En mängd justeringar på Norwegian kortet

29 juli, 2018 av

Bank Norwegian har gjort ett helt gäng justeringar på sitt kreditkort, de flesta mindre saker, som dock självklart ändå berör vissa personer och dessa kan ju bli besvikna, exempelvis är åldersgränsen höjd. Annars är väl den största förändringen att procenten för Cash Pointsen har minskat, men vi tar det steg för steg.

Krav för att ansöka

Åldersgränsen för att ansöka Norwegian kortet är höjd till 23 år mot tidigare 18 år, samtidigt har de sänkt, tjaa, tagit bort kravet om Svenskt medborgarskap utan nu är det att du ska ha varit folkbokförd i Sverige under minst 36 månader.

Har man betalningsanmärkningar blir det som tidigare stopp i ansökan och sen genomförs (så klart) en UC precis som tidigare och de är ju ”helheten” de tittar på. Så även om du klarar dessa punkter ovan så kanske stupa på exempelvis låg inkomst, dock är ju Bank Norwegian väldigt vänlig när det gäller lägsta kreditnivån på kortet, bara 2,500 kr gör att många kan få ett kort ändå.

Maxgräns

De har även infört en maxgräns på hur mycket du kan shoppa och få bonus på, den är på 100 tusen kronor per år, dvs handlar du för 100k under ett år så är det max du får bonus på … MEN med några trevlig undantag 🙂

Även om/när man passerar den gränsen så får man fortfarande bonus och Cash Points på:

  • Dagligvaruhandel (dvs matbutiker på vanligare svenska).
  • Bensinstationer (även bensin och diesel).
  • Köp med utländsk valuta / kortanvändning utomlands (alltså handla, inte kontantuttag).

Bästa kreditkortet har följt utvecklingen av kreditkort ett antal år nu och vi har sett att fler och fler kortutgivare sätter maxgränser för bonusen, Coop, Ikano och fler andra har gjort det tidigare, det är väl inte så svårt å gissa att det har funnits mer än en kortinnehavare som ”överutnyttjat” sina kort … med lite fantasi så går det att komma på många sätt att få extra bonus.

0,5 % Cash Points

Den största förändringen som Bank Norwegian kom med nu i sommar är väl ändå att de sänker Cash Points från 1% till 0,5%, det kommer å märkas för de som använder sitt Norwegiankort kontinuerligt för att kunna flyga billigare … synd …

Cash Points på flygbiljetter

Norwegian Reward har även sänkt Cash Pointsen man får på flygbiljetter på Norwegian Air från 5% till 4%, detta gäller alltså de vanliga LowFare biljetterna.

När det kommer till Flex biljetter så har Norwegian haft en rejäl rabatt, hela 20%, vilket faktiskt gjort att deras prislista ibland varit lite konstig, i positivt mening för oss kunder.

De verkar som de har uppmärksammat den ”lilla missen” med Flex biljetterna (med Flex biljetter kan du byta flyg utan att det kostar någonting) och nu är Cash Pointsen man får på en Flex biljett på 10%.

Den här skribenten har flugit för endast 108 kr (!) mer med en Flex biljett istället för en LowFare (långresa ska sägas), var en självklarhet att välja Flex den gången, och självklart har vi tittat efter sånna ”små missar” även senare.

Och det har alltid gått å hitta om man kunnat vara flexibel med resedatum … sicken otur att de uppmärksammat den där då, speciellt eftersom vi skulle köpa några biljetter senare i år …

Bästa kreditkortet för resan