P.F.C

P.F.C

 • Fria uttag
 • Inget valutaväxlingspåslag
 • Välutvecklad app
Årsavgift 0 kr
Max kredit kr
Räntefritt dagar
 • Ett Mastercard
 • Fria uttag upp till 3 000 kr/mån
 • Inget valutapåslag
 • Spärra och lås upp ditt kort direkt i appen
 • Kortet har kontaktlösa betalningar
 • Accepteras världen över tack vare att det är ett mastercard
 • Uttagsavgift om 1,5% för uttag över uttagsgränsen
Typ av kortMastercard
Årsavgift0 kr
Ränta0 %
Effektiv Ränta0 %
Räntefritt0 dagar
Kreditnivå0 kr
Sparränta0 %
BankIDJa
Mobilt BankIDJa
E-FakturaNej
AutogiroNej
AviavgiftAlltid gratis
Välj din egen pinkodNej
BlippaJa
Krav
Rabatt drivmedelNej
Lägsta belopp att betala

Vad vi tycker om P.F.C

P.F.C är inte som de andra kort vi vanligtvis recenserar här på sajten då detta inte är ett kreditkort. P.F.C är en mobilbank med tillhörande debitkort som ges ut i samarbete med Mastercard. P.F.C gick tidigare under namnet Betalo men som bytte namn i samband med lanseringen av P.F.C under 2018.

Mobilbanken, det vill säga appen som kortet är kopplat till är helt kostnadsfri. Hanterandet av inkomster, utgifter och sparande blir mycket enklare och kortet i detta fall är egentligen endast ett medel för att kunna spendera de pengar som förs över till de kontot man har hos P.F.C. Kortet kan användas för kontaktlösa betalningar (blippa) och accepteras världen över då det är ett Mastercard.

P.F.C riktar sig främst till dig som inte har ett behov av att handla på kredit men som vill få bättre koll på ditt spenderande. Att dessutom kunna nyttja fria uttag och valutaväxling kostnadsfritt är ett stort plus.

Fördelar

Skillnaden mellan debitkort och kreditkort är inte endast avsaknaden av kredit men också att debitkort i regel inte kommer med så många förmåner. Istället är det ofta hur bra appen är och dess funktioner som avgör om ett debitkort anses vara bra eller inte.

Med det sagt så har P.F.C ett gäng fördelar som gör detta till ett av de bättre debitkorten på marknaden.

Välutvecklad app

P.F.C appen kommer med ett gäng funktioner som underlättar hanterandet av pengar i vardagen.

 • Pushnotis på alla köp som görs med kortet (valfri)
 • Skapa budget
 • Automatisk kategorisering av köp
 • Skapa grupper för olika typer av utgifter så som nöjen, semester och mat.
 • Banköverföringar

Funktionerna listade ovan är endast ett urval men appen täcker i stort allt man kan tänkas önska sig av en mobilbank. Framför allt gör skapandet av grupper och automatisk kategorisering av köp det lättare att hålla koll på exakt vad pengarna läggs på varje månad.

Spärra kortet direkt i appen

Råkar man tappa bort kortet eller det i värsta fall blir stulet kan man spärra och låsa upp kortet direkt i appen. Behöver man beställa ett ersättningskort görs detta i appen till en kostnad om 95 kronor.

Inga avgifter

P.F.C är helt gratis att både ansöka om och använda. Tillkommer gör inte heller några avgifter för varken kontantuttag eller valutaväxling som genomförs med kortet. Det enda tillfället då en avgift uppstår är om uttag överstiger uttagsgränsen som är på 3 000 kr/mån. Uttag som sker över denna gräns får en uttagsavgift om 1,5%.

Summering

Vill man få en tydligare överblick över sitt spenderande och inte har något behov av att kunna handla på kredit är P.F.C ett bra val bland debitkorten på marknaden. Tack vare att tjänsten är helt kostnadsfri är det inte heller några problem att prova app och kort i några veckor för att sedan avgöra vad man tycker. Men i grunden finns det inga direkta nackdelar med att äga och använda P.F.C.

Det blir precis som att använda sitt vanliga bankkort men med fördelen att man får mycket bättre koll på sina pengar än vad de vanliga storbankerna idag kan erbjuda via sina bankappar.

Kortet går även att använda som ett resekort tack vare de fria uttagen och avsaknaden av valutapåslag. Vår rekommendation då är dock att resan betalas med ett resekort som exempelvis Bank Norwegian för att samla bonuspoäng på flygbiljetten. P.F.C kan sedan användas som betalkort under resans gång för att slippa extra avgifter.

Söker man däremot bonus eller andra förmåner bör man istället kolla på de kreditkort som vi recenserat här på sajten.