Bank Norwegian kreditkort – Överlägset bäst för bonusresor

4 mars, 2018 av

Tycker du det är en fördel att ditt kreditkort har bonussystem som gör att du får flygbiljetter gratis? Då ska du i så fall välja Bank Norwegians kreditkort, det kortet vann nämligen den jämförelse som Privata Affärer presenterade i sin tidning i februari 2018.

Vad krävs för att få en biljett till London?

Privata Affärer gjorde två jämförelser. Den första svarade på frågan ”Hur mycket måste jag handla med kortet för att få en gratis tur och returresa till London?”. Den andra jämförelsen var precis likadan fast flygresan gick då till New York.

Nu handlar får ni hänga med på lite siffror, den ena saken som man räknar på är hur mycket du måste handla för på kreditkortet för att få en bonusresa. Men man måste också räkna med vad kortet har för årsavgift … och det kan skilja rejält som ni kommer att se 🙂
Flyga gratis med bonusresorAv de 10 kreditkort med resebonus som jämförelsen gällde så krävdes det att du shoppade loss för 90 000 kronor med Norwegian-kortet för att få en gratis bonusresa till London (tur och retur så klart). Det blir 7 500 kronor i månaden i ett år, räkna in all mat, kläder, elektronik prylar och annat du handlar för så är inte den där gratisresan så långt bort alls 🙂

Med SAS Eurobonus American Express Elite räckte det faktiskt med bara 75 000 kronor köpt på kortet för att få resan, och den summan rymdes lätt inom kreditgränsen kortet har, 1 miljon är kreditgränsen.

Självklart finns det ett litet ”men” … Bank Norwegians kort kostar noll å inget per år medan SAS Eurobonus American Express Elite kostar – håll i er nu – 4 000 kronor per år.

Och det fanns fler saker som måste clearas för att få resan genom Express Elite, du köper London resan för halva poängpriset och för att få det krävs det att du handlat för minst 150 000 kr per år … öh!

Är du villig att betala 4 000 kronor och handla för 150 000 kronor per år (vilket inte är helt lätt!) för att få resan efter att du köpt för 75 000 med kortet? Eller väljer du hellre Norwegian-kortet som är gratis och som inte har någon gräns och får resan efter att du handlat för 90 000 kronor?

Vad krävs för att få en biljett till New York?

Den andra jämförelsen var vad som krävdes för att få åka till New York tur och retur. Med Bank Norwegians kreditkort så behöver du handla för 300 000 kronor.

Här fanns det ett par kreditkort som gav bättre bonusnivå, men då kostar all dessa kreditkort minst 1 000 kronor i årsavgift så Norwegian-kortet vann starkt ännu en gång. Korten som då kommer på andraplats krävde inköp för 600 000 kr.

Bästa kreditkortet för resan