Apple och Goldman Sachs planerar gemensamt kreditkort

28 februari, 2019 av
Apple och Goldman Sachs planerar kreditkort

Va.se var först med att rapportera att Apple och Goldman Sachs planerar att under våren testa ett gemensamt kreditkort. Uppgifterna är ännu inte helt bekräftade och kommer från anonyma källor som Wall Street Journal pratat med.

Enligt uppgifter ska kreditkortet rullas ut till de anställda under de kommande veckorna för interna tester. Huvudsakligen ska det nya kreditkortet locka med unika funktioner som endast fungerar med Apples digitala plånbok. Bland annat ska det vara möjligt att bestämma utgiftsmål, spåra bonusar och hantera sin budget direkt i den digitala plånboken Apple Pay.

Kortet sägs lanseras formellt senare under 2019 enligt källorna men som dock inte är bekräftade i dagsläget.

I dagsläget tar Apple en mindre avgift när Iphone-användare gör kreditkortsköp via Apple Pay. Men eftersom det är i samband med andra företags kreditkort kan dem inte själva bestämma avgiften. Detta kan dock komma att ändras i och med att Apple själva är med och ger ut kreditkortet och på så sätt kan ta en större avgift, uppges det.

Kreditkortet som Apple och Goldman Sachs planerar ge ut är deras första satsning på området för båda företag. Goldman Sachs har i flera år försökt bredda sin intäktsbas och lanserade nyligen sin egna nätbank Marcus. Dem har länge sett en nedåtgående trend i sina finanser tack vare den svaga trenden inom värdepappershandeln.

Det återstår att se om uppgifterna om samarbetet mellan Apple och Goldman Sachs stämmer. Det är ett stort frågetecken i vilka länder kreditkortet kommer lanseras i och om det någonsin kommer bli aktuellt i Sverige. Vi kommer hålla ett fortsatt öga på situationen och rapporterar här på Bastakreditkortet.com så fort vi hör något nytt.