkort, perfekt för att spara in pengar vid flygresor, ett toppkort för utlandsresan, inte på förstaplatsens eftersom de ett valutapåslag, man ska alltid ha flera kort med sig på resor och där måste Norwegians kort vara en av de klara favoriterna.