Bästa Kreditkortets favorit kreditkort

7 april, 2017 av

Uppdatering (oktober 2018): Det här inlägget gjordes för ett tag sedan, numera finns varken Santander Mitt Kort eller re:member more. Bonusarna på de andra har delvis ändrats, så ta och kolla upp korten på ”Fakta om Kreditkorten” om vad som gäller nu.

Vi på bastakreditkortet.com har ju gått igenom och detaljstuderat mängder av kreditkort, och vi har försökt visa topp 3 korten i varje kategori för dig som besöker vår sida.

Vi hade kunnat göra en kort lista … men det rann iväg och blev ett ganska långt inlägg …

Här kommer våra egna rekommendationer på de enda kreditkorten man behöver:

 • Vi tar det enkla och uppenbara först, Santander Mitt Kort är ett självklart val av kreditkort! Inga års eller aviavgifter, inga uttagsavgifter eller valutapåslag utomlands.
 • För de som gillar att använda kontanter så är fria uttagsavgifter extremt viktigt för att hålla ned (de onödiga) kostnaderna.
 • ”Jamen jag använder nästan bara kortet” Jaa, men när du står där och ska betala påsen med hembakt tunnbröd du köpt på torget eller den begagnade cykeln på Blocket och säljaren bara tar kontanter så är det inte så kul alls att betala 30-50kr i uttagsavgift vid bankomaten.
 • Och man ska alltid ha flera kreditkort om något skulle strula med det första kortet.
 • Bank Norwegian gillar vi verkligen, 1% bonus (Cach Points) på alla inköp ger dig rabatt hos flygbolaget Norwegian Air och ovanpå det så är det 5-20% rabatt på flygbiljetterna när det betalar med Bank Norwegian kortet.
 • Även Cach Points på Arlanda Express (Tåg Sthlm – Arlanda), Flygbussarna, hyrbil, bokning av hotell, parkering, även hos företagen LensWay och Euroflorist m.m.
 • En del påstår att man måste flyga ofta för att det ska vara en bra idé med Bank Norwegian kortet, njaa, Cach Pointsen gäller i drygt 2 år så du har tid på dig. Den intjänande bonusen är giltigt året men tjänar in den plus 2 kalenderår till.
 • En sak till: Ingen årsavgift eller aviavgift (vid E-faktura), inga uttagsavgifter varken i Sverige eller utomlands, dock ett valutapåslag på 1,75% på utländsk valuta.
 • En fördel till är att det går att betala räkningar och fakturor med kortet, inget vi rekommenderar man gör varje månad men kniper det nån gång så är det en klar fördel med Bank Norwegians kreditkort.

Men ok, du flyger aldrig någonsin, varken inom Sverige eller till utlandet, då ska du ha det här kreditkortet för att jaga bonuspengar:

 • re:member more, 1% i bonus (cach back) på alla inköp, som vanligt gäller det inte finansiella tjänster men med re:member more så är det också 1% på drivmedel – på alla stationer!
 • Enkelt att få bonus, bara handla som vanligt och du får 1% i retur, även när du tankar.
 • Fördelarna var snabbt och superenkelt att förklara, nackdelar då, kortet är inte gratis som de andra här, det är en årsavgift på 295kr, första året är dock gratis.
 • Och använd inte kreditkortet för kontantuttag! Då använder du istället Santander Mitt Kort!

Så, du ska ha ett Santander Mitt Kort (tycker vi i all fall), sen får du välja om du ska jaga bonus med Bank Norwegian eller med re:member more.

Det finns ett 4e kort som bör nämnas om det finns nån där ute som verkligen jagar bonusar … och som kan planera!

 • Ikano Kort har 1% rabatt på drivmedel, gäller alla stationer, och även 5% på alla restauranger. Ingen årsavgift och bara aviavgift om man delbetalar månadsfakturan.
 • Kortet har även en ”jättebonus” på mellan 5 och 25% rabatt på utvalda branscher varje månad, läs rätt nu, det är alltså en hel bransch, inte bara en viss butikskedja. En månad så är det alla florister, nästa alla bokhandlare, nästa månad … jaja, ni fattar konceptet. De brukar släppa hela årets månadsrabatter i januari så det går lätt att planera större inköp till rätt månad.
 • Ta ut pengar i bankomat? Nej, det är dyrt, då använder du Santander Mitt Kort eller Bank Norwegian kortet istället.

Då var Bästa Kreditkortet klar med sin egen favoritlista av kreditkort som vi rekommenderar. Vi tar en superenkel sammanfattning:

Minst två, helt tre av kreditkorten vi räknat upp bör man ha, ett av korten ska vara Bank Norwegian Kreditkort eller Santander Mitt Kort, båda två går jättebra men minst ett av dem. Sen är det upp till dig om du vilket kreditkorts bonus du vill tjäna in 🙂

Några tips:

Alltid flera kreditkort.

Undvik avgifter.

Jaga bonuspengar 🙂