ICA Direkt lägger på 2%

16 juli, 2018 av

Först är nog en liten förklaring om ICA Bankkort Plus och hur det fungerar på plats, om du skaffar ett Bankkort Plus så kommer kortet att ha två (!) olika konton och krediter (med olika räntor), krångligt? Jo …

Om du har en kredit på säg 20,000 kronor sammanlagt, vilket är det lägsta du kan ha, så kommer det att vara 10,000 kr på det så kallade ICA Direkt kontot som (automatiskt) används när du handlar på ICA eller tar ut kontanter.

På det andra kontot som kallas ICA Faktura finns resterande del av krediten, i detta exempel då 10,000 kr, den krediten utnyttjas (igen, det sköts automatiskt) när du handlar utanför ICA.

Nu har alltså ICA ändrat lite på Direkt kontot

Tidigare var räntan 8,70% på Direkt kontot (klart bra!), den sänkts nu till 6,70% … låter finfint eller hur?

Njaa, från den första september (2018) så har nu ICA fått för sig att lägga på 2% i avgift för beviljad kredit på kontokrediten, nu pratar vi alltså om den del som kallas ”ICA Direkt” som är krediten som du utnyttjar när du handlar på ICA eller tar ut kontanter.

Den del av krediten som går under namnet ”ICA Faktura” där alla andra köp registreras berörs inte av detta.

Om du har, som i exemplet ovan, 10,000 kr i kredit så blir månadsavgiften 17kr, totalt 204kr per år, det är om du har den lägsta kreditgränsen.

Vid 20,000 kr i kredit på Direkt kontot stiger det till 34kr/mån och 408kr/år …

Max kreditnivå är totalt 100,000 kronor fördelat 50/50 på de två kontona, det blir häftiga 85kr/mån …

Tips: Sänk din kreditgräns till den minsta nivån om det funkar för dig! Minigränsen totalt är 20,000 kronor, 10,000 kronor på respektive konto.

Tips: Du kan sätta in extra pengar på kontot! Du kan ju mycket väl ligga på den lägsta kreditgränsen och sätta in XX tusen extra på kontot vid behov – se bara till att sätta in på rätt konto!

Kan ju passa bra om det någon gång ska till några större inköp, ex: vitvaror eftersom ICA Kortet har en extra försäkring eller köp av utlandsresa eftersom kortet har en reseförsäkring.

Betyget för ICA Bankkort Plus sjönk rejält, från 7,7 ned till 7,3.

Bästa kreditkortet för att ta ut kontanter
Bästa kreditkortet för resan