Collector Easycard

* Den effektiva räntan är baserad på en individuellt satt årsränta på 19,95% och 15 000 kr i utnyttjad kredit betald över 12 månader där 45 räntefria dagar utnyttjats. Årsavgiften är inräknad men inte andra avgifter så som valutapåslag.

Vad vi tycker om Collector Easycard kreditkort

Till skillnad från Collector Easyliving så är Easycard mer av ett allround kort. Förvissa erbjuder kortet en kompletterande reseförsäkringar och är ett helt klart godkänt resekort. Däremot tillkommer både valutapåslag och hög uttagsavgift med kortet.

Fördelar

Med ett Collector Easycard kreditkort får du upp till 56 räntefria dagar per år, 30 000 i kreditgräns och en konkurrenskraftig kreditränta. Du får även välja din egen PIN-kod så fort du fått ditt kort godkänt.

Försäkringar

Kreditkorten från Collector har blivit smått kända för att ha riktigt bra försäkringar som ingår med deras kort. Precis som med Collector Easyliving så kommer Easycard med ett stort antal olika försäkringar, både för shopping och resande.

Följande försäkringar gäller när du är på resande fot och har betalat minst 50% av resan med ditt Easycard. Självfallet gäller reseförsäkringarna helt utan självrisk.

  • Avbeställningsskydd
  • Personförsening
  • Bagageförsening
  • Ersättning vid dödsfall
  • Ersättning vid invaliditet
  • Självriskskydd

Detta är ett förmånligt paket med reseförsäkringar och skyddar dig mot de flesta tänkbara situationer som kan uppstå när du reser.

EuroBonus

Det är möjligt att koppla ihop ditt Easycard till SAS bonusprogram EuroBonus. Därigenom kan du samla bonuspoäng när du gör köp på de platser som är kopplade till EuroBonus. I dagsläget är det flera tusentals ställen som är bonusgrundande.

Koppla kortet till Collectors egna app

Collector har alltid legat i framkant när det kommer till teknologi och utvecklingen av sina produkter. Dem har sedan en tid tillbaka en egen app kallad ”Collector Bank kreditkort”. I denna app får kortinnehavaren en full överblick av sitt Easycard. Där syns det aktuella kortsaldot, de senaste fakturorna, transaktioner och det är även möjligt att spärra kreditkorter direkt via appen.

Appen gör att kortet är mycket lätthanterligt. Det blir även enklare för dig att se över ditt saldo samt dina transaktioner på resande fot eller när du inte har tillgång till en dator.

Nackdelar

Det som drar ned det totala betyget för Collector Easycard och som gör att det hamnar efter sitt systerkort Collector Easyliving är det faktum att det har fler och dyrare avgifter. Dels ligger årskostnaden på 290 kr (inget gratis första år) men sen har kortet även ett valutapåslag på 2% och en uttagsavgift på hela 4%. Det är alltså inte ett kreditkort vi rekommenderar att du gör uttag med.

Inget bonusprogram med Collector Easycard

Easycard har tyvärr inget bonusprogram eller ett cashback program. Men är man villig att ladda ned appen Wrapp går det fortfarande ta del av exklusiva rabatter och erbjudanden. Man behöver endast registrera sitt kreditkort i appen och när man sedan betalar med kortet i butiker genereras erbjudanden i appen automatiskt. Dessa erbjudanden är dels i form av cashback i utvalda butiker och erbjudanden. Alla erbjudanden anpassas sedan utefter dina köpvanor.

Självklart är det ett plus att det går att ta del av både unika erbjudanden och få cashback men det kan tyvärr inte konkurrera ut andra kreditkorts bonus- och cashback program så som re:member flex och Bank Norwegian.

EuroBonus räddar ju delvis upp situationen men vi hade gärna sett ett eget bonusprogram som gav poäng på alla köp.

Sammanfattning

Easycard är absolut ett godkänt resekort, är de det bästa resekortet på marknaden? Nej. Det hamnar tyvärr inte heller bland de bästa bonuskorten.

I dagsläget når inte Easycard hela vägen fram, skall man resa utomlands mycket är det bättre att välja Collector Easyliving eller Bank Norwegians kreditkort. Det går även bra att använda för sina vardagliga inköp men se då till att koppla kortet till appen Wrapp. På så sätt får du ut maximalt av kortet. Summa summarum ett bra kreditkort men som dras ned av höga avgifter och avsaknaden av ett riktigt bonusprogram.