Bästa kreditkortet för kontantuttag

Det bästa kreditkortet för kontantuttag erbjuder kostnadsfria uttag både i Sverige och utomlands. Föredrar du att använda kontanter är det bra att välja ett kort som erbjuder fria kontantuttag. Det är även särskilt fördelaktigt att använda ett kreditkort utan uttagningsavgift på resor eftersom kontanter tas ut och används i större utsträckning utomlands. Nedan jämför vi och recenserar de bästa kreditkorten för kontantuttag. Hitta kortet som passar dig!

De bästa kreditkorten för kontantuttag

re:member flex

 • Ingen årsavgift
 • Upp till 8 veckor räntefritt
 • Många rabatter
Årsavgift 0 kr
Max kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort

Revolut Metal

 • Cashback
 • Concierge Service
 • Reseförsäkring
 • Gratis valutaväxling
Årsavgift 1 300 kr
Max kredit kr
Räntefritt dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort

Bästa kreditkortet för kontantuttag – Inrikes och utomlands

När du ska bestämma dig för vilket kreditkort som du vill ha, är det alltid bra att börja med att se över eventuella avgifter som olika kort möjligtvis har. Dessa avgifter kan bland annat bestå av årsavgift, växlingsavgift och uttagsavgift.

Då kontanter skall tas ut med kreditkort är det många som är omedvetna om att en del kreditkort har förhållandevis höga avgifter vid kontantuttag. För vissa kort uppstår dessa avgifter endast vid uttag utomlands, medan andra kort har avgifter för kontantuttag både i Sverige och utomlands.

Bästa kreditkortet för kontantuttag

Ta ut kontanter gratis med det bästa kreditkortet för kontantuttag.

1. Komplett Bank

Andra plats går till Komplett Bank. Komplett Bank erbjuder helt fria uttag både i Sverige och utomlands. Däremot tillkommer en valutaväxlingsavgift på 1,75% för köp i annan valuta än SEK. Sett till uttag med kreditkortet samt valutapåslag, hamnar kortet på samma nivå som Bank Norwegian.

Kortet har heller ingen årsavgift och erbjuder bonus på alla köp. Däremot erbjuder Bank Norwegian fler försäkringar till dig som kortinnehavare, därmed hamnar Komplett Bank på ett andra plats.

2. Revolut Metall

Trea på topplistan hamnar Revolut Metall. Kortet är dock int ett kreditkort utan ett debetkort. Revolut Metall erbjuder fria kontantuttag samt kostnadsfria valutaväxling. Därmed tillkommer ingen extra kostnad när kortet används för att handla utomlands. 

Revolut Metall erbjuder även förmånliga reseförsäkringar och är ett bra kort som passar många. Med kortet får du även cashback och Concierge Service. 

Svårt att komma undan båda avgifter

Om man är på jakt efter ett kreditkort utan uttagsavgift men samtidigt även vill slippa valutapåslag så kan man få leta väldigt länge. I dagsläget är det riktigt tufft att försöka hitta ett kort som saknar avgifter för båda dessa.

Oftast så är det så att man får välja den ena eller den andra. Har kortet inte en uttagsavgift så kan du nästan räkna med att kortet tar en avgift för handling och växlande till annan valuta.

Glöm bensinkorten.

Alla bensinkort har generellt höga avgifter vid kontantuttag.  Även om du har ett bensinkort, kan det vara bra idé att skaffa ytterligare kreditkort utan uttagsavgift, om du ska ta ut pengar med jämna mellanrum. Som tidigare nämt finns det gratis kreditkort som erbjuder fria kontantuttag,  därmed finns det ingen anledning till att slösa bort pengar. Håll ditt bensinkort till tankningen så kan du spara en hel del pengar genom att istället använda det bästa kreditkortet för kontantuttag, när du ska ta ut pengar från Bankomat.

Läs mer om det bästa kreditkortet för dig som gillar att resa!