Collector Easyliving

Collector Easyliving

 • 0% valutapåslag
 • Välj PIN-kod
 • Låg kreditränta
 • Ange vår exklusiva kod för gratis årsavgift: COLLEASY
Årsavgift 0 kr
Max kredit 100 000 kr
Räntefritt 56 dagar
 • Ett Mastercard
 • Ett resekort
 • Inget valutapåslag
 • Egen PIN-kod
 • Många försäkringar
 • Låg kreditränta
 • Gratis årsavgift via oss
 • Ingen cashback
 • Uttagsavgift på 3% (lägst 45 kr)
Typ av kortMastercard
Årsavgift0 kr
Ränta17.25 %
Effektiv Ränta17.25 %
Räntefritt56 dagar
Kreditnivå100000 kr
Sparränta0 %
BankIDJa
Mobilt BankIDJa
E-FakturaJa
AutogiroJa
Aviavgift0 kr för e-faktura
Välj din egen pinkodJa
BlippaJa
Krav
Minst 120 000 kr i årsinkomst
Över 20 år
Inga betalningsanmärkningar
Rabatt drivmedelNej
Lägsta belopp att betala
1/36 del av skulden, minst 99 kr

* Den effektiva räntan är baserat på en individuell satt årsränta om 17,25% och 20 000 kr i utnyttjad kredit betald över 12 månader (med E-faktura). 45 räntefria dagar har nyttjats.

Vad vi tycker om Collector Easyliving kreditkort

Collector Easyliving är utan tvekan ett av de bästa resekorten på marknaden. Kortet kommer med ett gäng olika fördelar som alla gynnar dig som vill ha med dig detta kort på resan. Collector Easyliving är ett Mastercard vilket innebär att kortet är globalt accepterat och kan användas på mer än 30 miljoner inköpsställen världen över.

Exklusivt erbjudande

Vi har ett unikt samarbete med Collector Bank där vi bjuder på första årsavgiften. Det gäller när man tecknar kortet via oss och anger koden ”COLLEASY”.

Fördelar

Det som verkligen gör det här kortet till ett ultimat resekort är det faktum att det inte har något valutapåslag. Det är alltså helt gratis att använda kortet utomlands. Detta är för många avgörande när man vill ha ett resekort och det finns idag knappt några kreditkort kvar som inte har valutapåslag. Ytterligare så finns det en generös kreditgräns på upp till 100 000 kronor och du får som kortinnehavare upp till 56 räntefria dagar per år.

Försäkringar i mängder

Förutom att kreditkortet från Collector kommer med försäkringar som allriskförsäkring, leveransförsäkring och förlängd garanti har man ett nästan heltäckande skydd när man är ute och reser. Alla dessa reseförsäkringar gör att resandet blir mycket tryggare och betalar man sin resa med kortet är man skyddad på följande sätt:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • 0 kr i självrisk
 • Försenings- och olycksfallsförsäkring
 • självriskeliminering på upp till 15 000 kr när man hyr bil eller vespa utomlands

Försäkringen tecknas av ERV och gäller för resor över hela världen oavsett vad ditt resmål är.

Rabatter och bonusar med Meniga Rewards

Även om Collector Easyliving tyvärr saknar ett bonusprogram är det fortfarande möjligt att få rabatter och bonusar på enstaka köp. Det man då behöver göra är att registrera sitt kort i en app som heter Meniga Rewards. I appen får man sedan en överblick över aktiva erbjudanden och rabatter på utvalda produkter.

Man aktiverar ett erbjudande och köper sedan varan med kortet. Inom ett par dagar kommer rabatten eller bonusen sedan återbetalas till kreditkortet. Det blir alltså som en form av cashback men som då endast funkar på utvalda varor då en rabatt eller kampanj för varan är aktiv.

Koppla kortet till EuroBonus

Även om Collector Easyliving inte kommer med sitt eget bonusprogram så kan man koppla kortet till SAS EuroBonus. Det är gratis att koppla på sitt kort på EuroBonus. När kortet är kopplat kan man börja samla bonuspoäng, poäng går att få när man handlar på något av alla tusentals ställen som är anslutna till EuroBonus.

EuroBonus-poängen spenderas framför allt på flygresor med SAS.

Nackdelar med Collector Easyliving

Överlag har detta kort väldigt få nackdelar och de som finns är inga som är rejält skadliga för kortets totala betyg. Det enda som egentligen är en riktig nackdel är avsaknaden av ett poängsystem och årsavgiften som kortet kommer med. Årsavgiften ligger idag på 195 kr vilket fortfarande är relativt lågt.

Som vi nämnde tidigare så är det möjligt att få rabatt och bonus via appen Meniga Rewards. Problemet här är dels att det endast gäller på enstaka köp och att en vara som är intressant för dig skall vara rabatterad eller ha ett aktivt erbjudande på sig. Detta gör att det inte går att stämpla Collector som ett fullvärdigt bonuskort då deras upplägg för bonusar helt enkelt är för nischat.

Det är synd att Easyliving inte har ett robust poängsystem så som Bank Norwegian eller re:member flex men som i slutändan ändå inte drar ned kortets betyg avsevärt. Skall man ut och resa och vill ha ett utmärkt resekort utan valutapåslag är Collector Easyliving ett av de bästa resekorten på marknaden utan tvekan.