MoreGolf kreditkort

* Den effektiva räntan baseras på en utnyttjad kredit om 20 000 kronor som återbetalas på 12 månader. Med e-faktura och 39 kreditfria dagar som utnyttjats blir den totala effektiva räntan 16,50 %.

Vad vi tycker MoreGolf Mastercard

MoreGolf är ett kreditkort för alla golfintresserade. Kortet är i grund och botten ett bonuskort men som har skräddarsytt sina förmåner för alla golffantaster Sverige över. Lägg på ett bra bonusprogram för den golfintresserade och det faktum att ditt medlemskort i Sveriges Golfförbund och kreditkortet är ett och samma kort så har du ett riktigt bra golf-kreditkort!

Fördelar med MoreGolf

MoreGolf Mastercard kommer med ett gäng förmåner för dig som äger kortet. Det går att få en kreditgräns på upp till 160 000 kr vilket är högt då många kreditkort gärna sätter sin gräns vid 150 000 kr. Ihop med en hög kreditgräns får man även 55 räntefria dagar och inga aviavgifter med e-faktura. Ett bra kort för dig som gärna vill handla på kredit helt enkelt.

Cashback med MoreGolf

För varje krona som man spenderar med MoreGolf Mastercard får man 1 poäng. Du får alltså pengar tillbaka på alla köp, ett så kallat cashback kort. 10 000 poäng är värt 100 kr vilket resulterar i en cashback på 1%. Det är varken mycket eller lite och är jämförbart med många andra cashback kort på marknaden idag.

Poängen som man samlat in skickas sedan hem på posten via en check. Detta sker varje gång man uppnått 10 000 poäng. Dessa kan sedan spenderas hos alla Moregolfs samarbetspartners. Bland dessa ingår bland annat Hertz, Best Western, Golf Service och Golfstore. Det är alltså inte enbart golfrelaterade förmåner men de som inte är det är få.

MoreGolf ger har också möjlighet att ge tillbaka tack vare alla kortägare som aktivt använder kreditkortet för sina inköp. Bara under 2018 skänkte dem 13 miljoner till svensk golfsport. Vem vill inte få bonuspoäng samtidigt som man stödjer svensk golf??

Försäkringar

Kreditkortet kommer med en drös olika försäkringar. Bland annat ingår en kompletterande reseförsäkring och Stop Service. Den försäkring som verkligen sticker ut dock är Hole-in-one försäkringen.

Vanligtvis när man gör en Hole-in-one på golfbanan blir man skyldig bollsällskapet en flaska Champagne. Men med försäkringen står MoreGolf för alla kostnader.

  • Banan måste vara på en 9 eller 18 hålig bana.
  • Markör skall anges
  • Banan skall vara ansluten till Svenska Golfförbundet eller motsvarande förbund i annat land.

Det krävs att du sparar kvitto och scorekort för att anmälan skall anses som giltig. Försäkringen är utan självrisk och gäller upp till 1 000 kr.

Reseförsäkring

Även den reseförsäkring som kommer med kortet är utan självrisk.

  • Avbeställningsskydd för hela familjen. Gäller även alla eventuella förbokade aktiviteter på plats
  • Ersättning vid försenad ankomst över sex timmar
  • Ersättning då vid bagageförsening
  • Livförsäkring vid dödsfall eller invaliditet
  • Självriskskydd för golfklubbor, både vid stöld och skada
  • Självriskskydd på hemförsäkring och bilförsäkring då man är bortrest
  • Självriskeliminering upp till 15 000 kr på hyrbil, gäller både utomlands och i Sverige

Stop Service

Stop Service är en tjänst där det är möjligt att ringa in för att spärra alla sina abonnemang, kort och värdehandlingar på en och samma gång. Det är också möjligt att låna upp till 15 000 kr utan ränta om man exempelvis blir av med plånboken när man är utomlands.

Denna försäkring ingår dock inte i kortet utan har en kostnad på 369 kr per år om du väljer att teckna den. Är du dessutom ny kund får du tre extra månader alltså gäller försäkringen i 15 månader totalt.

Vem passar MoreGolf Mastercard för?

Detta kreditkort passar dig som är medlem i Svenska Golfförbundet och som regelbundet spelar golf. För att kunna nyttja kortet fullt ut skall du gärna besöka golfklubbar någorlunda ofta för att kunna ta del av rabatterna. Eftersom bonuspoängen i stort också riktar sig mot golfrelaterade produkter och tjänster bör golf vara ett stort intresse!

Är detta ett kort du vill ha med på resan då? Nja, det har en kompletterande reseförsäkring men mycket mer än så finns inte som gynnar ditt resande. Med både valutapåslag, uttagsavgift och utan bonusar för flygresor är det bättre med ett dedikerat resekort. Vi kan rekommendera Bank Norwegian eller Collector Easyliving om du vill para ditt MoreGolf med något av de bästa resekorten som finns på marknaden idag.