Everydaycard

* Den effektiva räntan är baserat på 20,000 kr i utnyttjad kredit betald över 12 månader.

Vad vi tycker om Everydaycard Kreditkort

Everydaycard är ett utmärkt kreditkort för de som jagar bonus pengar, återbäring, cashback eller vad du vill kalla det. Blir pengar tillbaka så fort du köper mat eller tankar bilen, tja, alla inköp du gör men lite mindre på andra ställen, finns som sagt fördelar men det finns även några nackdelar så häng med nu:

Fördelar

Everydaycard är har väldigt generöst bonusprogram, kortet bonus på allt du handlar, i första hand på matvarubutiker och bensinmackar det du alltid får 1%, även på bensin och diesel! Övriga inköp ger även de bonus, en halv procent, men det är möjligt med även 1% där, om du shoppar upp 20 000 kr under en bonusperiod så höjs återbäringen till 1%!

De två närmaste ”konkurrenterna” i bonus nischen är väl Bank Norwegians kort – men då får du ut bonusen enbart genom Norwegian Air … den andra stora konkurrenten är då re:member flex – precis som med Everydaycard så blir det cashback tillbaka, men via dom så är det online shopping som ger bonus, Everydaycard har alltså betydligt bredare bonus.

Everydaycard är lite speciell och har 6 månaders bonusperioder, brytmånader är maj och november (2016 och framåt).

Det är viktigt att veta och komma ihåg att om man inte använder kreditkortet minst 5 gånger under en bonusperiod så betalas det inte ut någon bonus, utan den förfaller … en sak som vi inte gillar med Everydaycard.

Dock så ”klarar man sig” när man tecknar kortet första gången, då överförs all intjänad bonus till nästa period, men under den perioden så måste du shoppa minst 5 gånger för att inte missa bonusen.

Försäkringar, de flesta kreditkort (inte alla) har någon typ av försäkring inbakat i kortet, Everydaycard har lite mer än en standard reseförsäkring, det finns:

  • Kompletterande reseförsäkringar inklusive avbeställningsskydd
  • Allriskförsäkring för vitvaror och hemelektronik
  • Rånskydd !! Om du blir rånad efter kontantuttag i automat. Försäkringen gäller när du tar ut pengar med Everydaycard i automat eller på bankkontor och blir utsatt för rån i samband med uttaget, eller upp till två timmar efter, upp till 6,000 kronor täcker försäkringen.
  • Hole-in-one försäkring när du spelar minst en niohålsbana och din greenfee är betald med kortet. För er som inte vet vad det innebär: Har man nu lyckats med konststycket att göra ett Hole-in-one på golfbanan så brukar man få dra upp plånboken och bjuda ”laget runt” i klubbhuset, försäkringen täcker denna utgift upp till 2,000 kronor.

Man har även möjlighet att utnyttja 2 stycken betalningsfria månader per år (kalenderår), trevligt, kan vara bra om det kniper i kassan. Dock får det inte vara 2 månader i följd utan man måste ha betalt de tre månaderna innan en betalningsfri månad kan användas.

Utbetalning av bonusen görs direkt till Everydaykontot – Cashback – 2 gånger per år om 5 köp är gjorde de 6 sista mån, från 2016 är utbetalning i maj och november, 2017-18 gäller samma månader.

Nackdelar

Förutom de höga avgifterna för kontantuttag, som dock är vanliga på kreditkort med bonusar, så är det några saker till. Det finns möjlighet till E-faktura men trots det så kostar fakturorna varje månad, ingen ”Aviavgift” med E-faktura (19 kr med pappersfaktura).

Dock tillkommer en ”Administrationsavgift” på 25 kronor om man delbetalar fakturan, betalar man hela fakturan så klarar man sig undan.

Jaja, äpplen och päron, om det kallas ”Delbetalningsavgift” eller ”Administration” spelar ingen roll – det är en avgift! Ett mindre snygg sätt att dölja den riktiga, dvs den effektiva, räntan. Den avgiften och den där halvt om halvt gömda nackdelen som gäller att bonusen kan förverkas om man inte använder kortet (se ovan) är någonting vi inte alls gillar.

Sammanfattning

Bra bonus, bra extra försäkringar (några ovanliga) och betalningsfria månader gör Everydaycard till ett bra kreditkort. Dessvärre dras kortets omdöme ner på grund av den extra administrationsavgiften vid delbetalning. 

Men från Bästa Kreditkortet får Everyday helt klart godkänt. Kortet har bra möjlighet för bonusjakt om det används stadigt. Faktum är att Everydaycard är faktiskt ett av de få kreditkort som fortfarande ger Cashback bonus!