Amex lanserar nytt Cashback kreditkort i Australien

22 april, 2021 av

American express lanserat nytt kreditkort med Cashback i Australien. Kreditkortet riktar sig mot en yngre generation, Millennials och Gen Z. Undersökningar som genomförts menar på att majoriteten av australiensare, som deltog i undersökningen, mellan 18 och 40 år, har blivit smartare och bättre på att ta hand om sin ekonomi under pandemin. Ungefär hälften av alla som deltog i undersökningen förknippa ekonomisk kunnighet som något önskvärt och coolt.

Vidare menar undersökningen på att den yngre generationen i Australien föredrar kreditkort med Cashbacks framför poängsystem. Samt att de föredrar en längre månadsavgift för kortet snarare än en högre årsavgift. Få mer information gällande undersökningen på Amex hemsida. Personer från undersökningen samt andra i den yngre generationen som förespråkar ekonomiskt kunnighet, refereras till som ”The savy generation”.

American express möter the savys önskemål

American Express har därmed lanserat ett nytt kreditkort med Cashback, som främst riktar sig till the savvy generation. Kortet erbjuder flera förmåner för kortinnehavare. Bland annat 5 % extra Cashback de första tre månaderna, utöver kortets vanliga 1% i Cashback.

55 räntefria dagar ingår samt olika förmåner som rabatterad prenumeration för streamingtjänster och hälsoprogram, samt en mängd olika försäkringar. Allt för en månadsavgift på 10 dollar. 

Krav för kortet innefattar bland annat att kortinnehavare måste vara minst 18 år samt ha australiskt medborgarskap, permanent bostad i Australien eller ett långtidsvisum på minst 12 månader som inte är ett studentvisum. Ytterligare krav som tillkommer är en inkomst på minst 40,000 dollar per år. 

Andra kort med Cashback

Dessvärre omfattar Amex nya lansering endast Australien. Men som tur är finns det en hel del kreditkort med Cashback och poäng även på den Svenska marknaden. De bästa kreditkorten med Cashbacks och poäng består bland annat av:

Att äga ett kreditkort med bonus är en fördelaktig förmån för kortinnehavare. Att få poäng eller pengar tillbaka för varje köp är ett bra sätt att främja sin ekonomi.