Lunar Way ska lansera kreditkort

16 oktober, 2019 av

Så sent som i augusti i år var Lunar Way högst aktuella då dem fick banktillstånd i Danmark. Tack vare att dem har en filial i Sverige har dem snart möjlighet att erbjuda banktjänster och i samband med detta meddelade Lunar Way att dem skulle satsa på kreditkort och bolån.

Lunar Way som grundades i Danmark och som är en mobilbank började under förra året marknadsföras även i Sverige med Tuva Palms hjälp. Tuva Palm var tidigare teknisk chef på Nordnet och har idag suttit i styrelsen för Lunar Way i över två år.

I dagsläget erbjuder Lunar Way endast ett debitkort i Sverige. Kortet hade så sent som i somras cirka 25 000 svenska användare. Kortet delar många likheter med kort så som P.F.C, Revolut och N26. Exempelvis har inga av dessa kort någon årsavgift, valutapåslag eller uttagsavgifter.

Inget lanseringsdatum

Det är fortfarande oklart exakt när Lunar Way planerar att släppa sitt kreditkort. De har dock sagt att de första stegen mot ett släpp av bankkonto, kreditkort och privatlån kommer att tas under 2019. Det ultimata målet enligt Lunar Way själva är att kunna erbjuda ett komplett banktjänsteutbud.

Kreditkortet och dess förmåner

Lunar Way har ännu inte släppt någon information om vilka förmåner som kommer med deras kreditkort. De mer insatta tror att Lunar Way kommer fortsätta på samma spår som för deras debitkort på vis att kreditkortet blir gratis. Vad gratis sedan innebär kan variera men vanligtvis syftar det på avsaknaden av årsavgift.

Våra egna förhoppningar här på Bästakreditkortet.com är att kortet hoppar över årsavgiften och även har antingen fria uttag eller saknar valutapåslag. Om vi skulle göra en kvalificerad gissning så tror vi kortet mer kommer hamna åt bonus hållet och förväntar oss inte att se ett dedikerat resekort.

Eftersom Lunar Way återkommande pratar om att förenkla hanterandet av pengar i vardagen och sparande så känns cashback som en naturlig väg att gå. Det skulle inte heller vara förvånande om Lunar Way lanserar en app även för deras kreditkort då dem trots allt var och är en mobilbank.