Santander Mitt Kort (erbjuds ej längre)

OBS! Santander erbjuder inte längre, från den 8e juli 2017, kreditkortet ”Mitt Kort” (det röda kortet), det var verkligen ett av våra favoritkort, speciellt som Resekort. Ni som redan har ett Mitt Kort – Grattis, och hoppas inte villkoren för de befintliga korten ändras 🙂

För er andra så rekommenderar Bästa Kreditkortet i första hand Bank Norwegian och deras VISA kort eller om ni reser väldigt mycket utomlands så kan något annat kreditkort passa, se Bästa kreditkortet på resan.

Bland inte ihop Mitt Kort med systerkortet Mitt Kort Plus (det vita kortet), det är ett helt annat kreditkort, det passar exempelvis inte alls som resekort.

Vi låter recensionen av Mitt Kort vara kvar här nedan:

Skärmdump av (gamla) betyg för Santander Mitt Kort

Skärmdump av (gamla) villkor för Santander Mitt Kort

* Den effektiva räntan är baserat på 10,000 kr i utnyttjad kredit betald över 12 månader, inkl 30 dagars räntefrihet.

Vad vi tycker om Santander Mitt Kort

Santander Mitt Kort är ett verkligen ett bra kreditkort som vi på Bästa kreditkortet gillar skarp. Ingen årsavgift, inga aviavgifter, inga avgifter vid kontantuttag, varken i Sverige eller utomlands, heller valutapåslag när du handlar någonting i andra länder.

Lägg sedan till att du kan betala räkningar med kortet utan några extra avgifter via betaltjänsten Betalo (tidigare var det bara systerkortet Mitt Kort Plus som hade den fördelen men sedan i början av 2017 gäller det även för Mitt Kort). Du kan även sända pengar från kreditkortet till ett bankkonto (Svenskt) med Betalo utan serviceavgift.

Tänk på att (självklart) så räknas ränta från dag 1 om du betalar räkningar eller skickar pengar till någons bankkonto, alltså precis som vid kontantuttag.

Kan det bli bättre?

Ok då, kortet har inte mycket att komma med när det gäller bonusar eller förmåner, men med tanke på hur avgiftsfritt just detta kreditkort är så är det inte så underligt. Man kan ju inte begära att det både ska vara helt utan avgifter och samtidigt ha jättestora bonusar, som kund får man helt enkelt se till och vara lite smart och använda flera kreditkort.

Nu har ju Santander Mitt Kort en reseförsäkring och man får även tillgång till deras egen shop, kallad ”Min Shop”, och den är ganska bra. Många gånger när något företag erbjuder egna shoppingmöjligheter så brukar utbudet endera vara ganska tunt och/eller priserna inte speciellt bra. Santanders Min Shop är faktiskt helt ok prismässigt, utbudet kunde varit större men man kan inte klaga på produkterna, många interna shoppar har mest billiga produkter som är satt till överpris, detta är inte fallet med Min Shop.

Sammantaget: Santander Mitt Kort rekommenderas starkt!

En liten sak till, blanda inte ihop Mitt Kort med Mitt Kort+, det där lilla plustecknet kan vara lätt att missa, Mitt Kort Plus är ett helt annat kreditkort, med avgifter men då finns det lite fler förmåner, så dessa två kreditkort ska inte jämföras direkt mot varandra.

Bästa kreditkortet för att ta ut kontanter