Bästa kreditkortet för kontantuttag

Bästa kreditkortet för kontantuttag – Inrikes och utomlands

Att hitta det bästa kreditkortet för kontantuttag är ganska enkelt, eller rättare sagt, det är enkelt att hitta kreditkort som inte har några avgifter alls för kontantuttag, inom Sverige i alla fall, utomlands blir det lite svårare.

När man sedan ska bestämma sig för vilket kreditkort man ska välja så måste man även väga in andra saker, eventuella årsavgifter och ev valuta växlingsavgifter är det första som man ska tänka på.

KortutgivareKontantuttagRänta, avgifter
KortutgivareKontantuttagRänta, avgifter
Bank Norwegian

Bank Norwegian Kreditkort VISA

cirkle Räntefria dagar vid kontantuttag!
cirkle Ingen avgift vid kontantuttag,
varken inrikes eller utomlands.
cirkle Växlingsavgift på 1,75% vid köp och kontantuttag utomlands.
cirkle Ingen årsavgift.

Mer fakta & recension

cirkle Årsavgift: 0 kr.
cirkle Ränta: 19,99%
cirkle Räntefritt: 45 dagar.
cirkle Kredit: 2 500 - 100 000 kr.

Mer om Bank Norwegian Kreditkort
COOP Mer

cirkle Ingen avgift vid kontantuttag,
varken inrikes eller utomlands.
cirkle Ingen avgift vid valutaväxling.
cirkle Årsavgift: 348 kr, första året gratis.

Mer fakta

cirkle Årsavgift: 348 kr, år 1 gratis.
cirkle Ränta: 15,45%
cirkle Räntefritt: 54 dagar.
cirkle Kredit: 5 000 - 100 000 kr.

Mer om COOP MedMera Mer Kreditkort
ICA Bankkort Plus

ICA Banken Plus Kreditkort 160x100

cirkle Ingen avgift vid kontantuttag,
varken inrikes eller utomlands.
cirkle Växlingsavgift på 1,25% vid köp och kontantuttag utomlands.
cirkle Årsavgift: 324 + 204 kr (vid 20k i kredit).

Mer fakta

cirkle Årsavgift: 324 + 204 kr (vid 20k i kredit).
cirkle Ränta: 2% + 6,70% / 10,70%
cirkle Räntefritt: 60 dagar.
cirkle Kredit: 20 000 - 100 000 kr.

Mer om ICA Bankkort Plus

När det gäller kontantuttag med kreditkort så kanske inte alla (säkert inte alla) är medveten om att en del kreditkort har förhållandevis höga avgifter vid kontantuttag, en del av korten endast vid uttag utomlands, andra både inrikes här i Sverige och utomlands.

1 – Förstaplasten på Bästa kreditkortet för kontantuttag tar Bank Norwegian hem utan problem, precis som kortet gjorde i kategorin Bästa kreditkortet på resan.

Inga avgifter för kontantuttag, inte i Sverige eller utomlands, heller inget årsavgift för kortet, dock ett mindre valutapåslag på 1,75% om man handlar eller tar ut kontanter i utländsk valuta.

Det riktigt trevliga med Bank Norwegians kort är det har något så ovanligt som räntefria dagar även när du plockar ut kontanter … Tack Bank Norwegian 🙂

2 – Har du ett Coop Mer så fungerar detta kort alldeles utmärkt både i Sverige och utomlands för kontantuttag. Inga avgifter när du tar ut pengar i Bankomaten och ingen uttagsavgift eller växlingsavgift när du handlar i utländsk valuta eller tar ut pengar i ATMs utomlands.

Det finns, som på de flesta kort, en årsavgift, för Coop Mer är den på 348 kronor, sen måste du vara medlem i Coop (jo, faktiskt), kostar en hundring i engångsavgift. Handlar du din mat oftast på Coop så passar alltså kortet perfekt även som ett Resekort, och det är ett Mastercard så ta ett VISA från Bank Norwegian så att du har både två om något skulle strula.

3 – Trea på Topplistan hamnar ICA Bankkort Plus, sidan handlar ju om kontantuttag både i Sverige och utomlands och då blir det en tredjeplats. Skulle det bara gälla inom Sverige och man även skulle väga in kontanthantering, dvs möjligheten att både sätta in och ta ut kontanter i ICAs 1300+ butiker så skulle ICAs kort lätt gå förbi Coop.

Men det finns en nackdel, kortet är ganska dyrt, årsavgiften är på 324 kronor per år men det finns dock en avgift för beviljad kredit (enbart för ICA Direkt delen) på 2% som gör att årsavgiften skjuter iväg med ytterligare minst 204kr.

Det finns en 1,25% avgift utomlands för valutaväxling, klart ok nivå på den avgiften, ICA kortet har även en lägre ränta än konkurrenterna.

Det blir ganska likt rekommendationen i sista stycket för Coop, handlar på din mesta mat på ICA så är det läge att även använda det som ett resekort. Och även detta kort är ett Mastercard så lägg till ett VISA kort från Bank Norwegiean på resan så du har någon backup om något går snett med ett kort.

 

Hade inte Santander Bank ett bra Resekort med fria uttag? Jo, det var ett riktigt bra kort som hette ”Mitt Kort” oturligtvis så har de slutat erbjuda det sen i början av juli 2017.

Glöm bensinkorten.

Alla bensinkort har generellt höga avgifter vid kontantuttag, så även om du har ett bensinkort i plånboken så kan det vara bra idé att skaffa ett eller flera andra kreditkort om du ska ta ut pengar i Bankomat eller ATM med jämna mellanrum. Finns ju gratis kreditkort i listan ovan, varför slösa bort pengar på avgifter?

Bästa kreditkortet för att ta ut kontanter
Bästa kreditkortet för resan