Få återbäring på julklappsköpen med rätt kort

24 november, 2020 av

Kreditkort med cashback är en populär kategori av kort som innebär att återbäring fås på alla köp. För varje krona man spenderar får man alltså en viss procent tillbaka och kan på så sätt spara mycket pengar i det långa loppet. Framför allt så kan cashback-kort med fördel användas som shoppingkort eller som det kort man alltid använder i vardagen. Har kortet inte heller en årsavgift så slipper man betala för att få återbäring.

Cashback återfinns på såväl resekort som bensinkort och återbäringsnivån är på allt från 0,5 – 4%.

Använd kort med cashback under julhandeln

Att äga ett bra kreditkort med cashback är alltid en fördel. Men i och med att julhandeln närmar sig med stormsteg är det nu ett riktigt bra tillfälle att införskaffa ett sådant här kort. Med den rådande pandemin så rekommenderas vi att handla online istället för att shoppa i de fysiska butikerna. Som tur är så ges cashback även för köp som sker online och vissa kort har till och med en högre återbäringsgrad för just köp som sker online.

Handlar man julklappar, oavsett om det är lite eller mycket så finns det mycket pengar att spara med ett cashback-kort. Det gäller dock att man väljer rätt kort utifrån hur och var man handlar. Även om många kort ger cashback för i princip alla köp så har vissa kreditkort en begränsad cashback. Det kan vara att återbäring endast ges i utvalda butiker eller exempelvis endast på hemelektronik.

Här nedan kommer vi därför tipsa om några kort med cashback som passar för olika ändamål och användningsvanor.

Komplett Bank Mastercard

Kreditkortet från Komplett Bank är ett renodlat cashback-kreditkort som gynnar dig som gärna köper hemelektronik. Upp till 4% cashback ges på de köp som sker på kompletts hemsida. Cashbacken kan du sedan spendera på varor som köps hos Komplett, detta är alltså en ”bunden” cashback, det sätts inte in rena pengar på ditt kort.

Vidare ingår en kompletterande reseförsäkring och kortet har inte heller en årsavgift. Ett bra kreditkort för den teknikintresserade eller då man skall köpa julklappar så som datorer, datortillbehör eller TV-apparater.

Läs mer om Komplett Bank Mastercard här.

Marginalen Gold

Kreditkortet Marginalen Gold från Marginalen Bank är ett bra shoppingkort med cashback i utvalda butiker. Över 200 butiker är kopplade till rabattprogrammet där du som kortinnehavare måste koppla ditt kort till ”Handla Smart”. Det är en mängd olika butiker så som Ellos och björn borg där upp till hela 25% cashback ges i vissa fall. Återbäringen dras från din nästkommande kortfaktura.

Kortet har inte en årsavgift och en allriskförsäkring ingår i kortet. Till skillnad från Komplett Bank Mastercard är Marginalen Gold ett bättre kort för dig som inte är speciellt intresserad av hemelektronik eller helt enkelt vill ha en större frihet.

Du kan läsa mer om Marginalen Gold här.

Vilket av korten ovan är bäst?

Vilket kort ovan som är bäst är svårt för oss att svara på. Det beror helt på hur dina köpvanor och intressen ser ut. Som vi nämnde så är kreditkortet från Komplett Bank endast för den som är intresserad av datorer och annan hemelektronik. Marginalen Gold däremot passar den bredare massan men det gäller då att kolla om de butiker de samarbetar med är av intresse för dig.

Vi hoppas att någon av korten kan intressera just dig. Gör dem inte det så kan du alltid jämföra bonuskort som delar många likheter med cashback-kort. Se också till att alltid handla säkert och endast hos betrodda återförsäljare när du beställer julklappar med ditt nya kreditkort.