Hitta bäst resekort inför sommaren 2021

16 februari, 2021 av

Ta del av tips och råd för att hitta bäst resekort inför sommaren 2021, utefter dina förutsättningar och önskemål. Det är omöjligt att säga om det är möjligt att resa eller inte till sommaren då pandemin fortfarande härjar.

Med det sagt är det aldrig för tidigt att skaffa ett resekort för att börja samla bonuspoäng. På så vis har du en stor poängbuffert när du väl kan resa igen. Poängen kan sedan växlas in mot exempelvis flygbiljetter för att dra ned på dina resekostnader.

Vilket kort skall jag välja?

Vilket resekort som just du bör välja är helt individuellt. Det beror på vilket flygbolag du helst reser med, hur mycket du är villig att betala i årsavgift och hur du vill att lojalitetsprogrammet skall vara upplagt. Många kreditkort delar likheter med varandra. Därmed är det lätt att missa de smådetaljerna som skiljer korten åt, och som kan vara avgörande för om ett kort passar dig eller inte. Det viktigt att jämföra olika kreditkort mot varandra för att tydliggöra kortens olika för- och nackdelar.

Det är svårt för oss på Bästakreditkortet.com att säga vilket kort som är just ditt bästa resekort inför sommaren 2021. Däremot kan vi tipsa om några av de mest populära kreditkorten för resande och förtydliga vad som gör dessa korten så förmånliga. På så vis hoppas vi att det blir lättare för dig att hitta ditt bästa resekort.

Prioritera lojalitetsprogram & reseförsäkring

Ett kreditkort som skall gynna dig före och under resans gång, bör ha ett bra bonusprogram och en gedigen reseförsäkring. Dessa är de största aspekterna som avgör hur mycket ditt kreditkort faktiskt gynnar dig då du är på resande fot.

Bonusprogrammet bör vara direkt kopplat till ett flygbolag du gärna reser med, eller ha ett stort utbud av reserelaterade tjänster och produkter så som:

 • Flygbiljetter
 • Hotellövernattningar
 • Hyrbil
 • Upplevelser

Om bonusprogrammet inte uppfyller flera av punkterna ovan, kommer inte bonusen gynna dig speciellt mycket när det kommer till ditt resande. Jämför därför kreditkortens olika bonusprogram för att säkerställa att du kan få ut så mycket som möjligt av ditt kort.

När det kommer till reseförsäkringen så är jämförelsen något enklare. Många reseförsäkringar som återfinns på resekort är hyfsat likvärdiga. Det som kan skilja försäkringarna åt är ersättningsmängden samt exakt vad som täcks. Majoriteten av försäkringarna är dessutom utan självrisk.

Det är viktigt att komma ihåg är att alla kortutgivare kräver att en viss procent av resans kostnad betalas med kreditkortet. Vanligtvis rör det sig om 50-75% av den totala kostnaden för att försäkringen skall gälla.

Det som vanligtvis återfinns i en kompletterande reseförsäkring hos några av de bättre resekorten är:

 • Ersättning vid försenat bagage
 • Avbokningsskydd
 • Ersättning vid försenat flyg
 • Olycksfall under resan

Punkterna ovan är bara några av de saker som vanligtvis täcks i en reseförsäkring på ett välrundat kreditkort. Se till att läsa igenom försäkringsvillkoren och välj därefter det kort som ihop med lojalitetsprogram lever upp till de krav du ställer.

Tips på två bra resekreditkort

Nedan vill vi tipsa om två resekort som är bland de mer populära idag. Båda korten erbjuder bra bonusprogram, gedigna försäkringar och låga avgifter.

Bank Norwegian

Kreditkortet från Bank Norwegian har under flera år varit ett av de mer populära resekorten. Kortet har en bra reseförsäkring, ett bonusprogram som låter dig växla in poängen mot flygbiljetter hos Norwegian och ingen årsavgift. Du tjänar dessutom extra mycket poäng när du köper flygbiljetter hos Norwegian med ditt Bank Norwegian kort, upp till hela 10%.

Det som kan vara bra att ha i åtanke är att bonusprogrammet just nu är pausat. Detta på grund av att flygbolaget Norwegian just nu genomgår en rekonstruktion. Det går dock fortfarande att samla bonuspoäng på alla köp, däremot går poängen inte att spendera för tillfället.

 • Ingen årsavgift
 • Maxkredit: 100 000 kr
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Bonusprogram med hög intjäningsnivå
 • Kontaktlösa betalningar

Collector Easyliving

Kreditkortet Easyliving från Collector Bank är något av ett hybridkort. Tack vare avsaknaden av valutapåslag och en omfattande reseförsäkring är det ett populärt kreditkort att ta med på resan under 2021.

Sedan 2020 går det också koppla kortet till EuroBonus vilket gör att du med detta kort har tillgång till ett av de bästa lojalitetsprogrammen på marknaden. Som medlem i EuroBonus får du poäng på alla köp som kan växlas in mot bland annat flygbiljetter hos SAS eller en av deras partners. Når du dessutom en viss mängd poäng klättrar du upp en medlemsnivå och låser upp förmåner så som lounge tillgång och mycket mer.

 • Inget valutapåslag
 • Maxkredit: 100 000 kr
 • Omfattande reseförsäkring
 • Koppla kortet till EuroBonus
 • 56 räntefria dagar

Avslutningsvis

Väljer man något av de kort vi tipsade om ovan så kommer man förmodligen vara nöjd med sitt val av kort. Kom dock ihåg att valet i slutändan är individuellt och att det därmed är viktigt att kortet passar dina krav och förutsättningar. Använd dig av våra kortlistor här på sajten, jämför och välj ut det kort som du tror kommer gynna dig mest före och under resans gång.