Rebilla-kortet går att få trots betalningsanmärkning

10 december, 2019 av

I oktober blev det offentligt att Rebilla ämnade lansera ett kreditkort. Ansökningsprocessen är nu öppen och kreditkortet går att få även om man har betalningsanmärkning.

Kreditkortet från Rebilla, Rebilla-kortet är unikt på flera sätt och skiljer sig från de kreditkort som finns på marknaden idag. Framför allt är det möjligheten att få kortet även om man har en anmärkning som sticker ut. Tidigare har en betalningsanmärkning automatiskt inneburit att man inte kunnat ansöka om ett kreditkort men som nu ändras i och med att Rebilla-kortet lanserats.

Enda avgiftsfria kreditkortet på marknaden

Kortet från Rebilla är idag det enda helt avgiftsfria kreditkortet i Sverige. Det innebär att kortet helt saknar årsavgift, uttagsavgift, valutapåslag och aviavgift. Tidigare erbjöd Santander ett kreditkort, Santander Mitt Plus men sedan dem slutade med sitt kort har det alltså inte funnits ett kort helt utan avgifter.

Hög cashback

De senaste åren har majoriteten av korten sänkt sin cashback nivå från 1% till 0,5%. Rebilla-kortet ger däremot hela 2% i cashback och som betalas ut varje månad. Som högst ges 1000 kronor i cashback per år.

Kortet är alltså helt gratis, har en hög cashback och går att få trots betalningsanmärkning, så vilka är nackdelarna?

Inga Premium funktioner eller VIP-förmåner

Rebilla säger själva att kortet riktar sig till den breda massan och saknar därför premium- och VIP-förmåner. Men med ett helt avgiftsfritt kort som har hög cash back känns det som en rättvis balansgång.

Skall man exempelvis ut och resa kan man betala resan med ett dedikerat resekort för att aktivera sin försäkring och samla bonuspoäng. Rebilla-kortet kan sedan med fördel användas i utlandet för att slippa undan dyra uttagsavgifter och valutaväxlingspåslag.

Det går att anta att Rebilla-kortet kommer bli högst populärt som ett vardagligt kreditkort och som med fördel går att para ihop med kort så som Bank Norwegian.