Komplett Bank kreditkort

* Den effektiva räntan är baserad på en individuell satt årsränta på 23.63% och 10 000 kr i utnyttjad kredit som betalas över 12 månader (med E-faktura).

Vad vi tycker om Komplett Bank kreditkort

Komplett bank är ett av de bättre kreditkorten med bonus i dagsläget. Det har också andra fördelar som räntefria delbetalningar av större inköp, saldoöverföring och försäkringar.

Två stora plus i kanten är avgiftsfria bankomatuttag och egen PIN-kod.

Bonus på Komplett kreditkort

Med ett kreditkort från Komplett bank tjänar man automatiskt bonuspoäng på alla köp med kortet. Det är elektronikkedjan Komplett som står bakom kreditkortet. Dem har därför gjort det extra förmånligt att handla på komplett.se.

Man kan maximalt få 2000 poäng på ett år vilket motsvarar 2000 kr. Detta uppnår man genom att handla för ca 10 000 kr per månad eller 120 000 kr på ett år.

Bonuspoängen går bara att använda som betalning hos komplett.se samt för betalning av utestående belopp på ditt Komplett Bank MasterCard. Man kan exempelvis handla hemelektronik, vitvaror, personlig omvårdnad och leksaker på Kompletts hemsida.

Bonus:

  • 4% bonus på alla inköp hos Komplett.se
  • 1% bonus på alla köp över 20 000 kr
  • 0,5% på alla övriga köp i butik och online
  • 1 poäng = 1 krona | 2000 poäng = 2000 kr

Man har begränsat intjäningen till 500 bonuspoäng per månad och 2000 poäng per år.

Försäkringar

Komplett kreditkort är inget kort som sticker ut i mängden när det kommer till försäkringar. Men med det sagt är de försäkringar kortet har är väl anpassade utefter dess användningsområden.

Reseförsäkring

Reseförsäkringen täcker automatiskt upp oväntade händelser när minst 50% av resans värde betalas med kortet. Exempelvis är du skyddad mot bagageförsening och olycksfall. Försäkringen är utan självrisk och gäller för dig och din familj i upp till 45 dagar från avresedatum från bosättningslandet i Norden (ej barn över 23 år).

ID-stöldsförsäkring

Skulle man bli utsatt för ID-stöld kan man bli ersatt för kostnader så som juridisk hjälp och andra omkring kostnader upp till 100 000 kronor.

Köpskydd kreditkort

Vid eventuell stöld eller skada på varor under frakt ges ersättning ut upp till 25 000 kr.

Betalningsförsäkring

Betalningsförsäkringen ingår inte men utan tecknas valfritt på kortet. Den går in och betalar kreditfakturorna i upp till 12 månader vid oväntad arbetslöshet eller sjukdom. Vid dödsfall täcks utestående dödsfall upp till 100 000 kr.

Kredit

Det är lätt hänt att plånboken är knaper en månad. Det kan bero på att bilen varit på verkstad, dålig månadsinkomst eller något annat. Med Kompletts kreditkort har man alltid en buffert.

Delbetala korträkning

Man har som mest 50 räntefria dagar. Om man betalar sin korträkning i sin helhet tillkommer det aldrig någon ränta eller avgifter. Har man handlat för 4500 kr betalar man också 4500 kr.

Det finns också möjlighet att delbetala sin kreditkortsräkning. Man måste alltid betala in minst 3% av utestående skulden. Efter förfallodagen börjar det ticka 21,4% i årsränta som motsvara månadsränta på ca 1,8%. Det är ett relativt billigt sätt att skjuta på räkningen.

Låna pengar

Man kan enkelt låna pengar genom kortet från Komplett. I kortvärlden kallas detta saldoöverföring. Det innebär att man gör en överföring från kortet till sitt eget bankkonto.

Att tänka på är att kreditränta på 21,4% börjar dras från första dagen och inte efter korträkningens förfallodatum som vanliga köp med kreditkortet.

Räntefri delbetalning

Dem flesta butiker erbjuder sina kunder att dela upp betalning av inköp. Det är extra vanligt när man exempelvis ska köpa ny soffa eller tv. Det brukar bli en dyr historia och dessutom tecknar man avtal med en ny kreditgivare. Det är inte bara en administrativ mardröm utan sänker också sin kreditvärdighet.

Använd istället kreditkortet från Komplett bank. Efter köpet meddelar du Komplett att du vill delbetala köpet räntefritt. Man väljer att skjuta upp betalningen i 3,6 eller 9 månader. Det tillkommer en avgift för att skjuta upp betalningen.

Nackdelar

När man är på resande fot utomlands får man betala 1,75% i valutapåslag. Det är alltså inte rekommenderat att handla i annan valuta med detta kort.

Vidare så går kortets cashback endast att använda på Komplett.se. Det går inte att växla till kontanter. Det är alltså ett relativt nischat kort men är man intresserad av de varor Komplett säljer så hittar man inte ett bättre bonuskort.