COOP Mer Mastercard

* Den effektiva räntan är baserat på 10,000 kr i utnyttjad kredit.

Maxgräns för insamlade poäng utanför Coop är totalt 50 000 poäng per månad.

Vad vi tycker om Coop Mer

Coop Mer är ett bra matkort som man kan ha stor nytta av när man regelbundet handlar i deras matbutiker och vill ha ett bra kreditkort för vardagligt bruk.

Fördelar

En stor fördel med kreditkortet från Coop är att det inte har något valutapåslag. Det är alltså ett schysst kort att ha med sig på resan, utan valutapåslag kan man spara flera hundra kronor i slutändan.

Kortet har också helt fria uttag. Det innebär att man alltid gör sina uttag helt gratis oavsett om man befinner sig i Sverige eller utomlands. Men skulle man exempelvis ta ut pengar från sin kredit får man betala ränta från den dag man gjorde uttaget.

Medlemsprogram

När man får sitt Coop Mer kreditkort blir man automatiskt en medlem i Coop vilket gör att man kan utnyttja deras bonusprogram. När man gör inköp hos Coop med kortet får man 1 poäng per krona och övriga köp ger 0,5 poäng per krona. Ytterligare har dem gjort så man samlar poäng när man betalar sina räkningar via Betalo.

Poängen som man samlar på sig från inköpen som görs med kortet kan användas som betalningsmedel i poängshoppen hos Coop. I shoppen finns bland annat biobiljetter, resor, värdebevis och mycket mer.

Man får just nu 5000 poäng utan extra kostnad när man införskaffar ett Coop Mer!

Reseförsäkringar

Även om kreditkortet för Coop vid första anblick kan verka som ett ”matkort” är det faktiskt också ett riktigt bra resekort. Det medföljer omfattande reseförsäkringar som bland annat innebär avbeställningsskydd, bagageförsening och självriskskydd.

Försäkringarna gäller dock endast om man betalar minst 75% av resan med sitt kreditkort från Coop.

Betala dina räkningar med Coop Mer

Att kunna betala sina räkningar utan avgifter med detta kreditkort är ett stort plus. Ekar bankkontot tomt en månad är det skönt att veta att man kan ”låna” från sin kredit för att täcka upp räkningskostnaderna. Det är dessutom väldigt smidigt att betala sina räkningar via Betalo.

Det går att skjuta upp sina räkningar i upp till 2 månader och räkningen betalas inte förrän kortfakturan betalas från sitt bankkonto. Så man betalar först räkningen med sitt kreditkort, sedan kreditkortsräkningen nästkommande månad och först den tredje månaden dras det från ens bankkonto.

Nackdelar

Även om vi prisat många av de fördelar kortet har så är det tyvärr ett relativt dyrt kreditkort. Årskostnaden är hög (348 kr) och även den effektiva räntan på krediten ligger på en hög nivå. Men delbetalar man inte sina fakturor så bör man kunna klara av årskostnaden om man har en normal ekonomi.

Sammanfattning

Överlag är Coop Mer Mastercard ett bra kort för både vardagligt bruk såväl som på resande fot. Det är inte det bästa kreditkortet på marknaden idag men behöver man ett bra allround kort kan vi rekommendera Coop Mer.

Tycker man årskostnaden är för hög kan vi rekommendera dig att istället kolla in Bank Norwegian och re:member flex som båda är bra kreditkort utan årsavgift.