Uppdateringar av kreditkorten 2017

8 juni, 2017 av

Nedanför kommer du att hitta de uppdateringar av kreditkorten som görs på här på sajten under 2017. Det blir oftast inte med exakt datum utom månaden vi gör ändringen eller när kortutgivaren gjort det, inte säkert vi sett justeringar de gör förrän ett tag efteråt.

Vi tar så klart bara upp ändringar på kreditkort som finns på våra topplistor. Hittar du något som vi missat så hör gärna av dig via kontantformuläret.

Juli 2017

Vi går över till Nyhetsblogg.

Från juli 2017 så kommer Bästa Kreditkortet att lägga upp kort-nyheter i en blogg här på sidan istället för dessa små noteringar vi kört med sedan starten av sidan.

Hemsidan är redan uppdaterad och det kommer att bli en ”bra bunt” inlägg publicerade på bloggen nu i juli, det verkar som flera kortutgivare tyckte det var ett bra läge att komma med en massa nyheter just under semestertiderna, var säkert bara för att vi inte skulle få någon ledighet 🙂

Maj 2017

Även Mitt Kort är avgiftsfri hos Betalo.

En liten överraskning på vårkanten, medan Santander Bank en längre tid haft sitt Mitt Kort Plus med 0% i serviceavgift när man betalar räkningar via Betalo så har nu även Mitt Kort fått samma deal med Betalo. Tidigare så var det en rabatterad avgift för Mitt Kort men nu alltså noll å inget i serviceavgift.

Och det gjorde (så klart) att betyget i recensionen för Mitt Kort åkte upp lite grann, nu är Mitt Kort på samma höga total poäng som Bank Norwegian på Bästa Kreditkortet. Tänk dock på att det inte bara är den totala poängen som är viktig för att hitta just det bästa kreditkortet för DIG, kolla in de kategorier som är viktiga för just dig, det är mer rättvist.

Mars 2017

Ikano förenklar bonusgränserna.

Det här var en trevlig uppdatering, Ikano Korts gränser för bonusen har varit lite krånglig (om du shoppar mycket). Nu är det en ganska enkel gräns för bonus: Max bonus under en månad är 1,000 kronor och max bonus under ett år är 5,000 kronor.

Tidigare var det ”Underlaget för uträkning av bonus är maximalt 10,000 kronor per månad”. Tjaa, kunde ju slinka förbi den summan om man utnyttjade nån av de större månadsbonusarna (ex ett besök på ByggMax med 5% rabatt), vad fick man då rabatt på om man handlade för 20 000 kr en månad? Mycket bättre och enklare nu 🙂

Mars 2017

Bank Norwegian höjer räntan.

Bank Norwegian har höjt räntan på sitt kreditkort från 16,99 till 19,99. En ganska rejäl höjning men vi är inte direkt förvånad, det är ju den enda utgiften man har på kortet (ok, det finns en valutaväxlingsavgift också). Nånting måste de ju faktiskt tjäna pengar på också. Vi håller fortfarande Bank Norwegian som ett av de bästa kreditkort man kan ha.

Februari 2017

Byta pin kod hos re:member

Vi kanske är sist på bollen/pucken (välj själv) men vi har i alla fall inte sett detta tidigare: Man kan välja en egen ny pinkod hos re:member, trevligt 😊 Det kostar lite grann att göra det men det är en engångskostnad så det kan vara värt det.

Först måste du redan ha en kort från re:member, då kan du logga in på ditt konto och klicka på ”Ändra PIN-kod” under sektionen Kort. Då kommer de att tillverka ett nytt kreditkort och skickas till dig, att prägla (tillverka) ett nytt kort kostar 75 kronor.

Januari 2017

Ikano uppdateringar

Nytt år så självklart så kommer Ikanos lista med vilka månader och vilka branscher man får rabatt på under 2017. De har också sänkt rabatten för restaurangbesök från 5% till 3%, men fortfarande en mängd bonusar och rabatter att jaga med Ikanokortet.