Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

 • Ingen årsavgift
 • Få bonus på varje köp
 • Få flygresor för dina poäng
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 45 dagar
 • Ett Visakort
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort
 • Ingen årsavgift
 • Ingen avgift vid kontantuttag
 • Bonus på alla köp
 • Byt bonus mot billigare flygresor hos Norwegian
 • Något hög ränta
 • Växlingsavgift på 1,75%
 • Bonusen går endast att få ut via flygbolaget Norwegian
Typ av kortVisa
Årsavgift0 kr
Ränta19.99 %
Effektiv Ränta21.93 %
Räntefritt45 dagar
Kreditnivå100000 kr
Sparränta0 %
BankIDJa
Mobilt BankIDJa
E-FakturaJa
AutogiroNej
AviavgiftGratis e-faktura (annars 45 kr)
Välj din egen pinkodJa
BlippaJa
Krav
Minst 23 år
Heltidsanställd
Inga betalningsanmärkningar
Rabatt drivmedel
0,5 poäng/krona (ex: 15kr/lit = 7,5 öre)
Lägsta belopp att betala
3% av utnyttjad kredit, minst 300 kr.

* Den effektiva räntan är baserad på 15,000 kr i utnyttjad kredit betald över 12 månader.

Kortet ger 0,5% i Cash Points på ”allt” upp till 100,000 kr i inköp (per kalenderår), efter den gränsen så får man fortfarande Cash Points i dagligvaruhandel som i exempelvis matbutiker, bensinstationer (även drivmedel) och kortanvändning utomlands.

Vad vi tycker om Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegians kort är ett mycket bra kreditkort, den ena stora fördelen är att det inte har en mängd extra avgifter som kan göra ägandet av ett kreditkort onödigt dyrt. Lägg sedan på riktigt bra bonus och rabatter vid flygresor så har du ett av marknadens bästa kreditkort!

Fördelar

Helt utan årsavgifter och aviavgifter (med E-faktura), heller inga avgifter vid kontantuttag, det är inte många kreditkort som är så trevliga. De har ett valutapåslag utomlands (vid köp och uttag av annan valuta) på 1,75% och det är en relativt låg avgift i jämförelse med andra kreditkort som har betydligt högre avgifter. Norwegian-kortet passar perfekt när man reser runt i andra länder.

Räntefria dagar även när du tar ut kontanter! Vanliga får man ett antal räntefria dagar när någonting köps på ett kreditkort, om man inte redan ligger i skuld. utöver detta erbjudet Bank Norwegians kreditkort även räntefria dagar vid kontantuttag, väldigt ovanligt och väldigt trevligt!

Bonus

Förutom 0,5% bonus på alla varuinköp, exklusive finansiella tjänster, så får du 4% i CashPoints på flygbolaget Norwegians LowFare-biljetter och 10 % på Flex-biljetterna. Då Norwegian Air redan erbjuder låga priser på sina flyg, är 4% eller 10% ytterligare rabatt oerhört förmånligt!

Online Shopping

Via Bank Norwegians och deras Reward eShop så får du extra rabatter på ca 200 online butiker, t.ex Lekmer, CDON, Bokus och många fler. Bonusen utbetalas som Cash Points som du kan använda för att flyga billigare hos Norwegian Air.

För att få dina Cash Points och rabatter behöver du endast registrera ditt Bank Norwegians kreditkort. Information om hur du går till väga för att registrera ditt kreditkort tillkommer tillsammans med kreditkortet.

När du betalar flygresan med kortet så ingår även en rese- och avbeställningsförsäkring.

Kreditkortet lämpar sig även väl för dig som trivs med att alltid ha lite kontakter på fickan, eftersom kreditkortet saknar avgifter för kontantuttag. Därmed slipper du tråkiga avgifter på varje gång du vill ta ut kontanter. Med Bank Norwegians kreditkort tar du alltså ut kontanter utan helt kostnadsfritt. 

Nackdelar

En eventuell nackdel är att Bank Norwegians kreditkort bara har en bonus, och den är direkt kopplad till flygbolaget Norwegian. Så om du inte flyger med just Norwegian kan du inte utnyttja din intjänade bonus, och därmed kanske kortet inte passar just dig.

Även privatlån hos Bank Norwegian

Bank Norwegian erbjuder inte bara kreditkort, du kan även låna via dem. Man kan söka privatlån, eller blancolån som det ofta kan kallas, på mellan 5,000 och hela 600,000 kronor. Ansökan görs enkelt och smidigt med BankID/e-legitimation.

Sammanfattning

Bank Norwegians kreditkort är ett perfekt kort för att spara ihop till billigare flygresor. Vi rekommenderar Bank Norwegians kreditkort i allra högsta grad även om du inte flyger eftersom du istället gynnas av att kreditkortets andra förmåner som exempelvis att kortet är gratis och erbjuder kostnadsfria kontantuttag. Bank Norwegians kreditkort har heller inga aviavgifter för E-faktura och du kan välja din egna favorit PIN-kod till ditt kort.