Norwegian Reward lanserar kreditkort i USA

6 november, 2019 av

Norwegian Reward, det vill säga deras kundklubb, lanserar kreditkort i USA i samarbete med Mastercard och Synchrony. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Så sent som igår tillkännagav Norwegian Reward att dem kommer att släppa ett kreditkort i USA. Målet är att erbjuda ett bättre lojalitetsprogram i en av Norwegian’s viktigaste marknader.

”Det här är en viktig del av vår globala strategi. USA är en viktig marknad för oss och vi är redo att ta vårt prisade lojalitetsprogram till en ny nivå med en erfaren och pålitlig partner, Synchrony” sa Brede Huser, chef för Norwegian Reward.

USA är idag Norwegian’s största marknad sett till intäkter, följt av Norge, Spanien och Storbritannien. I USA har Norwegian Reward över 1,4 miljoner medlemmar och över 10 miljoner medlemmar globalt. Med det nya kreditkortet vill Norwegian kunna erbjuda skräddarsydda förmåner som framförallt riktar sig till den vane resenären.

”Mastercard är exalterade över att ingå ett samarbete med Norwegian Air och Synchrony för att leverera ett unikt lojalitetsprogram med förmåner och bonusar som kopplar konsumenter till deras passion för resor”, sa Linda Kirkpatrick, EVP Merchants & Acceptance för Mastercard.

Exakt när kortet kommer att bli tillgängligt för allmänheten är i dagsläget oklart.

Kort om Norwegian Reward

Norwegian Reward är Norwegians eget bonus- och fördelsprogram. Programmet innebär att alla kunder samlar in CashPoints på de köp som görs med deras Bank Norwegian kreditkort.

Genom att endast vara medlem i Norwegian Reward får man CashPoints för alla flygbiljetter som köps av Norwegian även om dessa inte betalas med deras kreditkort. Betalar man med kreditkortet får man dock en högre intjäningsnivå på deras LowFare-biljetter, från 2% CashPoints till 4%. Alla CashPoints som man som medlem tjänat in kan sedan spenderas på flygbiljetter hos Norwegian.

Det kreditkort som Bank Norwegian idag ger ut är ett av de mest populära resekorten här i Sverige och är enligt många det bästa resekortet på marknaden.