Resurs World

Resurs World

 • Concierge Service
 • Poäng på alla köp
 • Lounge access
Årsavgift 1 068 kr
Max kredit 200 000 kr
Räntefritt 60 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort
 • Poäng på alla inköp
 • Concierge Service
 • Exklusiv lounge access
 • Reseförsäkring för hela familjen
 • Sms-kvitto
 • Hög årsavgift
 • Uttagsavgift
 • Valutapåslag
Typ av kortMastercard
Årsavgift1068 kr
Ränta17.32 %
Effektiv Ränta29.95 %
Räntefritt60 dagar
Kreditnivå200000 kr
Sparränta0 %
BankIDJa
Mobilt BankIDJa
E-FakturaNej
AutogiroNej
Aviavgift29 kr
Välj din egen pinkodJa
BlippaJa
Krav
18
Fast anställning
Inga betalningsanmärkningar
Rabatt drivmedelNej
Lägsta belopp att betala
Minst 150 kr

* Effektiva räntan är baserad på en kredit om 15 000 kr med delbetalningsalternativet 1/20 och en rörlig årsränta på 17,32 %. Den effektiva räntan över 12 månader blir 31,59%.

Vad vi tycker om Resurs World

Resurs World är den mer exklusiva versionen av Resurs Gold. Det är ett riktigt bra kreditkort som erbjuder både bonuspoäng på alla köp samt fungerar utmärkt som ett resekort. Med detta kreditkort får man helt enkelt tillgång till mer lyx, både i vardagen och i utlandet.

Fördelar

De fördelar man får av att äga ett Resurs World är många. Kortet erbjuder 60 kreditfria dagar, ett relativt lågt valutapåslag på 1,97% samt en kompletterande reseförsäkring. Ytterligare förmåner som kortet innehåller är ett bonusprogram och flera reseförmåner. Därmed klassas detta kort som ett gynnsamt kort, både som bonuskort och resekort.

Exklusiva förmåner på resan

Två aspekter som kan göra att detta är ett kreditkort du vill ha med på resan är Concierge Service och lounge access. Concierge Servicen innebär att du får tillgång till kostnadsfri hjälp med bokning av resor, hotellrum, restaurangen och olika evenemang. Servicen är tillgänglig måndag till lördag kl 08-20 oavsett var du befinner dig.

Exklusiv lounge access medföljer också och det gäller då upp till 4 kostnadsfria besök per år. Vilka lounger det gäller går att hitta på loungekey.com och utbudet är stort med utvalda flygplatser världen över.

Bonusen

Bonusprogrammet är en av de största fördelarna med Resurs World. Bonuspoäng ges för alla köp som görs med kreditkortet men även för årsavgiften, abonnemangstjänster och kontantuttag. Detta är Resurs World i princip själva med att erbjuda och det gör insamlandet av bonuspoäng ännu enklare.

I dagsläget ligger intjäningsnivån av bonuspoäng på 1 poäng per krona vilket är en generös nivå sett till det faktum att man får poäng för i princip allt som man gör och köper med Resurs World.

Poängen spenderas sedan i Resurs Banks poängshop som innehåller allt från hemelektronik och köksutrustning till resor och hotellövernattningar.

Resurs World kompletterande reseförsäkring

Tyvärr ingår det inte några allmänna försäkringar med kortet så som leverans försäkring eller förlängd garanti på hemelektronik. Men det ingår däremot en stor kompletterande reseförsäkring som gör att man är skyddad mot de flesta olyckliga situationer som kan uppstå när man är utomlands.

Reseförsäkringen täcker upp följande:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning för missad anslutning
 • Ersättning vid försening av allmänt transportmedel
 • Bagageförseningsskydd
 • Självriskreducering av personbilsförsäkring
 • Självriskreducering av hem-/villaförsäkring

Reseförsäkringen är självfallet utan självrisk. Det går även teckna ett betalskydd, dock då till en extra kostnad.

Sms-kvitto på köp över 500 kr

Något som sker automatiskt när man har ett Resurs World är utskick av Sms-kvitton på alla köp och uttag på över 500 kr. Den största anledningen till detta är för att man snabbt skall kunna upptäcka om någon obehörig har kommit över kortuppgifterna och genomför köp eller uttag med kortet. Det gör också så att du får bättre koll på alla köp du gjort och får en tydlig bild av vad du spenderat av din kreditgräns.

Nackdelar med ett Resurs World kreditkort

Det som möjligen kan avskräcka dig från att ansöka om kreditkortet är årskostnaden. Man betalar 89 kr i månaden för att äga kortet vilket resulterar i en årskostnad på totalt 1068 kr.

Detta kan låta som en riktigt hög årsavgift men ser man till andra kreditkort som erbjuder Concierge Service och lounge access är den inte så hög som man kan tro. Många kort som har dessa förmåner brukar ha en årskostnad som hamnar över tusenlappen.

De andra nackdelarna som drar ner betyget för Resurs World är kortets valutapåslag på 1,97% och uttagsavgift på 2,97% (minst 35kr). När man har ett kreditkort som detta med grym bonus och exklusiva förmåner med resan är det tråkigt att se att dessa avgifter finns på kortet. Väljer man att använda Resurs World som sitt resekort skall man se upp för valutapåslaget och inte göra uttag regelbundet. Det kan bli dyrt i längden och det då är det bättre att växla till den valuta man behöver innan man åker utomlands.

Sammanfattningsvis

Letar du efter ett bra kreditkort som kan användas både som bonuskort och resekort så kan Resurs World vara rätt kort för dig. Årskostnaden må vara högre än för andra bonus eller resekort men värdet finns definitivt där i Concierge Servicen och lounge accessen.

Håll uttagsavgiften och valutapåslaget i åtanke om du reser med kortet så får du ett kort som medför mer lyx till både vardagen och resan. Det är inte heller fel att kunna samla bonuspoäng på den tråkiga årsavgiften!