Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort
9.2

Årsagift

10.0 /10

Avi & Administrationsavgift

10.0 /10

Bonus

9.0 /10

Kontantuttag Bankomat i Sverige

10.0 /10

Kontantuttag Bankomat/ATM utomlands

9.0 /10

Övriga förmåner

7.5 /10

Betala räkningar

10.0 /10

Nackdelar (minus 10 poäng per punkt)

7.0 /10

Vårt omdöme

10.0 /10

Fördelar:

  • Ingen årsavgift.
  • Ingen avgift vid kontantuttag i Bankomat/ATM.
  • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
  • Bonus: 1% Cashpoints på allt du handlar, ger billigare flyresor via flygbolaget Norwegian.
  • Ytterligare 5-20% Cashpoints på flygresor via flygbolaget Norwegian Air.
  • Online Shopping: Bonus på 150 butiker via Reward eShop.
  • Betala räkningar med kortet via Bank Norwegian, utan extra avgifter.

Nackdelar:

  • Något hög ränta.
  • Växlingsavgift på 1,75% vid köp och kontantuttag utomlands.
  • Bonusen (Cashpoint) går endast att få ut via flygbolaget Norwegian.
Typ av kort: VISA.
Årsavgift: 0 kr.
Ränta: 19,99%
Effektiv Ränta: 21,93%*
Räntefritt: 45 dagar.
Kreditnivå: 2,500 – 100,000 kr.
Sparränta: 0,00%
BankID: Ja
Mobilt BankID: Ja
E-faktura: Ja
Autogiro: Nej
Aviavgift: 0kr med E-faktura
(45kr vid pappersfaktura)
Välja din egen pinkod: Ja
Blippa: Ja (de nya VISA korten)
Boende i Sverige
Inga betalningsanmärkningar
Minst 18 år
Ej arbetslös
Rabatt Drivmedel: Nej
Lägsta belopp att betala:
3% av utnyttjad kredit, minst 300kr.

* Den effektiva räntan är baserat på 15,000 kr i utnyttjad kredit betald över 12 månader.

Vad vi tycker om Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegians kort är ett mycket bra kreditkort, den ena stora fördelen är att det inte har en mängd extra avgifter som kan göra ägandet av ett kreditkort onödigt dyrt. Lägg sedan på riktigt bra bonus och rabatter vid flygresor så har du ett av marknadens bästa kreditkort!

Fördelar: Helt utan årsavgifter och aviavgifter (med E-faktura), heller inga avgifter vid kontantuttag, det är inte många kreditkort som är så trevliga. De har dock ett valutapåslag utomlands på 1,75% så kortet är inte helt perfekt vid utlandsvistelser, men passar perfekt som ett andra-kort i reserv när man reser runt i andra länder.

Bonus: Förutom 1% bonus på alla varuinköp (inte finansiella tjänster, heller inte drivmedel) så får du 5% i CashPoints på flygbolaget Norwegians LowFare-biljetter och 20 % på Flex-biljetterna. Nu är ju Norwegian Air redan från början ett flygbolag med låga priser, att få 5% eller 20% till i rabatt är riktigt riktigt bra!

Online Shopping: Via Bank Norwegians och deras Reward eShop så får du extra rabatter på ca 150 online butiker, ex Lekmer, CDON, Bokus och mycket mera. Bonusen utbetalas, så klart, som Cach Points som du kan använda för att flyga billigare hos Norwegian Air.

Det enda du behöver göra för att få dina Cash Points och rabatter är att registrera ditt Bank Norwegians kreditkort, enkelt och snabbt att göra, det följer med info tillsammans med kreditkortet (med stora bokstäver så du inte missar).

När du betalar flygresan med kortet så ingår även en rese och avbeställningsförsäkring.

När det gäller kontantuttag så är det en sak som man bör titta lita noggrannare på som kund, en del av vill alltid ha lite kontanter på fickan och då spelar ju verkligen en uttagsavgift stor roll.

Men även om många i Sverige använder sitt/sina kreditkort till i princip alla betalningar så behövs det ibland kontanter, då är det inte alls så kul att betala 30-50kr extra för att kunna köpa nån liten sak på en marknad eller via Blocket när säljaren absolut vill ha kontanter.

Den enda eventuella nackdelen är att Bank Norwegians kreditkort bara har en bonus, och den är direkt kopplad till flygbolaget Norwegian. Så om man aldrig flyger, eller inte kan flyga med Norwegian, eller inte vill för den delen, då passar kanske inte korten just dig.

Även privatlån hos Bank Norwegian
Bank Norwegian erbjuder inte bara kreditkort, du kan även låna via dem. Man kan söka privatlån, eller blancolån som det ofta kan kallas, på mellan 5,000 och hela 600,000 kronor. Ansökan görs enkelt och smidigt med BankID/e-legitimation – Läs mer om Bank Norwegians lån.

Sammanfattning: Bank Norwegians kreditkort är ett perfekt kort för att spara ihop till billigare flygresor. En del kanske säger ”Jamen, jag flyger inte”, tänk dock på att det finns väldigt få gratiskort, och med undantag på ett annat kort så har alla dyra avgifter vid kontantuttag.

Så även om du inte kan eller vill spara ihop till en billigare flygresa så rekommenderar vi ändå Bank Norwegians kreditkort i allra högsta grad, det kostar inget, heller inga aviavgifter med E-faktura och så väljer du din egen favorit pinkod.