Lär dig mer om ekonomi och kreditkort

13 februari, 2019 av

Även om vi här på sajten specialiserar oss på kreditkort och informerar om detta så finns det mycket annan matnyttig information om ekonomi i allmänhet att ta del av. Vi vill därför lyfta fram sajten Ekonomifokus som har som främsta mål att informera och utbilda privatpersoner om alla aspekter som berör deras privata ekonomi.

Ekonomifokus.se är en svensk sajt med fullt fokus på allt som berör ekonomi. Dem berör ämnen som privatlån, bostad, privatekonomi och mycket, mycket mer. Dem listar inte kreditkort som vi gör här på Bastakreditkortet.com men har skrivit ihop flertalet olika guider med information om kreditkort. Bland annat går dem över vad kreditkort är, hur dem fungerar och olika typer av kreditkort som finns på marknaden idag.

Sajten är helt enkelt ett stort informationsbibliotek för ekonomi och något som vi själva använt oss av både en och två gånger för att utöka våra kunskaper kring ekonomi.

Bostad

Under sektionen ”Bostad” hittar man som namnet avslöjar, allt som berör din bostad. Det finns nästan en överväldigande mängd information och har man exempelvis funderingar kring bostadsrättsföreningar, juridiska frågor eller mäklare är detta sektionen för dig.

Ekonomi

Ekonomifokus.se beskriver själva sin sektion ”Ekonomi” som ”Kategorin passar bra för dig som är intresserad av ekonomi, sparande och investeringar”. Vi kan inte göra annat än att hålla med här, kategorin täcker verkligen allt och innehåller bra artiklar som modereras och skrivs av privatpersoner.

Det är också här man hittar sektionen för kreditkort. Som vi sa listar dem inte kreditkort så som vi gör men har några grundläggande artiklar om kreditkort och hur man kan gå tillväga för att ett bra kreditkort. Det vore kul att se fler artiklar om kreditkort och ett större utbud då de som finns är väldigt välskrivna. I dagsläget är den information som finns mer av en introduktion till kreditkortsvärlden.

Räknare

Det finns en sak som gör att vi tycker Ekonomifokus sticker ut i mängden och som gör att vi återkommer gång på gång och det är deras ”Räknare”. Denna funktion gör att man kan beräkna vinst, förlust och skatt i realtid när man ska sälja en privatbostadsrätt eller småhus.

På så sätt kan man få full koll på hur mycket vinst, eventuell förlust och skatt som försäljningen kommer resultera i. Det är ett väldigt smidig funktion att använda och något vi inte ser allt för ofta.

Avslutningsvis

Även om vi på Bastakreditkortet.com endast lägger fullt fokus på de bästa kreditkorten i Sverige och allt som hör till så är det ändå viktigt att ha full koll på sin privata ekonomi. Har man det är det också lättare att få det där kreditkortet man alltid velat ha och det är aldrig fel att lära sig mer om ekonomi rent allmänt då det är ett komplicerat och ofta svårt ämne att sätta sig in i.

Det är just på grund av denna anledning som vi valde att skriva lite kort om Ekonomifokus.se och lyfta fram en bra och enkel sajt som inte tar betalt för information som alla bör få ta del av.