Månadens bästa kreditkort för shopping

2 juni, 2020 av

Då många av oss, antingen frivilligt eller ofrivilligt håller oss hemma, så är det väldigt fördelaktigt för oss att kunna handla det vi behöver online. Och när man handlar på internet så finns det självklart vissa kreditkort som kan göra det shoppande online både billigare och säkrare. Vi har därför valt ut två kreditkort som är månadens bästa kort för shoppande på internet.

Just kreditkort som är nischade specifikt för online shopping är inte speciellt vanligt idag. Det finns absolut många kreditkort för shoppande, men dessa är då för shoppande i allmänhet.

Men, med det sagt så finns det några få kort här på sajten som vi recenserat och som är bra då du vill handla på nätet. Det dessa kort har gemensamt är bland annat bra försäkringar då man beställer produkter samt någon form av bonus eller cashback.

Komplett Bank Mastercard

Kreditkortet från Komplett Bank är specifikt utformat för att gynna dig som handlar online. Kortet har en kreditlimit om 50 000 kronor, 50 dagar räntefri kredit samt ingen årsavgift. Dessa aspekter är inte unika, det som däremot är, är kortets bonussystem samt försäkringar.

Bonusen, som i grunden fungerar som cashback, gör det möjligt för dig att samla poäng på de köp som görs med kortet. Ett poäng motsvarar en krona och det ges upp till hela 4% cashback då du handlar på Komplett.se. Det som gör deras bonus unik är att 2% ges då du handlar i e-butiker, men bara 1% i fysiska butiker. Du uppmuntras alltså att handla online för att tjäna in mer cashback med Komplett-kortet.

Det som ytterligare stärker detta som månadens bästa shoppingkort är försäkringarna. Kortet kommer med 2 försäkringar som specifikt skyddar dig som shoppar på internet. Dessa är ID-stöldförsäkring samt köpskydd.

ID-stöldförsäkringen ersätter de kostnader som uppstår i de fall då din identitet blir stulen. Detta är en stor trygghet då man använder sitt kreditkort regelbundet på internet. Nätfiske och ID-stöld försök är tyvärr vanligt förekommande online.

Köpskyddet går in då en vara blir stulen eller skadas under leverans och ersätter upp till 25 000 kronor. Förmånerna ovan är alltså väldigt fördelaktiga för dig som gillar att shoppa online, vara extra skyddad samt ta del av ett billigt kort. Men, allt är inte positivt med Komplett Bank Mastercard. Tyvärr så kan den bonus (cashback) du tjänar in med kortet endast spenderas på Komplett.se. Detta gör kortet något begränsat tyvärr, men, trots den något nischade bonusen så blir ändå Komplett Mastercard månadens bästa kreditkort för shopping.

Collector Bank Easyliving

Kreditkortet Easyliving från Collector Bank kanske inte vid en första anblick framstår som ett shoppingkort. Men, tack vare sina låga kostnader och rabatter via Meniga Rewards så anser vi att detta är ett av månadens två bästa shoppingkort.

Kortet är är gratis, det vill säga att du inte betalar en årsavgift och vidare har det inte heller ett valutapåslag. Kortet har också en låg kreditränta och hela 56 räntefria dagar. Det är alltså ett billigt kort för dig som vill handla på kredit.

Det kortet har som kan göra ditt shoppande mindre kostsamt är ”Meniga Rewards”. Detta är ett lojalitetsprogram som du kan koppla ditt kort till genom deras app. Appen är kostnadsfri och kan laddas ned till både iOS och Android.

Genom att koppla ditt får du sedan tillgång till en mängd olika erbjudanden som sedan betalas ut som cashback, det vill säga pengar rätt in på ditt kort. Vilka butiker erbjudandena gäller i ändras konstant och det är ett väldigt stort antal e-butiker och även fysiska butiker som är kopplade till Meniga Rewards.

Handla tryggt online

När du handlar online, oavsett om det är med ditt kreditkort eller andra betalmedel så gäller det att vara uppmärksam. Det är idag tyvärr väldigt vanligt med nätfiske, ID-stölder och virus online.

Handla därför endast hos betrodda återförsäljare och e-butiker med gott rykte. Det som också kan vara en god idé innan man handlar hos en butik man själv inte känner igen är att läsa omdömen. Vidare kan du också kolla vad för säkerhet de har för sina betalningsalternativ.

Som en sista notering vill vi också bara påminna dig om att inte handla på kredit om du inte kan betala fakturan när den väl dyker upp. Det är aldrig värt det att handla på faktura för att sedan hamna i ekonomiska svårigheter. Handla alltid ansvarsfullt och inom de ekonomiska ramar du har.