Dubbla bonuspoäng med SAS Mastercard

23 juni, 2020 av

Kreditkorten från SAS anses idag vara några av de bästa på marknaden. Nu kör flygbolaget dessutom en kampanj där man som kortägare får dubbla poäng under tre dagar i juli.

Den kampanj som SAS kör gäller för dig som har SAS Mastercard Premium. Kampanjen gör dig möjligt för kortägare att tjäna dubbla poäng på bonusgrundande köp 3-5 juli i år. Det finns dock en hake, sista dagen för anmälning till kampanjen är imorgon, den 24/6. Efter det är det inte längre möjligt att anmäla sig till kampanjen och man kan således inte få dubbel bonus.

Nästan alla köp är bonusgrundande

Som för de flesta bonuskort så är nästan alla köp som görs med SAS Mastercard-korten bonusgrundande. Givetvis varierar intjäningsnivån där Premium-kortet har högst intjäningsnivå.

SAS Mastercard Premium har följande intjäningsnivå:

  • 15 poäng/100 kr på allmänna köp
  • 20 poäng/100 kronor på köp i utländsk valuta
  • 25 poäng/100 kronor då man köper flygresor hos SAS

Dessa intjäningsnivåer dubblas alltså mellan 3-5 juli om man anmält sig i tid till kampanjen. Informationen i kampanjen är något tunn men det verkar som att alla köp som är bonusgrundande ger dubbel bonus, inte enbart köp av flygbiljetter eller liknande.

Koppla kortet till Curve

Genom ett sammanträffande så har Curve just nu sin egen kampanj som går under namnet GBIT. Curve är kortfattat ett kort dit andra betal- och kreditkort kan anslutas för att exempelvis kunna handla i annan valuta till en lägre avgift.

Kampanjnamnet GBIT”står för Go Back In Time och gör det möjligt att flytta gamla transaktioner som är gjorda genom Curve från ett kort till ett annat.

Följande transaktioner går att flytta med GBIT:

  • Transaktioner mellan kort som är verifierade på Curve
  • En transaktion måste ägt rum de senaste 90 dagarna för att kunna flyttas.
  • Den enskilda transaktionen får inte överstiga ett värde om £5000.
  • Endast en GBIT kan genomföras på varje enskild transaktion.

GBIT gör det alltså möjligt att att flytta transaktioner till SAS Mastercard Premium mellan 3-5 juli för att få dubbla poäng även på gamla transaktioner. GBIT transaktioner registreras som nya dagen då GBIT används och alla dessa transaktioner bör således ge dubbla poäng på ditt SAS Mastercard.