Revolut Metal

Revolut Metal

 • Cashback
 • Concierge Service
 • Reseförsäkring
 • Gratis valutaväxling
Årsavgift 1 300 kr
Max kredit kr
Räntefritt dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort
 • Ett bonuskort
 • Cashback
 • Concierge Service
 • Reseförsäkring
 • Gratis valutaväxling
 • Lounge Access
 • Hög månadsavgift
 • Förhållandevis låg cashback inom Europa
Typ av kortMastercard
Årsavgift1300 kr
Ränta0 %
Effektiv Ränta0 %
Räntefritt0 dagar
Kreditnivå0 kr
Sparränta0 %
BankIDNej
Mobilt BankIDNej
E-FakturaNej
AutogiroNej
Aviavgift
Välj din egen pinkodJa
BlippaJa
Krav
18 år gammal
Rabatt drivmedelNej
Lägsta belopp att betala

Recension av Revolut Metal

Revolut Metal är Revoluts premiumkort nummer ett. Det kommer till en kostnad på 139.99 kr i månaden. Med Revolut Metal får du alla förmåner som ingår i Revolut Standard och Revolut Premium, plus en massa extra förmåner. Exempelvis är Revolut Metal det enda Revolut-kortet som har ett bonussystem. Dessutom har du ännu mer resefördelar än tidigare nämnda Revolut-kort. Kort och gott, Revolut Premium är resekortet för dig som reser mycket och vill göra det bekvämt.

Skaffa Revolut Metal

Revolut-konto

Om du inte redan är kund hos Revolut så måste du börja med att skaffa dig ett konto. Det kan du göra på två olika sätt. Antingen så går du till Revoluts hemsida och fyller i ditt telefonnummer. Då kommer Revolut att skicka ett meddelande med en länk till dig. Länken hjälper dig sedan vidare. Ett annat alternativ är att ladda ner Revolut-appen direkt till din telefon. Du kan sedan skapa ditt konto direkt i appen.

Du som har Revolut-konto

Du som redan har ett Revolut-konto kan enkelt ansöka om att uppdatera det kort som du redan har. Din betalningsplan kommer då att ändras. Hur mycket dyrare det blir per månad beror på vilket kort du tidigare hade. Om du hade ett Revolut Standard-kort, som är ett gratis kreditkort, kommer din månadskostnad att öka med 139.99 kr i månaden. Har du emellertid ett Revolut Premium-kort sedan innan betalar du redan 76.99 kr i månaden, och skillnaden blir således mindre.

Förmåner

Revolut Metal kommer med en mängd olika fördelar och exklusiva förmåner. Vissa av förmånerna delas av alla Revolut-kort medans visa är exklusiva för enbart för Premium eller Metal kortet.

Förmåner du får med alla Revolutkort

Många förmåner som du har med Revolut Metal får du även med de andra korten. Exempelvis ingår valutaväxling och tillgång till Revolut-appen med alla kort. Du får även ett brittisk kontonummer och ett Euro IBAN-nummer med alla Revoluts olika kort. Det ingår dessutom gratis kontantuttag med alla Revolut-korten, även om max summan är högre för premiumkorten.

Förmåner du får med Revolut Premium och Revolut Metal

Sedan finns det förmåner som du bara kan ta del av om du har en betalversion av korten. Med premium-korten ingår bland annat en kompletterande reseförsäkring. Reseförsäkringen skyddar dig som reser och ger dig akutvård och akut tandvård. Dessutom täcker försäkringen kostnader som uppstår i samband med försenat flyg och försenat bagage.

Vidare ingår dessutom tillgång till Lounge Key. Med Lounge Key får du som reser möjligheten att komma in på olika lounger på flygplatser runt om i hela världen. Över 1000 flygplatser ingår i samarbetet. Att skaffa inträde till loungerna är dessutom väldig smidigt. Om du vill gå in i en lounge betalar du enkelt det direkt i Revolut-appen. Däri får du sedan en QR-kod som du skannar. Skulle ditt flyg vara försenat får du dessutom gratis tillgång till loungerna. Med Revolut Premium gäller detta för dig + en vän, medan du med Revolut Metal får ta med dig tre vänner in i loungen.

Förmåner du får endast med Revolut Metal

Slutligen finns det sedan förmåner som du bara får om du har Revolut Metal. Som tidigare nämnts får du göra större kontaktuttag. Med Revolut Metal får du ta ut 6000 kr i kontanter helt gratis varje månad. Som också nämnts tidigare får du även ta med dig tre personer in i lounger på olika flygplatser om ditt plan skulle vara försenat.

Vidare är Revolut Metal det enda Revolutkortet som har ett bonussystem. Om du betalar med ditt Revolut Metal-kort inom Europa får 0.1% i cashback på alla dina köp. Utanför Europa får du hela 1% i cashback på alla dina köp.

En annan exklusiv premium-tjänst som du bara får med Revolut Metal är concerige service. Concerige service innebär att du kan få hjälp med allt du kan tänkas behöva på din resa. Det gäller exempelvis information om en stads olika turistattraktioner eller bokning av bord på en resturang. Du kan enkelt skriva till concerige service direkt i Revolut-appen. Sedan kontaktar de dig via email när de löst det du vill ha deras hjälp med.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis har Revolut Premium, som du säkert noterat, en mängd med förmåner. Som resekort betraktat är kortet i princip komplett, eftersom Revolut Metal även inkluderar ett bonussystem i form av en cashback.

Det finns emellertid idag ingen möjlighet till kredit. Söker du ett kreditkort kommer du således inte bli nöjd med Revolut Metal även om det kommer med många förmåner. Det kan också nämnas att Revolut Metal har en relativt hög månadskostnad. Det finns helt klart bättre alternativ för dig som primärt vill ha ett bonuskort. Revolut Metal är i första hand ett resekort, och ett väldigt omfattande och bra sådant.