Amex Platinum – 2500 kr att handla mat för

22 januari, 2021 av

Amex har just nu en pågående kampanj där du som kortinnehavare får 2500 kr att köpa mat för. Kampanjen pågår mellan 19/1 – 18/7 i år och kräver att man registrerar sitt kreditkort. Kampanjen skall ha mailats ut till alla som har ett aktivt Amex Platinum där det medföljer instruktioner samt länk för registrering.

Erbjudandet gäller endast hos utvalda partners till Amex vilka är följande:

  • Uber Eats
  • Coop
  • ICA
  • Willys
  • Hemköp
  • NK Stockholm
  • NK Göteborg

Så här fungerar kampanjen

När du handlar med ditt Amex Platinum kreditkort hos någon av de nämnda ställena ovan så får du pengar tillbaka. Du behöver inte handla för 2500 kr på en och samma gång för att få cashback på ditt köp. Istället kan du dela upp dina köp under hela kampanjperioden.

För varje köp gör Amex ett avdrag på din faktura tills dess att totalt 2500 kr dragits av. Erbjudandet gäller endast dig som är huvudkortmedlem och fungerar alltså inte för extrakort.

Är Amex Platinum ett bra kreditkort?

Objektivt sett så är Platinum-kortet från Amex ett riktigt bra kreditkort, om det däremot passar dig är högst individuellt. Kortet är ett mer exklusivt kort som passar in på både resekort och premiumkort.

Kortet kommer med fria besök på flygplatslounger, reseförsäkring, concierge service och mycket mer. Det är dock inte ett billigt kort, årsavgiften ligger på hela 6600 kronor. Det är alltså ett dyrt kort och passar inte alla. För att få ut så mycket som möjligt av kortet gäller det att man kan nyttja förmånerna mycket och regelbundet.

Kreditkortet passar framför allt dig som reser regelbundet, exempelvis inom jobbet för att kunna ta del av loungebesöken och flygförmånerna. Det är också fördelaktigt om man ofta bor på hotell och kör hyrbil då man även här får rabatter och exklusiva erbjudanden.

Om Amex Platinum inte är ett kreditkort som passar dig så kan du jämföra de bästa kreditkorten direkt här på sajten inom alla kategorier.