Rockerkortet

Rockerkortet

 • Gratis kontantuttag
 • Gratis årsavgift
 • Reseförsäkring
 • Gratis valutaväxling
Årsavgift 0 kr
Max kredit kr
Räntefritt dagar
 • Ett Visakort
 • Ett resekort
 • Gratis kontantuttag
 • Gratis årsavgift
 • Reseförsäkring
 • Gratis valutaväxling
 • Ingen kredit
Typ av kortVisa
Årsavgift0 kr
Ränta0 %
Effektiv Ränta0 %
Räntefritt0 dagar
Kreditnivå0 kr
Sparränta0 %
BankIDNej
Mobilt BankIDNej
E-FakturaNej
AutogiroNej
Aviavgift
Välj din egen pinkodJa
BlippaJa
Krav
18 år
Anställning
Rabatt drivmedelNej
Lägsta belopp att betala

Recension av Rocker debitkort

Rockerkortet är ett debitkort med många fördelar för den som vill åt ett förmånligt resekort. Med rockerkortet slipper du både valutapåslag och uttagsavgift upp till 3000kr/månaden. Det innebär att du kan använda till kort utomlands utan att betala extra avgifter som vanligtvis tillkommer med andra kort. Rockerkortet har heller ingen årsavgift vilket tillåter dig som kortägare att använda ditt kort kostnadafritt.

Rockerkortet är kopplat till Rockerappen där du kan sköta samtliga bankärenden digitalt direkt i mobilen. Det tillåter dig att på ett enkelt sätt kunna hålla kontinuerlig koll på dina utgifter. Appen är utrustad med flera funktioner som främjar säker hantering av din privat ekonomi.

Fördelar

0% i valutapåslag – Debetkortet är utan valutapåslag. Det innebär att kortet kan användas utomlands för att genomföra köp samt för ta ut kontanter utan att det kostar dig något extra.

0 kr i uttagsavgift – Kortet erbjuder fria kontantuttag upp till 3000kr i månaden. För uttag som överstiger 3000kr i månaden tillkommer en avgift på 1,25 %.

0 kr i årsavgift – Rockerkortet är fri från årsavgift, därmed kostar det dig inget extra att äga kortet.

Upp till 10% i cashback – Med en personlig länk kan du bjuda in vänner och därmed få cashback. Om någon använder länken och beställer ett Rockerkort, öppnar sparkonot hos Rocker eller använder Rocker Connect ges 0,5 % i cashback på kommande inköp med kortet. Värvar du 2 vänner ges en cashback på 1%. Maximal cashback per månad är 500 kr och 6000kr/år.

Kompletterande reseförsäkring – Använder du ditt rockerkort för att köpa din resa tillkommer ingår en reseförsäkring som täcker dig och din familj eller upp till 3 vänner. Reseförsäkringen täcker bland annat avbeställningsskydd samt försenat bagage och försenat färdmedel.

Rabatter – Du kan du ta del av rabatter hos Rockers samarbetspartners. Dessa rabatter inkluderar bland annat billigare kaffe och biltvätt.

Funktioner i Rockerappen

Appen är utrustad med flera förmånliga funktioner som underlättar när du ska genomföra bankärenden. I appen kan du även se din PIN-kod samt hålla koll på din ekonom.

Du kan spara kvitton genom att ta kort på kvittot och koppla det sedan till ett specifikt inköp. Du kan även dela betalningar mellan flera personer genom funktionen ”Delad kostand”. Skulle du exempelvis betala notan på en restaurang kan du sedan skicka betalningsförfrågningar till övriga i sällskapet. I appen kan du se när betalningarna är genomförda.

Alla köp ger en pushnotis via appen. I appen kan du även välja att frysa ditt kort från att användas i olika länder eller för att användas vid e-handel. Du kan även låsa upp kortet för användning. Du har möjlighet att spärra ditt kort direkt i appen.

Nackdelar

Rockerkortet är ett mycket förmånligt debitkort som passar utmärkt för dig som vill undvika avgifter när du reser. Den enda nackdelen vi ser med kortet är faktumet att det är ett debitkort och inte ett kreditkort. Därmed måste du komma ihåg att föra över pengar till kortet för att du ska kunna handla med det.

Dock har du möjlighet att koppla Rockers kontokredit till kortet om du vill använda det som ett kreditkort. Kontokrediten kan kopplas till valfritt bankkonto. Ränta tillkommer endast då krediten användas.