Så väljer du det bästa kreditkortet 2019

Bästa kreditkortet 2019 11 januari, 2019 av

Det kan vara förvirrande och överväldigande att ge sig ut på jakt efter ett nytt kreditkort, speciellt om det är ens första kreditkort. Därför ska vi idag gå igenom hur du kan välja det bästa kreditkortet 2019 som passar just dina önskemål och förutsättningar. Vi  kommer gå över bonusar, vad man bör tänka på och några av dem bästa kreditkorten som finns på den svenska marknaden idag!

Hur du går tillväga

Så var börjar man? Vi på bästakreditkortet.com rekommenderar alltid våra besökare att först bestämma vad för typ av kort man vill ha. Det finns idag flera ”typer” av kreditkort beroende på deras fördelar. Några exempel är resekort, matkort och bensinkort.

Resekort

Så kallade resekort är kreditkort som gör att man får ut mer av sitt resande. Det kan vara i form av bonuspoäng som kan växlas in mot flygresor, kostnadsfria uttag i bankomater utomlands och inget valutaväxlingspåslag. Reser du regelbundet är ett resekort ett bra val för dig och denna korttyp funkar lika bra för vardagligt bruk.

Matkort

Som namnet avslöjar är ett matkort vanligtvis ett samarbete mellan en matbutik och en kortutgivare. Exempelvis ger kreditkortet Coop Mera extra stora bonusar på alla inköp som görs i Coop butikerna med kortet. Dessa kort går självfallet använda i andra butiker med och är bra allround kort att alltid ha nära tillhands.

Bensinkort

Kreditkort som är klassade som bensinkort innebär i regel att man får rabatt på varje liter man tankar. Dessa kort är perfekta om man pendlar mycket och regelbundet behöver tanka bilen. Så vet du med dig att du alltid tankar på exempelvis Shell mackar är ett Shell Mastercard ett bra val.

Tänk igenom vad du vill använda ditt kreditkort till och vad du förväntar dig få ut av det, på så sätt blir det lättare för dig att avgöra vad för typ av kreditkort du är ute efter.

Jämför olika kreditkort och deras fördelar

När man bestämt sig för vad för typ av kreditkort man vill ha är det dags att börja kolla på de olika korten som finns på marknaden. Det enklaste sättet att göra det är genom att använda sig av exempelvis vår kreditkortslista. Du slipper besöka alla kortutgivares hemsidor manuellt för att läsa på om korten och kan tydligt se i vår kortlista om kortet har bonus, tar avgift för uttag och deras räntor.

I vår sektion för individuell fakta om varje kort gör vi en djupdykning och går igenom minsta detalj för varje kort. Där hittar du kortens för- och nackdelar, vad korten har att erbjuda och kortets betyg som vi har satt. Det kan också vara bra för dig att kolla vilken typ av kort du vill ha, det vill säga om du exempelvis vill ha Visa eller Mastercard. I regel spelar det absolut ingen roll om man har Visa eller Mastercard då dessa kort är i princip globalt accepterade. Men om man väljer ett av de kort som är mindre vanliga i Sverige kan det vara en god idé att kolla upp så att kortet accepteras på de flesta ställen.

Tre av de bästa kreditkorten 2019

Nedan har vi även samlat tre av de bästa kreditkorten 2019 så att du  snabbt ska kunna kolla på några av toppalternativen i Sverige idag. Alla tre kort har många fördelar och är väldigt populära kortval bland våra besökare här på bästakreditkortet.com Är ingen av dessa tre kort är du givetvis

Bank Norwegian

Kreditkortet från Norwegian visar gång på gång varför dem har det bästa kortet på marknaden. Kortet kommer med extremt många fördelar som ett riktigt bra bonuspoäng, ett gäng räntefria dagar och mycket mer. Det passar utmärkt som ett resekort men även om man bara behöver ett riktigt bra kreditkort för vardagligt användande. Dessutom fick kortet utmärkelsen som årets bästa kreditkort 2018 här på Bästakreditkortet.com och ser ut att fortsätta vara det även 2019!

Bank Norwegian

 • Du får bonuspoäng på alla inköp som sedan kan växlas in mot flygresor hos Norwegian
 • Ingen årsavgift för kortet
 • Ingen uttagsavgift utomlands
 • 45 räntefria dagar

Läs mer om Bank Norwegians kreditkort här.

re:member flex

Den främsta styrkan med re:member flex är deras bonusprogram kallat reward. I dagsläget är över 300 butiker kopplade till programmet och man kan bland annat få 10% rabatt på alla köp på Apoteket, 8% på CDON och mycket mer. Så vet man med sig att man handlar regelbundet i ett större antal olika butiker är detta ett ypperligt kort för dig.

 • Ingen årsavgift
 • Gratis e-faktura
 • Låg individuell ränta
 • 56 räntefria dagar

Läs mer om re:member flex

Coop Mera

Det kanske låter konstigt att ett kort som Coop Mera borde höra hemma bland de bästa matkorten. Men faktum är att detta kreditkort är så mycket mer än bara ett bra matkort. Med fördelar som inget valutapåslag, inga avgifter eller kostnader för uttag utomlands och ett gäng reseförsäkringar gör det här kortet till ett riktigt bra allround kort som passar oavsett om man är på Coop eller på resande fot.

 • Inget valutapåslag
 • Ingen avgift för uttag i bankomat
 • Bonuspoäng på alla köp
 • 54 räntefria dagar

Spana in Coop Mera här.

Har du ytterligare frågor kring hur du går tillväga för att hitta bästa kreditkortet 2019 kan du skriva en kommentar nedan så svarar vi på din fråga så fort som möjligt!