Bäst bensinkort för september månad 2020

1 september, 2020 av

Bensinkort är den typ av kreditkort som nästan gynnar alla, såväl privatpersoner som företag. Har man bil, motorcykel eller annat motordrivet fordon som regelbundet används så kommer också en hel del pengar gå åt till drivmedel.

Det är här bensinkortet kommer in och hjälper till med att dra ned på drivmedelskostnaderna samtidigt som du som kortinnehavare kan ta del av förmåner och exklusiva erbjudanden. Vidare så är dessutom alla bensinkort gratis, det vill säga att de inte har en årsavgift. Använder du således ditt tankkort på rätt sätt så behöver kortet i fråga inte kosta dig något alls.

Här nedan går vi igenom några tips och råd på vad du skall tänka på då du skall välja bensinkort samt vilka som anses vara de bästa just nu i september 2020.

Välj ett tankkort som gör det enkelt för dig

Alla bensinkort ges ut i ett samarbete mellan en av bensinkedjorna samt Visa eller Mastercard. Om närmsta OKQ8 station är flera mil från ditt hem är det förmodligen vare sig lönsamt eller tidseffektivt att ansöka om deras kort. Låt istället valet av bensinkort styras av vilka bensinmackar som ligger nära ditt hem eller på väg till jobbet. På så sätt behöver du inte ta en omväg för att tanka och på så sätt spendera mer pengar på drivmedel.

Många av tankkorten delar idag många likheter och det är ofta smådetaljer så som sparränta, kreditränta eller erbjudanden som skiljer dem åt. Se till att ditt val av kort gynnar dig så mycket som möjligt och i slutändan sparar dig pengar.

Vad skall man kolla på?

Som vi nämnde så har alla stora bensinkort idag inte en årsavgift så det är redan ute ur bilden. Eftersom kortets huvudsakliga syfte är att dra ned dina drivmedelskostnader så är detta högst viktigt att jämföra. Se till att kortet du väljer har en hög rabatt, och då gärna också på såväl bemannade som obemannade stationer.

Utöver detta bör man även ta en närmre titt på eventuell avgifter för exempelvis:

  • Kontantuttag
  • Valutaväxling
  • Kreditränta
  • Aviavgift

Ovan avgifter behöver inte vara av stor vikt för dig, det beror helt på hur ditt användande av kortet kan komma att se ut. Används kortet enbart då man köper drivmedel så kan kortet nyttjas utan några som helst kostnader.

Vidare är det även vanligt att en eller flera försäkringar ingår. Kompletterande reseförsäkring är vanligt förekommande men även tanka-fel försäkring återfinns på flera kort.

Månadens bästa tankkort

Som vi var inne på så är valet av kort individuellt och än mer så när det kommer till bensinkort. Med det sagt så finns det dock några kort som sticker ut mängden och som är högst populära på marknaden i Sverige.

Shell Mastercard

Bensinkortet från Shell ges ut i samarbete med Mastercard. Kortet ger 30 öre rabatt/liter de tre första månaderna och därefter 15 öre rabatt/liter på deras bemannade stationer. Rabatt ges även på biltvätt hos någon av Shells stationer.Utöver den höga rabattnivån så får man 0,5 bonus på alla övriga köp som görs med kortet samt en sparränta om 2%.

I form av försäkringar så ingår en reseförsäkring samt en tanka-fel försäkring som ger ersättning upp till 3 000 kronor.

Detta är ett utmärkt tankkort för dig som har nära till Shell-stationer och som inte har något emot att tanka på dessa. Däremot bör kortet inte användas utomlands då det har ett valutapåslag om 3 % och en uttagsavgift om 2 %.

OKQ8 Visa

OKQ8 Visa ger 20 öre rabatt/liter då du tankar på någon av OKQ8’s bensinstationer. Utöver detta ges även 0,6% cashback på övriga köp som görs med kortet. Cashbacken kan sedan växlas in mot varor på deras stationer eller till kontanter, det är helt upp till kortinnehavaren.

Även detta tankkort kommer med en kompletterande reseförsäkring likt Shell Mastercard, dock inte en tanka-fel försäkring. Båda dessa kort delar många likheter och i det stora hela är det endast små skillnader i kreditränta och utgivare som skiljer sig åt.

Välj ett kort som gör att du har nära till en station och som gynnar dig maximalt. Resterande förmåner utöver rabatten på drivmedel är just det, förmåner. Prioritera alltid hög rabatt över exklusiva erbjudanden eller billigare kaffe på macken.