Bästa kreditkortet för kontantuttag

Att hitta det bästa kreditkortet för kontantuttag är ganska enkelt, eller rättare sagt, det är enkelt att hitta kreditkort som inte har några avgifter alls för kontantuttag, inom Sverige i alla fall, utomlands blir det lite svårare.

De bästa kreditkorten för kontantuttag

Bank Norwegian Kreditkort

 • Ett grymt kort
 • Få poäng på varje köp
 • Köp flygresor för dina poäng
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 45 dagar
 • Ett Visakort
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort

Komplett Bank kreditkort

 • 1-4% cashback
 • Avgiftsfria kontantuttag
 • Välj egen PIN-kod
 • Överför pengar till eget konto
Årsavgift 0 kr
Max kredit 50 000 kr
Räntefritt 50 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett bonuskort

Collector Easyliving

 • 0% valutapåslag
 • Välj PIN-kod
 • Låg kreditränta
 • Ange vår exklusiva kod för gratis årsavgift: COLLEASY
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

re:member flex

 • Ingen årsavgift
 • 8 veckor räntefritt
 • kompletterande reseförsäkring
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

Bästa kreditkortet för kontantuttag – Inrikes och utomlands

När man ska bestämma sig för vilket kreditkort man ska välja så måste man även väga in andra saker som eventuella årsavgifter och eventuell valuta och växlingsavgifter är det första som man ska tänka på.

När det gäller kontantuttag med kreditkort så kanske inte alla (säkert inte alla) är medvetna om att en del kreditkort har förhållandevis höga avgifter vid kontantuttag, en del av korten endast vid uttag utomlands, andra både inrikes här i Sverige och utomlands.

1 – Förstaplasten på Bästa kreditkortet för kontantuttag tar Bank Norwegian hem utan problem, precis som kortet gjorde i kategorin bästa resekortet.

Inga avgifter för kontantuttag, inte i Sverige eller utomlands och inte heller någon årsavgift för kortet. Det tillkommer dock ett mindre valutapåslag på 1,75% om man handlar eller tar ut kontanter i utländsk valuta.

Det riktigt trevliga med Bank Norwegians kort är att det har något så ovanligt som räntefria dagar även när du plockar ut kontanter. Detta är riktigt ovanligt att se och en stor bonus för dig som vill plocka ut kontanter utan att behöva oroa dig för räntekostnader.

2 – Andra plats går till Collector Bank Easyliving. Tidigare hade Coop-kortet tagit denna plats men sedan dem ändrat sitt kort helt och slopat dem fria uttagen är det inte längre ett bra kort för kontantuttag. Visst, Easyliving har inte fria uttag (3% avgift på uttag, minst 35 kr) Men det är ett relativt billigt kreditkort att äga. Kortet har inte heller något valutapåslag.

Eftersom det idag är svårt att hitta kreditkort med fria uttag bortsett från Bank Norwegian får man väga för- och nackdelar mot varandra. Tack vare att det inte finns något valutapåslag på Easyliving och det kommer med bra reseförsäkringar förtjänar det ändå en andra plats. Bra kort så länge man inte gör en större mängd kontantuttag regelbundet.

3 – Trea på topplistan hamnar, säkerligen till mångas förvåning, Komplett BankDet är vanligtvis inget kort som nämns när man pratar om utlandet och resekort men här är det fokus på fria uttag. Komplett Bank har faktiskt helt fria uttag både i Sverige och utomlands. Sett till uttag med kreditkortet är det alltså på samma nivå som Bank Norwegian.

Det som gör att Komplett Bank hamnar på en tredje plats är kortets resterande fördelar. När ett kort har fria uttag brukar det i regel främst gynna dig som regelbundet vill använda ditt kort utomlands. Tyvärr så har Komplett Bank kreditkort inga fördelar som gynnar dig när du är på resande fot utöver reseförsäkringen. Kortet har ett valutapåslag på 1.75%. Självfallet väger fria uttag tungt i denna kategori men helheten måste även vara bra. Hade kortet haft kompletterande reseförsäkringar hade det utan tvekan fått en klar andra plats.

Svårt att komma undan båda avgifter

Om man är på jakt efter ett kreditkort utan uttagsavgift men samtidigt även vill slippa valutapåslag så kan man få leta väldigt länge. I dagsläget är det riktigt tufft att försöka hitta ett kort som saknar avgifter för båda dessa.

Oftast så är det så att man får välja den ena eller den andra. Har kortet inte en uttagsavgift så kan du nästan räkna med att kortet tar ut avgift för handling och växlande till annan valuta.

Alternativ till kreditkort utan uttagsavgift?

Det finns inga egentliga alternativ till kreditkort utan uttagsavgift, antingen så har kortet avgift för uttag eller ej. Med det sagt så finns det andra korttyper som kan vara av intresse om det är kreditkortsförmåner samt fria uttag man vill åt.

Det vi främst talar om då är lite mer exklusiva debitkort. Ett debitkort är på många sätt likt kreditkort med den stora skillnaden att du inte kan handla på kredit. Är det vad du eftersöker så är debitkort alltså inte för dig.

Men, är man inte intresserad av att handla på kredit så kan ett debitkort vara ett bra alternativ. De debitkort vi har här på sajten idag är alla från Revolut. Bland annat så har Revoluts båda premiumalternativ, Premium samt Metal fria kontantuttag. Dock så har man bara fria uttag upp till en viss gräns. Med Revolut Metal kan du ta ut upp till 6 000 kr/månad och med Premium 4000 kr/månad.

Korten har också tyvärr en årsavgift men är alternativ då man inte hittar ett kreditkort med fria uttag som passar det man letar efter.

Glöm bensinkorten.

Alla bensinkort har generellt höga avgifter vid kontantuttag, så även om du har ett bensinkort i plånboken så kan det vara bra idé att skaffa ett eller flera andra kreditkort om du ska ta ut pengar i Bankomat eller ATM med jämna mellanrum. Finns ju gratis kreditkort i listan ovan, så det finns ingen anledning till att slösa bort pengar. Håll ditt bensinkort till tankningen så skall du se att du sparar en hel del pengar med korten ovan om du vill göra kontantuttag med ditt kreditkort.

Bästa kreditkortet för att ta ut kontanter
Bästa kreditkortet för resan